Gepost door: WTC De Palingrijders | 26 oktober, 2009

verslag herfstrit 25-10-2009


Wederom prachtig fietsweer !

Het herfstweer blijft ons verder bekoren : een attent aanwezige zon en zachte temperaturen. Enkel een wat strakke wind zorgde voor de valse noot.  Om zeven uur was ik al uit bed en ik besloot dan maar om de fiets  te kuisen. Hier en daar nog een weinig olie en het stalen ros stond al vroeg klaar.

Ditmaal hoopte ik op een betere dag dan veertien dagen geleden. Toen had ik immens veel afgezien en dankzij De Plakker raakte ik heelhuids in het lokaal! Dat het ditmaal beter zou gaan merkte ik al tijdens de beklimming van de Pijpketel. Het ging beduidend vlotter.

Aan de voet van De Pijpketel ....

Aan de voet van De Pijpketel ....

De zon was prominent aanwezig en verdreef al snel de ochtendnevel!

De zon was prominent aanwezig en verdreef al snel de ochtendnevel!

Aan De Paling werd ik als eerste wielertoerist verwelkomd door Elie De Wolf, een oud-Palingrijder. Jammer genoeg heeft den Elie nu veel zorgen aan zijn hoofd en komt er van fietsen helemaal niets meer in huis. Zijn vrouwke is immers geveld door een hersenbloeding en ze heeft veel zorg nodig. Elie is er dan ook alle dagen bij en rond om haar bij te staan. Enkel een vluchtig bezoekje aan De Paling is zijn enige tijdverdrijf. Een klapke met Lucie doet hem bijzonder deugd.

Al snel vielen de eerste “duiven” : Gruute Plateau en Joris Goossens, gevolgd door een reeds winters uitgedoste Iwan. Als laatste in de rij volgde Tornado Tom.  Gruute Plateau wilde graag de rally van 45 km rijden, want het was immers een tweetal maand geleden dat hij zijn fiets gezien had. Met als gevolg dat hij reeds vijf kilo is bijgekomen. Toch goed dat hij de draad weer oppikt.

Niemand had bezwaar om terug de rally te rijden . Ik vroeg aan Wim en Jurgen om niet te snel te fietsen, want de schabouwelijke tocht van veertien dagen geleden doemde plots weer op 🙂 Ik mocht alleszins op kop vertrekken 😉 🙂

Een winters ingeduffelde Iwan ...

Een winters ingeduffelde Iwan ...

Den Bieselenberg lag er zo vroeg nog vredig bij!

Den Bieselenberg lag er zo vroeg nog vredig bij!

De Joris was er alleszins toch bij. Gezien zijn verstrooid karakter, had ik hem de dag ervoor nog voor gewaarschuwd dat het winteruur niet mocht vergeten worden. En jawel, hij was het niet vergeten! Toch was het nog vrij kalm als we vertrokken aan De Paling.  Iedereen zal nog lekker in bed gelegen hebben en genoten hebben van het extra uurtje slaaptijd 🙂 Alleen wij, hardnekkige Palingvrienden, waren al paraat met ons ijzeren ros. Of dat dachten we want boven de Bieselenberg zagen we plots twee Palingrijders opdoemen.

We zijn er echter niet bijgeraakt, daarvoor was mijn diesel nog niet voldoende opgewarmd. We denken dat het Bettini en Tommy of B-ART waren.  Toen we aan den Tantist inreden waren ze al zodanig ver weg dat we iedere poging om hen bij te benen lieten varen.  Dat was echter ook niet nodig. We wilden er een echt zondags uitstapje van maken en we babbelden er dan ook op los.

Het baantje in naast den tantist :)

Het baantje in naast den tantist 🙂

Aan een rustig tempo reden we zo door naar Steenhuize en Idegem. Daar was het wel oppassen geblazen op de gevaarlijke steenweg naar Aalst! Het was precies of iedereen was wakker geschoten en in de wagen gesprongen …. Na een paar geduldige minuten konden we toch de baan kruisen en onze weg verderzetten naar Moerbeke. Dat is een echt mooi stukje natuur, de zijkant van de Bosberg om uit te komen op het plein te Moerbeke. Het gaat daar wel gestaag naar omhoog.

Eenmaal in Moerbebe de spoorweg overgestoken, zetten we koers naar Twee-Akren. Op die lange licht hellende weg zagen we plots weer twee Palingrijders. Jurgen en Joris en Iwan snoerden er naartoe. Ik moest passen en gelukkig bleef Tornado Tom bij me. Hij duwde  me er als het ware bij. Toen zag ik dat het Marc Thys en Chris Bruyland waren. Na wat gedol en gezever, moest onzen Tantist even stoppen voor een plasbeurt. Het moet een lange plasbeurt geweest zijn, want ze zijn niet meer komen aansluiten. Ons tempo lag nochtans niet hoog 🙂

Den Wim met een "zelfportret" :)

Den Wim met een "zelfportret" 🙂

In de kleuren van de Vananca-ploeg :)

In de kleuren van de Vananca-ploeg 🙂

Na Twee-Akren reden we verder richting Overboelare en Zourlenge 🙂 Ook hier bergop, verdomd he 😉 Maar daar kreeg de Joris een dringend telefoontje (een bestelling van 500 kg kaas, dat kon hij niet zomaar laten he !).  Dus wachtten we wijselijk op onze makker. Intussen waren we al aan de kerk van Zarlardinge alwaar we aan Café Bonanza (… Herman Brusselmans lokaal ??) naar rechts draaiden. Zo reden we naar Martens- en Maria-Lierde. Hier begon het wat moeilijker te gaan voor mij …. ik moest de rol wat lossen (kijk ne keer naar de foto 🙂  ) :

Ginder ver zie je Gruute Plateau en Joris en Iwan :)

Ginder ver zie je Gruute Plateau en Joris en Iwan 🙂

Iwan en Joris reden zo snel dat ze niet scherp op de foto plakten ...

Iwan en Joris reden zo snel dat ze niet scherp op de foto plakten ...

Maar Gruute Plateau toonde zijn grootmoedigheid en wachtte mij en Tornado Tom op.  Gelukkig bleef de Wim steeds bij mij, want alleen is maar alleen. Zo konden we af en toe eens een gesprek aanknopen. De laatste helling van de dag was de Potaardestraat. Ook hier kreeg ik een gepast zetje van de Wim, zodat onze achterstand op de top niet te ver was. Met ons vijven reden we onze laatste kilometers tot aan het lokaal. Om goed half twaalf zaten we al een lekker warme koffie te drinken in ons lokaal.

Ja mannen, zo moet dat zijn nietwaar : een leuke zondagse uitstap met de makkers van de wielerclub, veel lachen en babbelen onder de baan en afsluiten met een lekkere Geuze of Derijck of Orval. Meer moet dat niet zijn!!!

WTC DE PALINGRIJDERS :  EEN VRIENDENCLUB !!!

Voor de statistici : 49 km aan gemiddeld 23 km/h. Veel zon en jammer genoeg evenveel wind.

Vele zonnige herfstgroeten van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

 1. prachtig !! en idd paar mooie foto’s, heb jij dan altijd je fototoestel bij om zo prachtige foto’s van de natuur te maken,??? Maar den danny dat is ook ne schone foto ze !!!
  zeepvlokje

 2. mooi geschreven verslag. Alleen vind ik niets terug over de hevige ruzie die onstond onder ” de vrienden”.

 3. Ja Polidor, over die kibbelende wielerterroristen wil ik nog een klein woordje kwijt : het was een schande hoe jullie palingrijders (of waren het palingkijvers) aan mijn deur passeerden. Een mens kan ’s morgens nog niet eens rustig keuvelen met de buurman of er passeren daar een vijftal ronkende en roepende wielertoeristen. Ik weet zeker dat het de palingrijders waren want die met zijn rode muts onder zijn helm ken ik. Het was hij dan nog die het meest van zijn neus maakte. Ik wil met dit bericht protesteren tegen jullie ruziënde bende en ik eis excuses. Ik vraag ook een kleine schadevergoeding, zijnde de terugbetaling van mijn remgeld voor mijn doktersvisite. Ik was maandag zo overspannen door de gebeurtenissen dat ik medische hulp nodig had. Aan wie mag ik mijn rekeningnummer geven?

  Vele VRIENDELIJKE groeten aan de kibbelende Palingrijders.

 4. ’t Was een heel plezante tocht! Veel gelachten, goed weer, goei ccompagnie! Voor herhaling vatbaar!

  Tommeke

 5. se,
  zo een verslag lezen doet je goesting krijgen om zondag gaan te fietsen.
  is da nie schoon?

  saluti
  michele


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: