Gepost door: WTC De Palingrijders | 12 oktober, 2009

Verslag herfstrit 11-10-2009


Prachtig herfstweer

 

De regenwolken hadden plaats gemaakt voor brede opklaringen en een herfstzonnetje. Toch besliste ik om de thermovest uit de kast te halen.  Maar de zon overtuigde me om in korte koersbroek de baan op te gaan : een compromis dus.

Op de Pijpketel voelde ik echter dat ik de goeie benen niet had. Wat zou je willen trouwens : ruim een maand geleden zat ik voor de laatste maal op de fiets en daarenboven was ik pas na anderhalve week gestopt met anti-biotica te nemen. Weeral probs met die zwakke luchtwegen van mij 😦

Ik was benieuwd of er naast Joris wel andere Palingrijders zouden aanwezig zijn. De Joris had ik deze morgen al rond zeven uur dertig een sms gestuurd om te melden dat er gefietst werd. En indien er nog Palingrijders zouden zijn, kon het wel eens een moeilijke uitstap voor me worden.

Op de Vossenhoek stopte ik even om een vergezicht te nemen van de skyline van de Schip- en Leugenstraat. Nu moeten we ervan profiteren, want als die vervloekte doortrekking van de N42 er komt, zal het gedaan zijn met de landelijke rust. Dan zal iedereen naar hartelust kunnen vlammen en zijn we met z’n allen alweer dertig seconden vlugger op onze bestemming. Dat voor deze “vooruitgang” ettelijke hectaren natuur gaan opgeofferd worden steekt niet zo nauwe. In het buitenland is er ook mooie natuur.

Eske ontwaakt .....

Eske ontwaakt .....

 

Ik was als eerste aan het lokaal. De Joris zou wel spoedig komen langs het Speibaantje 🙂 Doch het was Marc VDB en de Plakker die als eerste arriveerden. Daar ging mijn “rustige” uitstap. Even later arriveerde Joris. Tenslotte kwam er nog een laatste palingrijder de schonenberg opgedraaid : Marc Van Droogenbroek!

De twee makkers van groep 3

De twee makkers van groep 3

 

Marc Van Droogenbroek : een taaie Flandrien

Marc Van Droogenbroek : een taaie Flandrien

 

We besloten om onze rally van 45 km te rijden, een eerbetoon aan de Peet en Bartoli. Ik zette me op kop en aan een rustig tempo vertrokken we richting Steenhuize. Wat verder begon Marc VDB de kop te trekken. Hij is nu al 3 kg afgevallen, alleen al door enkel water en cola light te drinken. Ook de Plakker heeft al een aantal kilo’s kwijt. En dat merkte ik, want Marc VDB en Dirk legden er, voor mij althans, de zweep op ! Joris en ikzelf verzeilden dus al snel achteraan. Marc Van Droogenbroek hield me ook gezelschap. Op mijn vraag werd het tempo wat geminderd.

Een sterke Marc VDB moest in Idegem al de eerste schade opmeten :-)

Een sterke Marc VDB moest in Idegem al de eerste schade opmeten 🙂

 

Joris wil de winter geoefend doorkomen!!

Joris wil de winter geoefend doorkomen!!

 

Ter hoogte van Schendelbeke (Ganzestraat) hadden we bijna pech. Een wegversmalling en geparkeerde wagens zorgden daar immers voor een gevaarlijke verkeerssituatie. Dat mocht Joris ondervinden want een gehaast chauffeur reed hem bijna aan. Een briesende Joris deed de chauffeur inzien dat hij als een gevaar langs ons heen scheerde. Gelukkig was er geen valpartij!

Ongeveer halfweg ter hoogte van Twee-Akren begon ik na een aantal hellingen honger te krijgen. Gelukkig had ik eten mee 🙂 De rest reed vrij goed, zo goed zelfs dat ik me al schuldig voelde. Ik was duidelijk een blok aan het been. Maar na een paar ritten komt dat wel weer goed. De Plakker wou evenwel van geen wijken weten en hij was vrij kordaat na mijn oproep dat ik met de joris wel zou afkomen : “Samen uit, samen thuis”, riep de plakker me toe. En ja, op iedere helling werd er op mij gewacht. 

De plakker heeft een uitmuntende conditie!

De plakker heeft een uitmuntende conditie!

 

Na twee-Akren volgde nog een vrij heuvelachtig parcours. Het tempo werd wat aan mijn kunnen aangepast en ik kreeg er weer zin in. Ik had zelfs de tijd om wat foto’s te nemen. Ook een gesprekje met de Joris en Marc Van Droogenbroek zat erin. Dit terwijl De plakker en Marc VDB het tempo aangaven. We reden langs Parike naar Martens-Lierde. veel platte baan heb je daar niet en mijn conditie liet het afweten. Gelukkig was het redelijk goed weer en werden we niet getracteerd op regen. Er was wel veel wind. Maar ik stak me goed weg!

De Plakker meende even van het parcours af te wijken om de Eikenmolen te beklimmen, maar dat was buiten de waard (lees Marc VDB) gerekend. Hij draaide ostentatief naar rechts en zo bespaarde Marc mij een extra pijnlijke beklimming. De plakker is een echte snoodaard 🙂 🙂

Marc en dirk, gevolgd door Marc Van Droogenbroek

Marc en dirk, gevolgd door Marc Van Droogenbroek

 

Marc Van Droogenbroek en Joris Goossens in gesprek ....

Marc Van Droogenbroek en Joris Goossens in gesprek ....

 

Marc Van Droogenbroek sprak me vanaf daar moed in en ook Joris zat in met mijn slechte dag. Het was balen voor mij! Gelukkig reden we niet via de Potaardestraat naar omhoog. We verkozen de Klemhoutstraat te volgen tot gans boven aan Ten Ede! Daar ging het licht evenwel uit bij mij. Een attente Dirk zag dat en hij sleurde me naar boven. Met Joris in ons spoor reden we zo naar Ten Ede. Ik was echt blij dat ik die lange bergop boven was!

Vandaar reden we onder aanvoering van Marc VDB naar Grotenberge.  Via het PTI reden we het wandelpad naast het park in. Ik sleurde me als het ware naar boven, met mijn trouwe maat Joris aan mijn zijde.  Eenmaal boven reden we via De Rijst naar de Pardassenhoek. Daar kreeg ik als het ware mijn tweede adem. Ik rook mijn stal 🙂

Hoe dan ook, ik was blij dat we terug waren na tweeënenhalfuur. Ik was nat van het zweet, dit ondanks de frisse temperaturen. Maar dat komt ervan als je een maand niet op je fiets gereden hebt. Die anti-bioticakuur zal dus ook wel in de benen gekropen zijn. Maar ik ben vastbesloten : ik rij een ganse winter door! Het zal wel beteren!

Na de rit zijn we natuurlijk nog iets gaan drinken. Geen bier natuurlijk, alléé toch niet de eerste twee consummaties 🙂 Ik kon evenwel niet weerstaan aan één orval. Die had ik wel verdiend! Ook de Joris en Marc Van Droogenbroek dronken een lekker bierke. Enkel de twee boezemvrienden bleven water drinken. Ze beginnen het te menen. Zal het komende zaterdag op de party van Stong Gedong ook bij water blijven??????? ,-)

Geen bier om te beginnen :)

Geen bier om te beginnen 🙂

 

Wel een orvalleke om te eindigen

Wel een orvalleke om te eindigen

 

Veel dank alleszins aan Joris, Marc Van Den Bossche, Marc Van Droogenbroek en Dirk voor het opperbeste gezelschap en de aanmoedigingen. Dank aan Dirk voor het “sleur”werk. Volgende week beter!

 

Vele wielergroeten van een kapot gereden,

 

Kamiel Vélo

 

 

 

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

  1. Kamiel wat zoude gij doen zonder de plakker?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: