Gepost door: WTC De Palingrijders | 30 maart, 2010

Eentje voor de annalen.


Met Sven Pichal naar De Berendries !


Wie kon dat nu denken dat De Palingrijders de felbegeerde bellen van Peeters&Pichal in de wacht zouden slepen? Ik alvast niet toen ik na een telefoontje van De Plakker een mail stuurde naar de bewuste programmamakers met daarin een omstandig pleidooi om die fietsbellen te winnen. Onze kansen schatte ik zeer minimaal in.

Tot ik op een morgen een sms kreeg van Marc Thys met de boodschap dat hij zijn oude fietsbel alvast ging opbergen en vervangen door de Peeters&Pichalbel.  Ik dacht : “Hier de Marc, hij haalt weeral een grap met me uit !” , maar onmiddellijk daarop kreeg ik al een telefoontje van Iwan en wat later van Bartoli.  We hadden de fietsbellen gewonnen. Ik wist  met  mijn vreugde geen blijf en de ganse voormiddag stond mij GSM niet stil, om nog maar te zwijgen van de toevloed aan mails. Het was van toen al duidelijk : de club stond op stelten!

Vol ongeduld werd er op de komst van "Peter" Sven Pichal gewacht ...

Vrijwel onmiddellijk schoot de blog in actie. Een toevloed aan ideeën overspoelde de blogredactie. Er was dus dringend een vergadering nodig om alles in goede banen te krijgen, temeer de tijd beperkt was.  Samen met het bestuur werd gebrainstormd om reporter Sven Pichal en zijn toeverlaat Patrick Cobbaert op een gepaste wijze te onthalen. Jammer genoeg kon Annemie Peeters er niet bij zijn !

In de bewuste mail naar Radio1 had ik in mijn overmoed geschreven en dus beloofd dat we een heus bellenpalingenlied zouden maken.  Gelukkig waren Iwan en De Peet hiervoor de geknipte personen om dat te componeren.  De voorzitter ging zorgen voor een gepast geschenk en we stippelden een route uit met een bekende helling uit de RVV.  De Plakker zou met zijn camionette volgen, want we wisten dat De Palingrijders massaal aanwezig zouden zijn. Dus voor de veiligheid moest de ganse groep gevolgd worden door een wagen met de nodige signalisatie.

Pat Van Ezel was ook van de partij

En ja, die bewuste laatste zondag van maart zat alles goed mee. De voorspelde regen bleef uit, de zon was prominent aanwezig en de Palingrijders waren in grote getale aanwezig. Alvorens Sven Pichal arriveerde uit het verre Antwerpen  werd het palingenlied  uit volle borst gerepeteerd onder leiding van Iwan. De Plakker zorgde voor de geïmproviseerde kleedkamer, namelijk de beruchte garage van cafebazin Patricia.  En intussen stond de verzamelde pers aan de voordeur van het café ongeduldig te wachten ….

Tot Sven arriveerde. Samen met zijn kompaan en interviewer Patrick Cobbaert werd hij deskundig door de Plakker opgevangen en begeleid naar de kleedkamer. In allerijl werd een stoel gezocht om het de toekomstige Palingrijder wat comfortabeler te maken.  Terwijl de radioreporter voor de allereerste keer in zijn leven een koerstenu aantrok, steeg de spanning in het overvolle lokaal van De Palingrijders.

Sven Pichal met onze Flandrien van 2008 : Andre

De entree van Sven Pichal was dan ook overweldigend. Hij werd onthaald als een echte Flandrien die zopas voor de vijfde keer de RVV had gewonnen. Hij was gelijk wat overweldigd door het enthousiasme van De Palingrijders.

Na een eerste kennismaking werden al vlug de bellen op de fietsen geplaatst. En dan volgde een gezamenlijke foto met de intussen tot  “Peter” gebombardeerde Sven Pichal.  Na deze plichtpleging werd overgegaan tot het aanheffen van het fietsbellenpalingenlied. Alle Palingrijdesr zongen enthousiast mee met de koorleider Iwan. Onder begeleiding van zijnen “trekzak” werd het een echt mooi lied.

Steven en Dino mochten zeker niet ontbreken !

En na een kennismaking tussen Sven en onze cafebazin Patricia, kwam het hoogtepunt van de dag : een fietstocht onder leiding van Sven Pichal en onze Schepen Van Sport (Jo De Loor) doorheen onze mooie Vlaamse Ardennen met als toetje op de taart de beklimming van De Berendries. Deze Vlaamse kuitenbijter maakte alvast indruk op onze “Peter” ! Nu kijkt hij alvast met meer bewondering naar de wielrenners, de dwangarbeiders van de weg 🙂

Tof dat de Schepen van Sport meereed !

Na de rit werden de gebeurtenissen alvast druk besproken in het lokaal. Er waren ook een aantal blitse interviews na de rit en Reportagemaker Erwin filmde de ganse dag door onze gebeurtenissen.  Ook Tornado Tom dook overal op met zijn camera teneinde een mooi verslag te kunnen maken op het eind van ons seizoen.

De Sven deed Patricia voorwaar blozen 🙂

Het werd nog een knusse namiddag daar in Cafe De Paling, temeer  De Plakker gezorgd had voor een gratis vat. Prachtig initiatief van onze sponsor.  Sven Pichal en Patrick Cobbaert bleven ons nog geruime tijd vervoegen en ze overhandigden dan ook nog een mooie kader met gesigneerde trui van De Palingrijders aan een ontroerde Patricia. Die kader zal mooi hangen te schitteren in ons lokaal.

Tot slot een paar dankwoordjes :
1. Bedankt Erwin en Cindy voor jullie inzet voor de club. Dankzij jullie hebben we een onvergetelijk mooi verslag van onze topdag;
2. Bedankt Plakker om te volgen met je camionnette en voor het gratis vat;
3. Bedankt Iwan en Peet voor het lied.
4. Bedankt Patricia voor de kippeboutjes;
5. Bedankt  Joris voor de kaas;
6. Bedankt Iwan voor de magistrale begeleiding met de “trekzak”;
7. Bedankt aan de vele vrouwelijke supporters;
8. Bedankt aan de Pers en de fotografen;
9. Bedankt aan de Schepen Van Sport Jo De Loor;
10. Bedankt aan alle Palingrijders voor het zangtalent en de massale aanwezigheid;
11. Bedankt aan Wim Nica voor de foto’s en de camera;
12. Bedankt aan Sven Pichal, Annemie Peeters en Patrick Cobbaert voor de onvergetelijke dag die zij ons bezorgd hebben!

Van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vél(i)o 🙂 😉 ring ring

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com

www.wtcdepalingrijders.be


Responses

 1. Als iniatiefnemer mag je jezelf ook aan het bedankt-lijstje toevoegen Kamiel, zelfs op de eerste plaats 🙂
  Toffe dag, spijtig dat ik er niet bij kon zijn.

  Peet

 2. Helaba,

  de Kamiel mee diene schepenen naast hem: da riekt hier naar belangenvermenging zulle! Was de Kamiel niks van zin in Eske waarvoor dattem die mannen van de gemeente vandoen had?

  Taur

 3. bedankt aan de voorzitter, Kamiel en het bestuur voor de prachtige organisatie en de fijne voormiddag.

 4. Nog ne politieker! We gaander hier toch geen politieke tribune van maken en alleen de protocolaire mannen bedanken hee Polidor 😉 Vergeet dan op zijn minst ook de sponsors nie te bedanken hee…

  Taur

 5. Awel dat is nu eens een gedacht ze : met de volgende gemeenteverkiezingen kunde de Palingrijderspartij oprichten!

 6. Groot gelijk,

  Onze slogan:

  Eigen paling eerst!

  Het klinkt wel dubbelzinnig maar het zal aanslaan!

 7. Zuren Taur, waar heb jij je naam nu weer vandaan ze ? 🙂

 8. Proficiat aan al degene die dit mogelijk gemaakt hebben,voortreffelijk gedaan.Wij worden er nu aan gehouden de achterliggende reden van deze bel toe te passen!
  nb:ik had de indruk dat het palinglied vlotter gezongen werd na een aantal pinten van Dirk (de plakker) zijn vat .


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: