Gepost door: mijnfietsenik | 16 september, 2009

Verslag groepen 1 en 2 van zondag 13 september ’09


El Classica Bettini

 

Na de aktimelisatie van het ochtendlijke in werking tredende darmdrankje hees ik me nog eens in mijn blauwbloespakje om me naar het einde van het wielertoeristenseizoen te slepen.

De licht lekkende hemelsluizen richting vertrekplaats deden mij en Peter VDP pokeren om al dan niet verder te zetten. Onze weervrouwen wisten ons de laaste tijd weer voldoende te charmeren, dus gingen we deze  fietstocht toch maar All-in.

Ophasselt, Steenhuize en eske vaardigden elk 2 deelnemers af. De typisch klassieke najaarsrenners van dienst : Peter VDP, Bartoli, Yvanhoe, Stong Gedong, Dirk DW en ondergetekende de Peet himself. De lijstaanvoerders van de elitetroepen konden zich een snipperdag veroorloven, vermits ze op hun naaste achtervolgers reeds een zeer groot gat geslagen hadden in het klassement, dat zelfs carglass niet meer zou kunnen dichten. Enkel Bettini kwam slaapfietsend polshoogte nemen en de ‘punten’ opstrijken. De rest had traditioneel de behoefte om de teugels te laten vieren.

Wie zowaar op een après-holliday-ritje zat te hopen, kwam bedrogen uit. Er werd gekozen voor het vrij pittige classica Bettini-palingritje van weleer, plus daarbij een sterk deelnemersveld! TOEBAK!!! Slingeren door een landschap om in te verdwalen, van smalle weggetjes en heuveltjes doorheen Zwalm, Mater, Volkegem, Schorisse, FLobecq,… Zonder meer het uithangbord van de Vlaamse Ardennen. Het was dan ook dagdromen op de fiets doorheen deze verzameling postprentkaarten! Verder hebben we ons grotendeels vergaapt aan het profiel van Yvan, en hoe hij de pedalen streelde terwijl hij de vlaamse molshopen naar boven danste. Hij had ook meermaals de wind van voor, daar hij de kop niet wou afstaan. We gaan zijn fleuringen eens moeten knippen! 

slingeren door de vlaamse ardennen

slingeren door de vlaamse ardennen

Riching la Houppe kruisten we wildjagers, die we waarschuuwden voor het naderen van enkele konijnen die we net ervoor voorbijsnelden. Of zou er een klopjacht zijn op een alweer ontsnapte gevangene?

Onze kuitspierpezen en andere lichamelijke vezels werden nog een laatste keer op de proef gesteld. Dit onder voorbehoud van wat we nog misschien gaan voorgeschoteld krijgen!

Met dank aan de architect Bettini, onze machinist Yvan, de anderen voor het gezelschap en Patricia voor de rijsttaart.

De afwezigen hadden nog maar eens ongelijk!

Bij leven en welzijn,

tot de volgende zadelzitting.

Uw grapporteur

de Peet


Responses

  1. Heel goed verslag Peet! Uw verslagen worden nog beter met de keer!! Ik heb er spijt van dat ik er zondag niet bij was als ik dit lees! Ik zal het volgende week goed maken!

    Greetz

    Tommeke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: