Gepost door: gpske | 29 juli, 2010

Verslag groep C dd 25 juli 2010


25 juli – rit

Oef, voor 1 keer op tijd, blijkbaar ben ik niet de laatste vandaag. Moet zeggen dat ik eigenlijk niet zo veel zin heb om te rijden. Het enigste die mij motiveerd is mijn zoon terug te kloppen op de meet in de sprint.

De plakker is ook aanwezig maar reeds gehavend. Voor 1 keer dat hij niet met de camionette komt is hij toch wel niet gevallen zeker in de Speistraat. Het volledig wielrennerspak met stof overgoten en hier en daar een schrammetje, hopelijk wordt dit later niet als excuus gebruikt.

Plakker en Marc VD nemen de kop

Plakker en Marc VD nemen de kop

De groep is terug talrijk deze keer zijn we met 12, Steven is er terug bij, zou hij voor de rest van het seizoen de juiste groep gevonden hebben? Ook Natan ziet het goed zitten, hij heeft zich deze keer voorzien van spijs en drank, klaar om er eens goed in te vliegen. En ja hoor, het lukt hem aardig, regelmatig zie ik hem schakelen, soms eens drinken, vlotjes op eigen tempo de bergjes op, mooi mooi

Het parcour ziet er heuvelachtig uit vandaag op verzoek van de plakker rijden we naar de Congoberg 10% (hmmm kasseitjes en dan nog bergop).

In Grimminge heeft Sander precies voor de eerste keer in zijn leven platte band. Het duurt niet minder dan 8 min voor de ganse operatie, man man man. Het lijkt hier wel op een voorbereiding van een Ardennen rit, regelmatig zijn er stukjes tot 7-8% omhoog. De plakker en Marc VD nemen meestal de leiding maar op de Bovenkassei in Zandbergen moet de plakker plotseling lossen. Het is zover dacht ik, maar nee hoor, hij laat hem wat afzakken om zijn beste maat mee te nemen naar de top. Schoon he!!

Bovenop de Congoberg het fout. Door een late beslissing om links in te draaien zijn een aantal door gereden naar beneden. Na enig zoekwerk hebben we 10 van de 12 palingen terug gevonden behalve Nathan & Jurgen. Geen van beiden zijn te bereiken via gsm dus beslissen we maar om door te rijden.

Steven, Sander & Tom rustig achteraan het peloton

Steven, Sander & Tom rustig achteraan het peloton

Er is een 2de verzoekje van de dag, meer bepaalt van mezelf en we rijden richting Bosberg terug wat kasseitjes, och wat doe ik dat toch zo graag. Velen vloeken maar iedereen geraakt op zijn eigen tempo boven. Hierna besluiten we om ons compas richting Sint-Lievens-Esse te sturen. In Schendelbeke wil Steven naar de Wildermolen rijden. Eventjes de Dender over en DAN … Onverharde wegen, tju als hier maar geen 2de platte band van komt.

En dan de finale, wat was dat er voor een. Er was al een ganse tijd iets mis met André. Hij reedt echt nerveus en we zagen dan ook waarom.Hij zocht het juiste moment om te springen wat dan ook gebeurde ter hoogte van het kerkhof te Steenhuize, wat een demarage. Tom, de plakker, Steven, Sander, mezelf, … er achteraan. Mijn hartslag krijg ik vanaf dan niet meer onder de 180bpm, de snelheid ging de hoogte in. Het gat mocht niet te groot worden, ik moest die finale rijden, ik mocht de sprint van Tom ook vandaag niet verliezen. Op de Schonenberg is alles terug samen. De sprint wordt voorbereid met een hartslag van 195 en een snelheid van 49km/u lukt het me om 2de te worden na Sander maar belangrijker na Tom. Yes, ik kan het nog, ook al ben ik nu 40.

Onze 2 verloren zonen, Jurgen en Nathan, kwamen even later te voorschijn op de Schonenberg.

Onze route: http://www.gps-sport.net/routes/Rit-groep-C-25-juli-2010_60273

Gpske

Filmpagina De Palingrijders

Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders


Responses

 1. mooi verslag gpske, je kunt het nog :-).

  saluti
  michele

 2. Ja wijs verslag,maar uw eigen verslaggeving is voor de prive zeker,had jij zoiets niet gezegd van blijft in de club…:)

 3. en wie was er als eerste boven op de kongoberg
  ik natuurlijk
  en gisteren ook de muur gedaan kwas boven voor mijn pa

  • inderdaad, je reed zo snel dat we zijn kwijtgespeeld


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: