Gepost door: bartoli | 27 september, 2009

Verslag rit 27 september groep B


                         Bier op zaterdagnacht geeft je plezier maar geen macht.

 Laten we starten met de weergoden te danken voor het prachtige weer, ’s morgens lekker fris met een hard werkend zonnetje die er alles aan doet om door de mistlaag te geraken. Waar hij(il sole) gelukkig voor ons dan ook in slaagt.

Even wachten met enige vorm van twijfel op mijn buurman Dirk. Twijfel omdat wij samen vannacht naar huis zijn gereden op een uur dat niet echt aanspoort om ’s morgens gaan te fietsen. Maar bij een rondvraag gisteren avond ging Noël zeker zijn bandjes oppompen en dus hadden wij hem beloofd dat ook te doen. Ook ons lid in spè Joris was gisteren aanwezig en ging zeker meerijden vandaag.
En jawel, Dirk had zijn wekker gehoord en weg waren we richting lokaal. Bij het opdraaien van de Schonenberg zagen we niemand staan, dus een rondje rijden van een half uur en met onze C collega’s meerijden kwam al even ter sprake.
Maar plots was Joris daar, hij was reeds 10 min daar en had zich nog wat warm gehouden op de fiets. Niet veel later kwam ook Noël van achter de hoek piepen, piepen is misschien wel de juiste uitdrukking want zonder zijn belofte was hij lekker in zijn bed blijven liggen zei hij ons eerlijk.
En zo weten jullie wie de vier laatste volharders zijn voor de laatste rit van het seizoen.
Na kort overleg besloten we een golvend parcours richting pajottenland te gaan rijden, via Lierde, Hemelveerdegem reden we richting Deftinge. Na wat draaien en keren kwamen we uit in Geraardsbergen. Aan de voet van de lange bochtenrijke klim naar de top van de muur reden we rechts af. Maar deze vreugde was van korte duur want niet veel verder gingen we links en er een heftig klimmetje op ons te wachten.
Waar we dan overal gereden hebben moet ik gezien het vele draaien en keren jullie schuldig blijven. Wel kan ik zeggen dat het een heel mooi parcours was en dat Herne, St Pieters Kapelle, Gooik en Herfelingen er zeker bij waren.
Via Meerbeke, Ninove, Aspelare reden we richting St Ankelinks. Met als dessert een mooi klimmetje naar St Ankelinks.

De baan van St Ankelinks(centrum J) naar St Lievens Esse daagt me steeds uit om het tempo nog  wat op te trekken en dit zo strak mogelijk aan te houden tot in Esscke. Gelukkig kreeg ik hiervoor hulp van een zeer sterk rijdende Joris. Maar dit was enkel en alleen bedoeld als extra’tje en zeker en vast niet om een finale te rijden. Met als gevolg dat we dan ook mooi samen toe kwamen aan het lokaal. 

Om af te sluiten wil ik Noël nogmaals feliciteren met zijn kennis van de prachtige kronkelende baantjes met op regelmatige basis prachtige zichten als beloning voor het vroege opstaan. 

Bedankt aan alle palingrijders voor dit prachtige seizoen!!!

 Saluti

Michele Bartoli


Responses

  1. Graag gedaan Bartoli 🙂
    en aan alle kampioenen, PROFICIAT

    de Peet


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: