Gepost door: WTC De Palingrijders | 22 september, 2010

Verslag rally 45 km


Prachtig parcours !!


Vandaag was er nog zo eens een mooie nazomerdag.Het sein voor mij en mij collega-vriend Erik om ons stalen ros van stal te halen.  Of wat mij betreft zou ik beter stellen : vanonder het stof halen, want het was van onze driedaagse geleden dat Stammie op de fiets gezeten had! Gelukkig wist ik nog waar ik hem had achtergelaten ……. in de garage van mijn zus!

Maar geen nood, mijn bike deed het nog goed en we vertrokken beiden aan ons lokaal om onze rally van 45 km te rijden. We hadden alvast het goede weer mee en de zon voelde weldadig warm aan.  Ideaal om ons terug op gang te trekken!

Onze tocht verliep langs onzen tandarts Marc (wat deed die stroomgroep daar achteraan aan zijn garage??) om zo vaart te zetten naar Steenhuize.  In de afzink naar de kerk ontvouwde zich reeds een prachtig landschap, het was vrij helder weer.

Via de krommestraat reden we dan naar Ophasselt en Idegem. Het moet gezegd, het gedeelte van het parcours tussen de krommestraat en meubelen De Coninck is een van de mooiste stukjes natuur. Je fietst er tussen de weiden en de velden, als bestond ons drukke verkeer niet meer.

Onze pijl 🙂 was goed aangebracht!

In Idegem was er wel een gevaarlijk punt bij het oversteken van de steenweg, maar dat was goed aangeduid door onze parcoursbouwers! Vanuit Idegem ging het dan via Onkerzele richting Atembeke.  Vooral het stuk juist buiten Onkerzele is werkelijk prachtig. Je rijdt daar richting Bosberg en het uitzicht is daar enorm schoon. Dan besef je hoe mooi onze streek wel is. Via kleine wegeltjes wurm je je daar als nietig wielertoeristje tussen de heuvels. Een mens wordt van minder blij 🙂

Prachtig en pittoresk in Atembeke !

Eenmaal Atembeke gepasseerd, fietsten we dan richting Bois de Lessines. In dat bos heeft de krakkemikkige weg intussen plaatsgemaakt voor een mooi asfalten weg. Onder een stralende zon reden we zo Twee-Akren binnen. Maar er was een kleine wijziging want in tegenstelling tot vorig jaar fietsten we nu langsheen de Dender. Een pluspunt!!!

Bois de Lessines

En ja, plots stonden we daar aan de controle, alleen was de Concapstand er niet meer 🙂 En daar op die plaats viel mijn fietsmakker Erik zijn Eurocent …. Hij was tijdens de rally met zijn gauwgenoot Cnijfken gewoon doorgereden met de idee dat de controle terug aan het cafeetje aan de sluis was. Maar geen nood, we hebben dat goedgemaakt en we zijn daar gestopt 🙂 Daar werden we uitbundig verwelkomd door uitbaatster  Fati, die mij nog herkende van vorig jaar.

Natuurlijk hebben Erik en ik daar elk twee pintjes gedronken, want zeg nu zelf : warm weer, een golvend parcours ….. twee ingrediënten om een lekkere pint bier te drinken! Ze smaakten 😉 🙂

De Maespils smaakte mmm

Na deze korte tussenstop reden we dan verder richting Goeferdinge en Zarlardinge. Daar was het echter klimmen geblazen, maar we hebben dat vrij rustig aangepakt hoor. Wat later reden we Deftinge al binnen om zo naar Martens-Lierde te gaan. Daar nam ik afscheid van den Erik om dan de finale in te zetten. Ik heb dan maar de benen getest op de pottenberg en ik moet zeggen : de berghuttentocht had de benen goed gedaan : ik ben nog nooit zo snel die verrekte berg naar boven gereden.

Blij als een kind, met mijn goede conditie, fietste ik dan maar snel naar De Paling alwaar ik ……. een spaatje gedronken heb!!

Even nog iets over de rally : een zeer mooi parcours en goed uitgestippeld! Veel dank aan de Palingrijders die er hun werk en tijd ingestoken hebben!!! Alleen jammer dt er maar negen Palingrijders de rally meegereden hebben. Onze jongens die de rally in elkaar gebokst hebben verdienden toch beter he 😉 Volgend jaar beter !

vele wielergroeten,

Kamiel Vélo

Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders


Responses

  1. dienen struumgroep van den tantist awel ja dat es ast ei zonder eletriek zit. Da kan gebeuren, ook bij nen tantiest

    jef

  2. tes miskien gien slegt gedacht
    al onsj veloos in pasjisjas garage as onderpacht
    as dedei ert van afgang ulder tournéken nie kunn’n betoalen mijn gedacht

    Sjamajee Sjepapke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: