Gepost door: WTC De Palingrijders | 19 juli, 2010

zondag 18 juli groep B


                                                             t’is feest

Voor de eerste keer dit seizoen moet ondergetekende alleen aanzetten richting Schonenberg want buurman Dirk is  in Italie aan het genieten van zijn eerste cappuccino van de dag en Lucas is in Dour aan het genieten van … waarschijnlijk iets anders 🙂 en Nathan vertrekt later.
Vergezeld (dus toch niet helemaal alleen :-)) van de rillingen door de voorspelde heldere nacht en op een rustig tempo trok ik richting Patricia.
In eerste instantie leek de opkomst maar pover maar niet veel later stonden we daar met 7. Eddy Goessens, Noêl, Joris Bernagie(zonder femme de tour), Tom Goossens, Mario(zonder Steve), Dino en ikzelf. Volgens Tom was zijn schoonpa nog even op zoek naar zijn fiets maar ging hij zeker met de B groep meerijden.
De blik op Geert’s gezicht is ooit prachtig omschreven door ene Zjef Van Uytsel en ik citeer “’s morgens word ik wakker met een houten kop, mijn ogen zijn nog moeilijk te gebruiken”, maar dit duurde niet lang want iemand in de groep had het lumineuze idee om eens richting Gent centrum te rijden, want zijn er daar geen feesten? Diezelfde Zjef omschreef ook de blik van Geert na het horen van onze bestemming “mijn ogen staan weer recht mijn blik is ongeschonden van hopsafaldera van hopsafaldera van hopsafaldera ik ben paraat”
Dat we daar zo rap moesten zijn had niemand voorspeld maar Dino vond dat blijkbaar wel een leuk idee,  ik had het gevoel dat ik in de tour zat en dat er enkele probeerde een lange vlucht op te zetten maar niet weg geraakte.
Eens daar aangekomen zagen we wat zulke feesten teweeg brengen, gasten die hun bed nog niet gevonden hebben, de kuisploeg van Gent die hun handen vol hebben om alles weer proper te krijgen en vooral stilte, stilte na en voor de storm. Dit alles had op één iemand het bifidus effect en dus was het even wachten om onze tocht verder te zetten op zijn bezoek aan het kleine huisje.

Dit achter de rug konden we onze weg verder zetten en die ging richting Aalter, we kwamen op een prachtige dijk terecht die niet alleen door ons bezocht werd maar door vele lotgenoten op zondagvoormiddag. Geert was zijn hopsafaldera gevoel door het snelle eerste uur weer kwijt geraakt en zag de bordjes “Brugge 39 km” niet zo graag. Op het moment dat hij de mijn van Oostende dacht te ruiken bevonden we ons in de buurt van Nevele en vond hij het moment gekomen om de dijk te verlaten, daar hebben we de prachtige dijk verlaten en ons laten leiden door onze gids Noël.
Die bracht ons van Nevele naar Drongen over prachtig kronkelende baantjes met inbegrip van een mooie kasseistrook. Geert vond dit minder mooi want hij hield er een lekke band aan over. Hij haalde zijn gereedschapskoffer van onder zijn zadel en verving zijn band met een hopsafaldera gevoel terwijl de rest van de bende genoot van het prachtig door bomen afgelijnd laantje, het zonnestraaltje, een femme de tour die passeerde en de opmerkingen van onze Geert Hoste in de groep Dino.
Van Drongen ging het richting Eke, Gavere, Beerlegem, Velzeke, Zottegem om dan via de pijpketel terug naar huis te keren.

Het was een mooie vlakke rit met een sterk rijdende Tom(knap Tom), een Joris die ons achter liet omdat hij opzoekwerk moest doen op www naar iets voor op den blog :-),  een zoals steeds koptrekkende Dino en een Geert met flanellen benen, een houten kop maar met groene vingers.

saluti
Michele

Filmpagina De Palingrijders

Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders

 


Responses

  1. Y trekt meer op jacques vermeiren dan op de geert zulle!!!!!

  2. Eigenlijk verdient Geert dubbele punten om met zo een hoofd mee te fietsen he 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: