Gepost door: bartoli | 24 mei, 2010

Tilff-Bastogne-Tilff


                                Prachtig.

Na een weekje van puffen en zuchten dat ik het niet zag zitten was het zover, zondag 23 mei. De dag waarop de toeristen hun Luik-Bastenaken-Luik rijden. Gezien de gebrekkige conditie en de beperkte kilometers in de benen was ondergetekende zijn motivatie zeer klein.
De grootste motivatie was dat mijn buurman Dirk en Lucas hem zo graag gingen rijden, met een verschillende motivatie weliswaar maar toch…één grote troost was het weerbericht…wat zou het prachtig weer worden zondag zei de weerman.
Dus, zaterdagavond de fietsen op het dak…alle pakken en zakken klaar…en op tijd(lees 23.55u) in mijn bed want de wekker stond op 05.20u.
Lucas die de nacht ervoor niet veel vroeger was thuis gekomen dan het uur dat hij nu moest opstaan was al wakker…en jawel, Dirk was ook mooi op tijd zodat we om 06u stipt aan ons lokaal toekwamen.
Enkel Noël was van de partij en weg waren we voor een autotocht van 154 km…daar aangekomen redelijk snel en zelfs kortbij plaats gevonden…ons gaan inschrijven…een kennis opgezocht die met ons ging meerijden…en de eerste km’s dalen konden aangevat worden.
In mijn geheugen stond dat de eerste helling niet zo steil startte en naar het einde toe steiler werd, dit had ik ook mijn buurman Dirk verteld. Groot was dan ook mijn verbazing dat de eerste helling de “côte de chambralles” was en die start alles behalve rustig, die is 1600 m lang met een gemiddelde stijgingspercentage van 9.5%. Even gegoogled en achteraf blijkt dat ze het parcours aangepast hebben en mijn geheugen dan toch nog niet zo slecht is dan ik gisteren vermoedde.
En weg waren we dus voor nog 10 van die mooie hellingen en in verhouding evenveel prachtige afdalingen.
Voor mij is dit één van de mooiste klassiekers die ik al gereden heb, mooi landschap, veel maar niet te veel deelnemers, op de hellingen toeschouwers die voor de ambiance zorgen met als uitschieter op “La redoute”…daar staat veel volk…veel aanmoedigingen…en boven op de top een standje van Red bull…met volgens Lucas die blijkbaar nog fris genoeg zat boven op “la redoute” twee zeer mooie hostesjes!!
Van Lucas en fris zitten gesproken…die man zit in bloedvorm…ik heb hem nog nooit zo goed zien rijden en als ik eerlijk moet zijn kan ik hem niet volgen bergop…knap Lucas…chapeau!!!
Eens daarboven weet je dat het afzien er bijna op zit en de streep in zicht komt, dan is het enkel nog de “Côte de Hornay” die met een gemiddelde stijgingspercentage van 6.2% en een max van 8% goed te doen is. De laatste helling is diegene die je ’s morgens eerst naar beneden moet duiken en die is met zijn 2400 m en een gemiddelde stijgingspercentage van 5% lastig maar noodzakelijk want anders geraak je niet bij je auto :-).
Mijn conclusie en de steenhuize boys deelde die mening na hun eerste kennismaking met Tilff-Bastogne-Tilff is dat dit een prachtig parcours is, dat we ons gelukkig mochten prijzen met het mooie zonnetje en de zachte(lees warme) temperaturen en dat de thuisblijvers ongelijk hebben.
hopelijk volgend jaar meer deelnemers en een beter georganiseerde bevoorrading.
saluti
michele 
Filmpagina De Palingrijders

Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders


Responses

 1. Tof verslag! En het is plezant om te lezen hoe Lucas in bloedvorm verkeert!!! Als hij nog wat doorbijt kan de trui van jongerenkampioen hem niet meer ontglippen. Doe zo voort beste Lucas!!!

  Stong was blijkbaar in god gezelschap bij de Steenhuize-boys 🙂

  Danny

 2. Brengt herinneringen naar boven. Wie weet, misschien ben ik volgende jaar ook terug van de partij…we zien wel…

  Tommeke

 3. How Kamiel, hold your horses !
  “In god gezelschap” … is dat niet wat overdreven ?

  Het was alleszins goed gezelschap.
  Bedankt jongens !

  Bij de reclamefolders zat ook de “eddy merckx cycles classic” in Halle, op zaterdag 5 juni.
  Ik denk dat dit een prachtige toer is. Voor de geinteresseerden: http://www.routeyou.com/route/view/198272/fietsroute-eddy-merckx-cycles-classic-150km.nl.

 4. What’s in a name?, Stong 🙂

 5. ja Tommeke, we hebben je gemist maar niet alleen op deze tocht.
  We missen je wekelijks!!!!
  Haal je prachtige pino maar terug van stal en tot zondag :-).

  En Stong, het goed gezelschap gevoel en dankbetuigingen zijn wederzijds.
  En dat Kamiel ons in de hemel prijst zegt veel over onze(jij inclusief) prestatie :-).

  saluti
  michele

 6. How Bartoli, hold your horses !!! 🙂 🙂 😉

 7. Prachtig mannen!
  Ik heb wat gemist, maar moet energie sparen voor Parijs-Roubaix!
  Met wie kan ik volgende zaterdag mee naar Namen? Die wil ik niet missen!

 8. Joris,
  ik ben er niet bij in namen.
  Komt te kort op Tilff.
  Alleszins het beste als je ginder rijdt !
  Noël

 9. ik zal er ook niet zijn Joris
  te kort aan training is mijn excuus
  ook van mij het beste zaterdag!!!

  saluti
  michele

 10. Proficiat aan de moedigen.Door omstandigheden kon ik er dit jaar niet bijzijn.De konditie zou het momenteel niet toelaten ook .Maar in gedachten was ik er wel bij .prachtig weer gehad waarschijnlijk!Doe zo verder gasten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: