Gepost door: WTC De Palingrijders | 21 september, 2010

Brief aan Patricia van Gomar


Aan Patricia van Gomar,

Komende zondag is het weer zover : ’t is “keirmes Eske”. En daar zien wij, oudgedienden van estaminet De Paling,  allemaal naar uit. Zotten Twin is hem nu reeds aan het uithongeren, wetende welk zoets hem komende zondag én maandag te beurt gaat vallen. Vooral de smoeltaarten zijn iets voor hem, want daar moet hij met zijn tandeloze mond niet op bijten.

Ook Nazère zal al vroeg van de partij zijn. Hij is vooral verlekkerd op je konfituurtaarten. Maar ditmaal hoopt hij dat je ze iets groter presenteert dan de vorige keren. Inderdaad, als Nazère zijn oven openzet kan er zelfs een ganse konfituurtaart in. Let er dus op komende zondag en snij de taart in vier in plaats van zestien stukken.

Tuurlijk is Géken Norre ook van de partij. Hoewel Géken genen groten eter is, zal hij zijn best doen om een stuk mattentaart naar binnen te spelen. Hij heeft er toch een ganse voormiddag den tijd voor.

Verder zijn er de vaste klanten als Celleken Wemmer, Reken Dekker, Din zijnen Andre, Bertelsen Lucien, Geken Smet, …. ge kent dat wel he.

Maar waarom zeg ik dat nu allemaal! Wel beste Patricia van Gomar, omdat wij ons de laatste jaren serieus gediscrimineerd voelen door De Palingrijders. Die zotte bende wielertoeristen keren op kermis Eske steeds maar vroeger van hun zondags ritje terug en eenmaal ze zich hebben neergeploft op hun stoel, worden de taarten “en vrac” aangebracht. De borden worden zodanig hoog aangevoerd dat wij er niet aankunnen. We moeten lijdzaam toezien hoe die verrekte wielerterroristen al ons taarten naar binnen spelen. Vreten noem ik dat!

En de ramp wordt compleet als de kippeboutjes worden opgediend. Want zeg nu zelf, een lekker warm kippeboutje na een lekker stuk taart is niet te versmaden. Dat weten die wielerterroristen ook en ze smijten zich op de warme hapjes als hadden ze in weken nog geen eten gekregen.

Als de heren wielertoeristen denken dat wij ons ditmaal gaan tevreden stellen met wat restjes, wel dan zijn ze dik mis. Wij, trouwe klanten van uw estaminet, eisen om als eerste bediend te worden! Wekelijks verteren wij om tientallen euro’s aan bier en sigaretten. En de meeste van ons zijn al jarenlang klant van uw etablissement.

Als voorzitter van de belangenvereniging van de klandizie van estaminet De Paling, hoop ik dat onze bede aanhoord wordt en dat die aftandse wielerfanaten eens deftig op hun punt gezet worden.  Dat ze verdomme thuis taart en kippenboutjes eten.

Hopende op een positief antwoord en op veel taarten en kippenboutjes , teken ik

Hoogachtend

Zuren Taur

PS : Gelieve geen rijsttaarten meer aan te bieden, daar de rijst tussen mijn tanden blijft plakken.

Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders


Responses

 1. en ik em geijren e poar sjoekes va Piejeirken! Ee Lucie der giejn nimmer in euren dipvrizzer zitten e?

  de stillen

 2. Indien deze nog in haar diepvries zouden zitten …. zou het er niet meer als skoeken uitkomen vrees ik 🙂 Maar Nazère zou hem dat niet aantrekken 😉

 3. dei toarten zen nie zu goe veur onsje cholesterol
  surtoe dei patékes van bè vuyst eis’n euren tol
  zie moar dat ‘r genoeg pappiere zet op ou wc rol

  Sjamajee Sjepapke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: