Gepost door: WTC De Palingrijders | 4 juli, 2010

verslag B-groep dd zondag 06 juli 2010


Flandrientocht te Herzele

Na een korte nacht vertrok ik deze morgen met de B-groep naar Herzele voor de Flandrientoer van 80 kilometer. Het was al een tijd geleden dat ik meegereden had met de B’s. Ik amuseer me graag bij de C’s en daar gaat het wat minder snel en zo kan ik mij meer amuseren.

Wie was er op het appel vandaag : ikke,  mijn makker Tom, Lucas, Bart Vral, Dino, Steven en Mario, Stong Gedong, Geert Wattez en de voorzitter ook, Tommy, Yvan, Bart Blondeel, Dirk De Winter, Joris de berggids, Peter Bartoli, Jan Morreel en Tom Goossens. Je ziet, het was een hele bende!

In Herzele schreven we in en Steven had in plaats van zijn kaartje van 2010 zijn kaartje van 2009 mee! Dat vond ik zeker grappig. We zijn vertrokken aan een rustig tempo, voor mij goed want ik ben een diesel.

Er werd steeds gewacht als er iemand achter was. Maar na een tijd zag je echt wel de gaten in onze groep en werd er niet meer zo gewacht als in begin. Er vormden zich groepen. Ik zat in de voorste groep met Steven, Mario, Dino, Tom Van Hende, Bart Vral.  Tot aan de bevoorrading hebben we goed samengereden, alhoewel Tom en Bart er na een tijdje af moesten. Ze hadden de demarage van Dino onderschat en kwamen er niet meer bij.

Op een aantal plaatsen stond de bepijling niet goed. Zo moest ik soms roepen op Steven, Mario en Dino dat ze voorbij waren en dat ze moesten terugkeren. Aan de bevoorrading zagen we plots Marc Thys en Chris Bruyland. Die waren apart gaan fietsen, die konden toch beter meerijden met ons. Maar ja zij deden de 110 en wij de 80. Dus daarom reden ze alleen.

Tegen dat we gingen vertrekken aan de bevoorrading kwamen Tom, Bart Vral, Peter Vervoort, Lucas, Geert Wattez, de voorzitter, Dirk De winter erbij. Doch alleen Tom fietste direkt met ons mee.

Het tweede deel vond ik zwaarder dan het eerste. Veel meer hellingen en het begon ook warmer te worden. Maar ik vond het heel goed dat Dino, Mario en Steven steeds op mij en Tom  wachtten. Ze lieten ons steeds erbij komen.

In de slotfase waren Tom en ik moe. Toen zei Dino dat het gedaan was voor hen en dat ik en Tom maar de finale moesten rijden. Ze reden wel mee in ons wiel om ons aan te moedigen. We zijn via de pijpketel gereden en daar heb ik voorsprong genomen op den Tom.  Na de oversteek aan de steenweg heb ik nog gas bijgegeven en ik won de finale! De kampioen van Belgie heeft zijn kleuren eer aangedaan, zei mijn pa achteraf.

Bij aankomst zat de derde groep al op terras samen met Geert en de voorzitter. Tot mijn grote verbazing. Achteraf bleek dat Geert en de voorzitter een deel van het parcours hadden afgesneden door verloren te rijden. 10 minuten na onze aankomst kwamen de andere palingrijders binnen.

Ik vond het een zeer geslaagde dag. Plezant maar afgezien.

Van uw reporter ter plaatse ,

Jonas


Responses

 1. Bedankt voor het verslag beste Jonas! Je ziet dat ook jij best een boeiend verslag kan maken!

 2. Ja, Jonas krijgt de streken van den Danny.
  Mooi verslag man !

 3. Tju toch Tom, zo verliezen van de Jonas. Als ik er ook niet bij ben he.

  Groeten vanuit de USA

  • Papa, twas wel zwaar eh 😮 gij zout zelfs niet kunne volgen ;d we hadden een gemiddelde van 26à27!
   maar ik geef toe dat ik er door zat ;s

   groetjes daar

 4. wat een leuke verrassing!! Prachtig verslag Jonas, kom jij maar bij de B’s rijden. Je hebt bewezen dat je het kan en op die manier ben ik niet de enige die een verslag schrijft :-).

  saluti
  michele

 5. Knap gereden van Jonas en Tom. Jullie hebben bewezen dat de jeugd niet bang is van ne keer af te zien. Proficiat Jonas met je overwinning en het mooie verslag 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: