Gepost door: WTC De Palingrijders | 21 mei, 2010

Brief aan de verantwoordelijke van de barbecue


Mijnheer Wattez,

Toen ik u onlangs met uw schoenendoos onzen estaminet zag binnenkomen, dacht ik : “ Lap het is weeral zover, straks geven die verdomde Palingrijders voor de zoveelste keer  hun barbecue of wat er alleszins moet voor doorgaan. Welke smoes moet ik nu weer bedenken om elke aandringende Palingrijder met zijn kaarten te doen afdruipen?!“. Het wordt er niet makkelijker op.

Naar ik vernomen heb, is het reeds voor de twintigste keer dat jullie de mensen hun geld uit hun zakken jagen door te leuren met kaarten voor een eetfestijn.  We gaan het hier evenwel niet hebben over het weinige vlees dat de mensen op hun bord krijgen.  Neen en we gaan het ook niet hebben over de torenhoge prijzen van de dranken (Wie durft er nu 1,5 euro vragen voor een simpele pint???!!!).  We gaan het ook niet hebben over het ontbreken van de broodnodige portie  frieten (mijn Bertha zou een moord plegen voor een bord frieten!) bij het weinige vlees.

We gaan het hebben over uw jubileumeditie en wat wij, trouwe zondagse klanten van het estaminet, verwachten van De Palingrijders.  Zoals u weet beschikken wij allen maar over een karig pensioen.  De aankoop van een of meer kaarten van uw barbecue betekent dan ook een regelrechte aanslag op onze financiën.  En gezien er op de televisie  gezegd werd  dat er de komende vijftien jaar  moet bespaard worden, vrezen we dat we voor de volgende jaren ook geen kaarten zullen kunnen kopen. We verwittigen u hierbij ruim op tijd. Het is onnodig aan te dringen om ons een kaart op te lappen!

Maar vorige week zondag verkeerde Zotten Twin in staat van genade toen hij zich liet ontvallen dat hij hoopte op een gratis barbecuekaart ter gelegenheid van de twintigste (jubileum)uitgave. We vielen bijna van onze stoel bij zoveel luciditeit van Zotten Twin. Er ontstond direct een breed draagvlak om  zijn briljant idee om te zetten in een concrete vraagstelling naar u toe.

Et voila Mijnheer Wattez, als afgevaardigde van de trouwe zondagse klanten van het estaminet, stel ik officieel de vraag om 30 GRATIS barbecuekaarten bij Patricia achter te laten.  We beloven dat er geen zwart circuit zal ontstaan en dat alle kaarten rechtmatig zullen verdeeld worden.

Mogen we u echter vragen om , gezien de drankcapaciteiten van een aantal van ons mensen, tevens 300 gratis  bierbonnetjes  te bezorgen. Ook hier zal ik zorgen voor een correcte verdeling.

Mogen wij u tenslotte vragen om ons rond twaalf uur te komen oppikken met een “lift”bus dit gezien de slechte fysieke toestand van een aantal onder ons. Voor de verdere praktische afhandeling, kan u me steeds op zondagvoormiddag aanspreken in het estaminet.

Vele vriendelijke groeten,

Zuren Taur

PS  Mijnheer Wattez, zou het mogelijk zijn om ons NIET te laten plaatsnemen op het podium van de Sint-Lievenskring.  De trappen zijn er voor een aantal onder ons teveel aan.  Vooral na het nuttigen van de 300 biertjes.


Responses

  1. Taur, zou het nie verstandig zijn als jullie bende al wa vroeger komt, pak nou rond de zoterdag noent, azo zijn ze zeker da se plosch emmen en dat ter zekers genoeg vlies es.
    Tes mor kweste van toptijd duer te geven e


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: