Gepost door: WTC De Palingrijders | 23 augustus, 2010

Verslag groep A (bis) dd zondag 22 augustus 2010


Kastelentocht te Idegem


Even voor 8 uur kom ik aan het lokaal aan en nu sta ik hier niet alleen: hoeveel palingrijders op dit onmenselijk vroeg uur aan het lokaal verzameld waren weet ik niet precies maar met een ganse bende rijden we naar Idegem om – zo werd toch gezegd – en wondermooie kastelentocht te rijden.

Noël als steeds in de weer om de bende ingeschreven te krijgen, komt naar de groep toe met de melding dat er 4 palingrijders ingeschreven zijn voor de 120 km. Yvan & Tommy zijn de certitudes (lees koptrekkers) , verder wil ondergetekende zijn wagentje aanhangen en mijn naamgenoot, Joris B.,  laat zich ook verleiden om met de A’s mee te rijden.

Al vlug krijg ik lik op stuk van mijn overmoed (dit  na een wat uit de hand gelopen weekend) en moet al in Onkerzele erkennen dat die laatste Duvel er teveel aan was (of was het den eersten? of de aperitief?) en moet de 3 rappere palingrijders laten gaan. Niet zoveel verder kom ik al mijn naamgenoot tegen die het ook al voor bekeken houdt en wacht op de B-groep.

Ik roep hem nog na :  “misschien tot straks” en probeer het onmogelijke: Yvan & Tommy nog bij te benen. Tot op een goeie 100 m geraak ik en zie dat die mannen kiezen voor een andere route dan deze die op de weg werd aangegeven. Ik besluit toch maar de bewegwijzerde route te volgen omdat ik in deze streek niet zo goed mijn weg ken en  mijn eigen verplicht ben om die 120 km af te bollen. Want ik  wil volgende zaterdag in de Criquelion niet afgaan als een gieter.

Na een tijdje kan ik met 3 mannen van “De Roever” mee die qua leeftijd & snelheid van mijn niveau zijn. We gaan goed vooruit en ik zorg er voor in de zwaardere stukken niet te hard op de pedalen te duwen. Bij de eerste bevoorrading geeft mijn Edge 31.2 km/u als gemiddelde: niet slecht bezig na een stevige bbq vind ik en raap al mijn moed bijeen om de afslag van 120 km te nemen. Hoe sterk de eenzame fietser is mocht ik nu wel ervaren. Op het parcours dat zich over golvend terrein uitstrekt slaag ik erin om mijn gemiddelde snelheid zelfs nog wat de hoogte in te jagen.

Na goed 110 km besluit ik toch maar om uit te kijken naar de kortste weg naar ons lokaal en bij het eerste kruispunt op het parcours dat niet de kortste weg volgt,  neem ik de kortste weg naar Patricia. Niet zoveel verder zit ik weer op het parcours en bij een gesloten overweg zie ik tot mijn grote verbazing 2 palingrijders staan: Yvan & Tommy: “Allé van waar komt gij? ” zeggen ze in koor en nemen me mee op sleeptouw naar Idegem en Eske.

149 km staat op mijn tellertje als we aan het lokaal aankomen en nu nog 24 km naar huis. 173 km moet voldoende zijn om volgende week geen mal figuur te slaan.

Uw gelegenheidsverslaggever groep A-bis

Joris VE


Responses

 1. Joris, bedankt voor je mooie verslag! Je bent wel een kerel he : zoveel kilometers, zo een gemiddelde en je rijdt als een echte Flandrien. Ik wens je voor komende zaterdag veel succes toe en hopelijk behaal je GOUD !

  Danny

 2. Sterk!

 3. mooi verslag Joris.
  Ik wens je veel geluk, sterkte en moed voor zaterdag. Alhoewel ik er getuige van was vorig jaar dat jij dat kan…maar dit jaar in een paling outfit!!

  saluti
  michele

 4. ik heb gehoord dat Joris goud behaalde in de criquelion : STERK !!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: