Gepost door: bartoli | 7 maart, 2010

verslag groep B zondag 07 maart.


                                                Bedankt gele dwerg

Zondag 07 maart, onze tweede rit van het nog prille seizoen en de zon was van de partij. Onze Sam zou daar direct een liedje over maken in de stijl van “laat de zon maar schijnen, laat de      zon maar schijnen, doe ze nooit meer uit”. Voor een liedje te zingen hadden wij geen tijd, zeker geen adem op overschot en was het te koud.

Bij het opdraaien van de schonenberg was onze verbazing groot toen we merkte dat er nog niemand aan het lokaal stond te wachten, het was toch zeker om 08.30u vraagt mijn buurman mij. Maar verstopt achter de platen stond Kenny ons op te wachten in zijn auto.
En niet veel later was het terras van Patricia te klein want op enkele minuten tijd stonden we daar met 22 palingen, verdeeld in 7 A rijders en 15 B rijders.

Om geen opsomming te doen verwijs ik iedereen naar de site alwaar jullie het vernieuwde klassement kunnen terug vinden via de link “kampioenschap”/”2010”.
Dus met 15 reden we richting Steenhuize via onze vriend Mark Tijs, nog voor Steenhuize kerk vond Sander zijn moment al gekomen om “plat” te roepen. Tot onze grote spijt bleef het niet bij roepen maar stond hij ook effectief plat en toch wel niet dat zelfde wiel alwaar we vorige week 4 bandjes en 2 bommetjes hebben aan opgeofferd. Maar gelukkig hadden we vandaag onze “grand technicien” Patrick VDB mee en die heeft het euvel snel hersteld. We konden opnieuw vertrekken maar nog geen 300 meter verder werd er al terug “plat” geroepen, ditmaal was het Matthias en voorlopig was het enkel zijn voorband. Ook hier heeft Patrick ervoor gezorgd dat we evenwel niet zonder problemen onze weg relatief snel konden verder zetten.

Op onze teller stond 4 km en de voorraad nieuw aangekochte bommetjes was al met 10% gedaald. Gelukkig zijn we de rest van de rit gespaard gebleven van platte banden en/of materiaalpech.

Via meubelen De Coninck zijn we richting Zandbergen gereden, daar stond de eerste beklimming van de dag op het programma. De jonge en onstuimige veulens(Timothy, Matthias en Roy) plaatsten een demarrage bij de eerste hellingsgraad. Niet veel verder zaten ze terug in de groep en kwam Matthias even zichzelf tegen, ditmaal was het niet zijn voorband die alle lucht verloor maar hijzelf. Na enige tijd gewacht/geduwd/etc…te zijn geweest gaven Matthias en Roy de pijp aan maarten en keerden na overleg terug huiswaarts.

Noël(onze parcour de bouwer) heeft er vandaag een prachtige doch voor de eerste zondag van maart zware rit van gemaakt. Hij zocht alle kleine baantjes met soms minder kleine hellingen op in o.a. Galmaarden, Herne, St Pieters Kapelle, etc…om uiteindelijk in Meerbeke uit te komen.

De zichten waren prachtig, de baantjes waren rustig, de bochten waren talrijk, het tempo was hoog genoeg voor verschillende onder ons.
Timothy heeft gezien zijn leeftijd en beperkte(lees geen) training een zeer goede rit gereden, vanaf km 45 was een duwtje af en toe heel welkom voor hem. Maar laten we niet vergeten dat hij nog altijd geen 14 jaar is, mooie prestatie Timothy.

Aangekomen aan het lokaal keek ik uit naar het verhaal van Nathan en zijn eerste ervaring met de sympathieke C’boys, een plaats vinden voor mijn fiets(buiten) en voor mij(binnen) was niet zo evident. Er hadden immers 39 palingen de moed gevonden om ondanks de bittere koude toch hun fietstochtje te maken.

Wat een zonnetje(volgens wikipedia de gele dwerg) en veel vriendschap al niet te weeg kunnen brengen.

Last but not least nog Patricia bedanken voor de lekkere kippenboutjes!!

saluti 
Michele


Responses

  1. jawadde wa wasmijda voor een riteken sieg :d
    veur den ieerste kieer wast neig zeh

    chiaaouw ; stille leegloper


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: