Gepost door: WTC De Palingrijders | 24 januari, 2010

Geert Noels en zijn fietspassie …


Geert Noels (Econopolis)


‘Ik ben actief beginnen fietsen na mijn voetbalperiode (1996). Dat is crescendo gegaan. Vandaag is het vooral recreatief (zo’n 10 tot 20 uur per week, naargelang het seizoen). Ik tracht dus twee grotere en twee tot drie kleinere fietstrainingen per week te halen in het hoogseizoen en op te bouwen naar enkele cyclosportieve wedstrijden zoals de Marmotte, de Dolomietenmarathon, etc. Op jaarbasis ga ik ruim boven de 10.000 km, maar dat is geen doel op zich. Mijn fietsarsenaal bestaat uit 2 mountainbikes: een Scott (carbon) met Shimano-onderdelen en een Koga-Miyata (aluminium) met Shimano-onderdelen; een crossfiets (veldfiets) Ridley met Shimano; twee racefietsen Eddy Merckx (Carbon). Uiteraard Campagnolo. Een toeristenfiets Koga-Miyata (Shimano) en voorts heb ik nog een Kettler Ergoracer spinningfiets. De fietsen kosten tussen de 900 en de 4.000 euro. Het onderhoudsbudget is natuurlijk ook een factor, maar het kost me veel minder dan een gelijkaardige hobby (zoals tennis en golf) in termen van kostprijs. De opbrengst is een solide gezondheid en een zero-doktersfactuur, een betere creativiteit en een mooi vriendennetwerk. Ik geloof dat de fiets trouwens een sterker netwerk creëert dan golf.

De standaard, zaterdag 23 januari 2010.

Responses

 1. Jawadde, is dat arsenaal aan fietsen allemaal voor één man ?
  Ik heb één (1) fiets van minder dan 2000 €, en af en toe leen ik de MTB van mijn zoon.
  Maar goed, ik ben dan ook geen top-econoom.
  Ik moet wel eens vragen waar Geert een training in time management gevolgd heeft. Daar kan ik nog wat van leren !

 2. mijn oud stalen ros zal verbleken naast die man zijn fietsen.

 3. nja stong! in mijnen tijd, die goeie ouwe tijd, was da niet ware geweest. dan kost mijne kleine mee mijne velo rijden, nu is het al andersom! derbij, tis op nen ouwe velo dat ge moet leren rijden, nieuwe blitze prijzige vélos is voor strandsjanetten!!!

  ijzeren briek

 4. Een groot arsenaal fietsen. Maar blijkbaar te weinig technische vaardigheden… Over een kabel die over de openbare weg ligt (aangebracht met goede signalisatie) “vallen” en dan de mensen aanklagen voor 1000€ schadevergoeding… Spijtig voorval vermits dit dagelijks voor tientallen schoolkinderen geen enkel probleem is. Miss toch maar opteren voor steunwieltjes op die Merckx???

  My 2 cents…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: