Gepost door: WTC De Palingrijders | 8 april, 2010

Verslag groep 3 dd zondag 04 april 2010


Paasrit


Ondanks het fietsgeweld van de Ronde Van Vlaanderen op zaterdag 3 april werd er vorige zondag ook een (bescheiden) fietstocht verreden door groep drie …… alhoewel  ……

Toen ik arriveerde aan het lokaal stonden er al twee fietsen tegen de zijgevel van Patricia’s cafeetje. Alleen kende ik die fietsen niet, ze waren me niet vertrouwd 🙂
En jawel, al snel bleken het de vélo’s te zijn van B-ART en Bart Vral. De twee “Barten” waren om stipt 8h30 aan het lokaal om te vertrekken met respectievelijk groep 1 en groep 2. Alleen was er niemand ! Dus wachtten ze getrouw op de “kaarters” van groep 3 🙂

Veel volk daagde er echter niet meer op : Joris Goossens, Marc VDB,  Flandrien Andre en Geert Wattez. Met zeven man vertrokken we voor een fietstocht van een dikke 50 km, richting Heusden. We zochten bewust niet de hellingen van de RVV op, integendeel we wilden op ons gemak onze zondagse rit afwerken om tijdig naar huis te kunnen gaan. De echte RVV stond namelijk geprogrammeerd in de namiddag en ieder van ons wou de finale vanaf de Kwaremont live meemaken.

De tocht verliep eerst vrij heuvelachtig : de Herzelenberg en wat verder de pastorijstraat omhoog te Borsbeke. Maar eenmaal deze bulten achter ons kwam het vlakkere gedeelte eraan.  We hadden dus ruimschoots de tijd en vooral de adem 🙂 om een babbeltje te slaan. Natuurlijk ging het gros van de gesprekken over de knalprestatie van onze Palingrijders in de RVV.

Iedereen was vol lof over Joris Van Eetvelde, Philip De Durpel en de Pat van Ezel. Ook was er veel respect voor Joris Bernagie, die ruim anderhalf uur in de controlepost te Oudenaarde op zijn makkers wachtte om vervolgens de drie Palingrijders te vergezellen in de laatste lastige 145 km’s.

Zoals gezegd was er veel over te zeggen en ons uitstapje verbleekte als het ware bij de heldentocht van ons makkers.  Maar het maakte van onze zondagse uitstap ook een leuke bedoening : aan een tempo van 25 km/u reden we in een mooi lenteweertje langs vlakke wegen.  B-Art en Bart Vral deden voortreffelijk kopwerk. Ook Geert Wattez nam de stroken met wind op kop regelmatig voor zijn rekening. Tuurlijk dat de vier c-renners blij waren.

Langs Oosterzele en Heusden reden we dan terug naar Gontrode en Melle. Daar zat de wind wat meer op kop.  Gelukkig was de zon van de partij en het was helemaal niet koud!

Via Scheldewindeke reden we dan naar Balegem en Zottegem. Op de langzaam hellende strook van Scheldewindeke naar Balegem was ik evenwel blij om bij B-ART te zitten. De wind kwam schuin aanwaaien en den Bart zette me vakkundig uit de wind. En op het laatste nijdige stuk, juist voor de steenweg, gaf hij me een welkom (en vooral lang 🙂 ) duwtje. Waarvoor veel dank B-ART !!!

Eenmaal aan het Vosken reden we verder via Leeuwergem en Grotenberge naar het lokaal. Daar heerste er al volop een paassfeertje en de klanten verwelkomden ons met een brede grijns.

De spa en de redblast en de soep en de koffie  ….. smaakten goed. Het was dan ook een gezellige uitstap over een totale afstand van 54 km en aan 25 km/h gemiddeld. Meer moet dat niet zijn!

Van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo

Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders
depaling@gmail.com
Webstek van De Palingrijders


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: