Gepost door: WTC De Palingrijders | 10 juni, 2010

Parijs-Roubaix 2010


Mijn 1ste Helletocht


Na vier jaar dromen en een geslaagde RvV was ik mijn eigen verplicht om dit jaar ook de Hel van het Noorden te trotseren! Met SK Heusden vond ik de ideale club om dit avontuur aan te gaan.

Normaal kruipt een mens om middernacht in zijn bed om te slapen, maar wij verzamelden aan Heusden dorp om onze fietsen te demonteren en in de aanhangwagen van de bus te laden. Natuurlijk dat we tijdens de 3 uur durende busreis de slaap niet konden vatten en om kwart na vier waren we ter bestemming en kon het uitladen en monteren beginnen.

In alle vroegte worden de fietsen uit de bus gehaald !

Tegen kwart na vijf was iedereen klaar en konden we met 75 man aan onze tocht beginnen.  Na goed 52 km hadden we al een bevoorrading door de bus en hier besloot ik maar mijn regenjasje toch mee te nemen aangezien er dreigende wolken in het noorden de kop op staken.

De eerste bevoorrading !!

Op een rustig tempo (ong. 30 km/u) rijden we verder naar de eerste officiële bevoorrading.  In ons peloton worden schoenen wat vaster aangetrokken, drinkbussen beveiligd… de eerste kasseistrook komt eraan: heb ik de goede bandenkeuze en –spanning?

Tegen een rotvaart scheurt de kop van het peloton over de stenen en ja op kasseien heb ik een goed rendement en moet me niet laten kennen. Vier stroken dokkeren we over droge stenen, stof alom… Parijs-Roubaix onvervalst!

Brrrrrrrr .... de kasseien van de Hel!

Na een stevig oplopende strook moet ik de snelsten van SK Heusen laten gaan en trek alleen verder naar Arenberg… In mijn enthousiasme laat ik me meedrijven met een groepje maar na enige tijd zie ik geen wegwijzers PR meer! Ik ben op weg met een groep franse lokale rijders die van Parijs-Roubaix niets moeten hebben! Gelukkig heb ik de volledige tour op mijn GPS en vind zonder probleem de goede weg terug.

Ondertussen is het goed beginnen regenen: net op tijd! Voor we het bos van Wallers binnenduiken! Hier laat ik de stenen maar voor wat ze zijn en kies het kiezel-fietspad ernaast. Ondertussen valt het water met bakken uit de lucht en miskijk ik me in een bocht en lap, zeker 10-15 m schuif ik over het asfalt! Ik krabbel recht en kan direct verder, pas in de douches zal ik ontdekken wat voor een buil en schaafwonde ik opliep.

Hier begint de Hel pas echt !!! Het bos van Wallers ..

Op de kasseistroken is het ondertussen haast onbegonnen werk om tragere fietsers in in te halen en na die valparij ben ik ook iets minder zeker om van de rug van de weg af te rijden om in te halen maar toch kan ik het niet laten en wat verder krijgt mijn andere dij ook een beurt! Nu ben ik wat geleerd en doe het iets voorzichtiger, alhoewel ik het niet altijd kan laten om in te halen!

Voor de derde bus-bevoorrading ben ik te vlug in Beuvry la Foret en besluit dan maar alleen verder te rijden. Ondertussen komt het zonnetje er wat door en drogen de stenen wat op. Een geluk want de stroken volgen nu bijzonder kort op mekaar: 8 stuks – 12 km in 40 km!!! Samen met iemand van de bus geven we er nog een lap op zodat ik nog voor de laatste bevoorrading wat gas moet terugnemen.

Na een uurke fietsen ....

Na de bevoorrading te Cysoing is het als het laatste stuk van de RvV: nog de Carrefour de l’arbre (de Muur) en de strook van Hem (Bosberg) om uit te bollen naar de piste. Ook hier krijg ik af te rekenen met een enorme stortbui. Met mijn bril zie ik haast geen steek en de stenen op de Carrefour liggen er bij pozen echt ingesmeten. Na goed 9u bereik ik eindelijk Roubaix en de fameuze piste. Ja, één rondje is genoeg!

Nog een monument uit de Hel : Carrefour de l'Arbre

Tevreden en voldaan schuif ik aan bij de legendarisch douches en spoel het sluik en zweet van mijn lijf. Tja insiders beweren dat dit toch wel een van de zwaarste edities is geweest…

Van een Palingrijder ter plaatse,

Joris Van Eetvelde

PS : Foto’s: Jefke06 alias Geert Lammens: zijn verslag kan je lezen op http://www.jefke06.be/html/parijsroubaix2010foto.html

Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders


Responses

 1. Beste Joris, wat ben jij een sportman !! Veel respect heb ik voor jouw prestaties !!!!!

  Danny

 2. Joris, Joris, man man toch. RESPECT!!!!
  Jij bent niet te schatten.
  En mooi verslag trouwens.

  saluti
  michele

 3. RESPECT, Flandrien 2010!!!

 4. beste Palingrijder Joris, dat je nen ‘harden’ bent, wist ik al langer, maar dit tart toch elke verbeelding. Fantastisch dat je deze ongelofelijk sterke prestatie wist neer te zetten. En nog ongelofelijker : zelfs op het werk zie je er nog niet eens afgepeigerd uit na deze toch wel keizware inspanning. Hoedje af, weinigen zullen het je na doen. Groeten, collega Tom.

 5. Schitterend Joris! Straf! Hoed af, en klak en muts en helm etc, Ge zijt nen echte, maar dat wisten we al he.

 6. Prachtig man, chapeau. Zou dit ook wel eens willen rijden maar denk dat het met dromen zal blijven als ik dit allemaal lees.

 7. Sterk… De Joris VE blijkt nog maar eens ne krak eh.

  Flandrien 2010 nu al gekend????


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: