Gepost door: WTC De Palingrijders | 27 september, 2010

Verslag Groep 1 en 2 dd zondag 26/9/2010


Natte kermisrit

 

Wanneer ik m’n ogen opentrek, valt het water met bakken uit de lucht en geraak wat moeilijker uit mijn bed èn in mijn doen. Ik besluit dan maar om met de wagen naar Eske te rijden: een kwestie van wat droog aan de rit te kunnen beginnen.

 Een serie wegomleidingen – wat wordt er aan onze wegen gewerkt zeg !! – zorgt er voor dat ik na 8 u 30 op de Schonenberg aankom. Reeds twee  moedige Palingrijders komen me al voorbijgefietst.  Dino en Bart keren echter op hun stappen terug en nemen me mee voor een tocht van zowat 50 km (denken ze).

De hemelsluizen staan intussen nog altijd goed open maar de klassementen nopen mijn maten op een goeie rit om zo hun klassement wat bij te schaven: zo kan Bart nog op het podium terecht komen…

Meteen steken we van wal op een voor mij zeer bekend terrein: mijn wekelijkse terugweg richting Wichelen. In Lede wijken we echter uit naar Schoonaarde – Oudegem om zo de Dender stroomopwaarts te volgen tot in Ninove. Het jaagpad langs de Dender nodigt ons uit om een stevig treintje op te zetten maar al dra moeten we vaststellen dat met zijn drieën de kopbeurten verschrikkelijk snel mekaar opvolgen…

In Aalst geeft ons computerken al een gemiddelde van 31.8 km/u in dit (str…)weer en weten dat we dit tempo niet zullen kunnen aanhouden. Eens voorbij Aalst mag (of is het van moeten?) ik locomotief spelen en stoom door naar Ninove. Nu snel naar Eske want we krijgen kou, zijn nat, hebben dorst en denken aan al het goeds dat vorige week in den blog werd aangekondigd: confituur-, fruit- en mattetaart, kippenbillekes… gewoon prachtig hoe we bij Patricia ontvangen worden 🙂

Ons computerken geeft echter 75 km aan en zo hebben we de rit voor vandaag vol gemaakt! Tot groot jolijt stellen we vast dat nog 4 moedigen het weer getrotseerd hebben om de kleuren van de Palingrijders te etaleren. Proficiat Iwan en Tom, Mario en Steven.

 Ik bedenk dat ik vorig jaar dag op dag met Noel en Dirk de eerste voorzichtige km ’s afbolde met de Palingrijders en of ik daar nog geen minuut spijt van heb gehad!!!

Joris VE

Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders


Responses

  1. Ik was blij verrast de Joris aan te treffen in het lokaal. Door regen en wind : proficiat aan Joris VE, Bart Vral, Mario, Dino, Steven, Tom en Iwan !! Echte Palingrijders!!

  2. Waar zat mijne maat ,De Stong?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: