Gepost door: WTC De Palingrijders | 22 februari, 2010

Rally WTC Zottegem 21/02/2010


Zottegemse Cyclotocht (Café De Luchtbal)

Hallo Palingrijders en bloglezers,

Ik had de zaterdagavond een sms gekregen van mijn fietsmakker Lucas of we gingen fietsen op zondag. Tuurlijk dat! Ik denk dat de Lucas blij was dat ik ja zei.  Ik had het ook aan mijn pa gezegd maar hij mag nog niet meerijden van de dokter.

De zondag stond ik om acht uur op, mijn pa maakte me wakker. Ik had er compasse mee toen ik hem zag staan want hij is nog niet genezen en hij zou graag meegereden hebben. Hij had wel alles voor mij klaargelegd en de banden opgepompt. Hopelijk is hij er op de fietsenwijding bij.

Gereed voor mijn eerste rit

Om negen uur stond ik aan de paling. De Lucas was er al rap. Hij had mij gesms’t dat Nathan er ook ging bijzijn en ja wat later was hij er ook. We hebben dan nog staan wachten op de plakker, maar hij kon dan toch niet meefietsen. Hij zou een blessure hebben. We zijn dan naar de Luchtbal gereden. Mijne pa had gezegd dat er een rally was van den bond en we zijn naar daar gefietst aan een redelijk strak tempo. Het was wel koud en onze handen waren verkleumd. Zeker die van Nathan. Maar het was goed dat hij meereed. Hij zal zeker meekunnen met den derden groep.

onzen eersten rit van het seizoen : lucas, ikke en nathan

Als wij ons ingeschreven hebben daar in cafe de luchtbal zijn we vertrokken naar Erwetegem en Maria Lierde. We zaten eerst in een groepke dat aan een traag tempo reed maar dat was goed voor ons. Ietske verder passeerde ons een andere groep en we hebben ons daar aangehangen. Het ging wel vlugger.

Tot plots Nathan een val maakte. Niet erg hoor, maar hij kon niet op tijd uit zijn pedalen. Ik heb dat ook al voor gehad. Hij zal dat wel leren. Nathan had zelf niets, maar zijn rem stond schuin en de Lucas heeft ze rechtgetrokken. Hij draagt wel zorg van de Nathan . Ik ook want ik heb er geruime tijd naast gereden.  We zagen ook dat hij te groot reed. Hij moest teveel macht zetten en ik moest aan de raad van mijn pa denken. Hij zegt dat ik niet op mijn groot mes mag rijden, dat dat voor niets deugt. We hebben dat ook tegen Nathan gezegd.

Nathan zal zeker meekunnen in de derde groep

In Rozebeke zijn we aan de control gestopt en hebben een coka gedronken. Vandaar was het maar zes km niet meer. Via het mijnwerkerspad zijn we dan naar de luchtbal gereden. Het mijnwerkerspad lag er soms goed berijdbaar bij en soms niet. Soms lag het er slecht bij met modder en putten. Gevaarlijk. Zo ook op de baan, sommige straten liggen er slecht bij.

Nathan kreeg het vanaf de contol wa moeilijker en we zijn bij hem gebleven. Onze euro was gevallen toen ik zag dat hij verkeerd gereden was. Hij was links gereden in plaats van rechts en ik ben hem achterna gereden. Gelukkig was hij nog nie ver en ik was er rap bij. Lucas en ik hebben dan beslist om direkt naar de paling te rijden. Daar hebben we er nog een gedronken.

de lucas was wel goed ingeduffeld hoor

Oja, onderweg zijn we A’s tegengekomen : den Bettini en Peet en ik denk Bart Blondeel. Maar da weet ik niet zeker meer. Ze hebben ons gegroet, dat vonden we tof!

Voila dat was onze rit en ons verslag. Hopelijk zijn er zondag meer en kan mijn pa meedoen want op  zijnen blog schrijft hij ook al nie meer.

Lucas en Nathan, bedankt om mee te rijden en voor de uitnodiging.

Uw reporter ter plaatse,

Coureur Alleene

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com

http://www.wtcdepalingrijders.be


Responses

 1. goed gedaan Coureure alleene,
  goed dat je je kennis deelt met Nathan en knap verslag.

  saluti
  michele

 2. Tof initiatief van de jeugd…

  Bij Patriciaken toch ook ne coka gedronken eh gasten?

 3. Da was geene cola zeker da ge gedronken hebt want den Bettini was zeker nie bij die mannen zulle

  Bettini

 4. Coureur Alleene zit er inderdaad naast, want het was dorpsgenoot Peter VDP. Trouwens iets daarvoor werd PVDP ook al aangesproken als ‘Dirk’, welliswaar van de achterzijde 🙂
  Is een tweede siamese tweeling in de maak? 🙂
  Mooi verslag coureur alleene. 9 op 10, zet ze er maar bij op uw rapport 😉

  Peet

 5. Coureur Alleene zal zijnen favorieten drank gedronken hebben …. kriek uit flesken.

 6. coureur alleene is van den drank afgebleven


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: