Gepost door: Tornado Tom | 2 september, 2009

Vélomédiane Criquielion (3)


Verslag van onze B-kampioen in spe!!

 

Beste Palingrijders,

Zoals Bettini in zijn verslag reeds aangaf: iedere Palingrijder had zijn eigen ervaring tijdens het rijden van de Criquielion. Hierbij het verslag van onze kampioen in spé Peter Vervoort!

Onze Michele maakt zich klaar voor een stressloze start...

Onze Michele maakt zich klaar voor een stressloze start...

Het is zover, de dag van de criq is aangebroken.
Afgesproken om 05 uur met de collega fietsers aan de paling, de dag ervoor al Wim’s fietsenrek voor op de trekhaak opgehaald zodat ik 5 fietsen kan meenemen. De fietsen van mijn palingvrienden Wim, Jurgen, Ivan en mezelf plus de fiets van Joris. Jawel vrienden, Joris is mee de grote criq gaan rijden!! Maar niet onze sympathieke Joris, maar een andere sympathieke Joris die onze club leren kennen heeft via Danny.

De zenuwen stonden gespannen bij sommige van onze sportieve vrienden, zo erg zelfs dat we na enkele km’s onze karre moesten keren omdat Tornado Tom zijn inschrijving thuis had laten liggen. Persoonlijk had ik geen last van stress,  gezien de tijden van onze A rijders van vorig jaar had ik weinig hoop op goud en de tijd voor zilver te halen leek mij met de conditie waar ik over beschik een haalbare kaart. Maar ik zou liegen als ik zeg dat ik niet ging proberen goud te halen.

En weg waren we, Joris opgepikt te Erpe Mere. Om kennis te maken hadden we nog tijd genoeg tijdens de autorit van 2 uur. Onze A-kampioenen in spé maakte gebruik van de lange autorit om nog wat te rusten. Eens daar toegekomen doe je wat je op elke rally van deze omvang doet, je klaar maken, nog wat eten, banden checken, je inschrijven, etc…

En dan…goed half negen begeven we ons richting start…aanschuiven geblazen…nog even opschudding bij onze buren aanschuivers als blijkt dat zij een tube hebben die het begeven heeft…maar goed…we horen het via de speakers aftellen tot 09 uur…en dan kwam de  bende in beweging…stap per stap tot aan het vertrek…goed 09.05u konden we dan eindelijk beginnen fietsen…veel volk…veel ambiance…en direct bergop.

Op de eerste helling laat ik de andere rijden en rij ik mijn eigen tempo…boven op de helling heb ik een achterstand van pakweg 50 meter maar gezien de wind en het feit dat ik met niet te snel wil opblazen lukt het me niet op het gat toe te rijden. En dus begint de lange rit alleen!!! Ik volg het advies van Bettini en probeer me een beetje te sparen de eerste 80 km. In hoeverre je je hier kan sparen?

Eens terug in La Roche en ardenne schijnt het zonnetje en vele profiteren ervan om een terrasje te doen, een terrasje doen en/of genieten van het zonnetje zit er voor mij niet in want hier liggen die vier bewuste opeenvolgende hellingen. Na 100 km kijk ik op mijn polar en merk op dat ik op schema voor goud zit maar de weg is nog lang. Bij de eerste bevoorrading verlies ik wat tijd door het feit dat ik te groot sta om terug te vertrekken en bij het terugschakelen vliegt mijn ketting eraf, stoppen en ze er terug opleggen was de enigste optie. Bij de tweede neem ik snel wat drinken, eet snel een banaan en laat mijn bidon vullen.

De vermoeidheid begint zijn kop op te steken, de benen worden moe en de hellingen blijven komen. Nog even checken of ik wel op schema zit en bij het zien van mijn polar zakt de moed mij in de schoenen, ik moet nog 25 km afleggen in 40 minuten. Op dit parcours lijkt mij dit onhaalbaar en dus neem ik de tijd om een sanitaire stop te doen, rij relatief rustig verder en ga ervan uit dat ik dan toch maar tevreden moet zijn met zilver.

Bij de aankomst krijg ik de bevestiging, 6.33u onderweg min de 5 minuten die wij later vertrokken zijn door de file kom ik uit op 6.28u. Een 8 tal minuutjes te veel voor goud maar heel tevreden!!

Op weg naar huis kijk ik op mijn polar om te kijken hoeveel hoogteverschil we overbrugd hebben en mijn oog valt op mijn eigenlijke fietstijd  6.19u. Maar goed, dit zijn vijgen na pasen en dit verslag is geschreven door een heel tevreden paling.

Saluti

Michele

Het moet gezegd worden, beste Palingrijders, deze Vélomédiane Criquielion 2009 was het orgelpunt van ons seizoen. Mooi, maar heel zwaar, wat mij betreft de zwaarste rit van het seizoen. En als we de uitslagen en rijtijden bekijken, mogen we stuk voor stuk fier zijn op onze prestaties. Proficiat aan mijn “Criq-compagnons”!!!

 

Sportieve groeten,

 

Tommeke

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

 1. De prijzen worden uitgedeeld aan het eind van het wielertoeristenseizoen, en die felbegeerde ‘gouden’ kampioenentitel kan je niet meer ontglippen. Desalniettemin, een klein beetje sneu dat je net niet hebt wat je wou.
  Mooie prestatie en verslag.

  de Peet

 2. Juist Bartoli, dit is de zwaarste van het jaar.
  Kwa tijd en hoogte en bijna geen momenten om te herstellen als ge nu niet in de boskes had gezeten hé, dan had ge ook goud .
  Maar uwe kampioenstitel heeft veel meer waarde,dat betekent dat ge overal zijt over heel het jaar.
  En dat ge ook af en toe met de A’s hebt meegereden.
  Respect man!!!

  Bettini

 3. Proficiat Michele en ook voor de andere deelnemers.Zonder parcour kennis is dit een puike prestatie.Goud ligt zeker in uw mogelijkheden ,de konditie van de dag is belangrijk en kan al eens tegen zitten. Normaal gesproken was het de bedoeling dat ik er ook zou bij geweest zijn.Maar door omstandigheden kon ik mij niet optimaal voorbereiden.Het is zondermeer een zware tocht,nogmaals gefeliciteerd!

 4. Onze club doet dat zeer goed. Wat een klassiekers zijn er weeral gereden. veel respect voor wat jullie daar gepresteerd hebben in de krikilion.

 5. Knap verslag, ik kocht me net een fietske en heb nu een maand tijd om dit ding proberen uit te rijden…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: