Gepost door: WTC De Palingrijders | 18 oktober, 2010

Verslag winterrit dd zondag 17 oktober 2010


De eerste koude ..

 

Vorige week zondag sloten we op passende wijze ons seizoen 2010 af. Met veel toeters en bellen doorkruisten we de straten van Eske en omliggende. Gisteren was het evenwel al veel minder 🙂

De eerste koude deed me met beide voeten op de grond belanden. Amper een viertal graden, gelukkig was er geen regen, want anders zou ik thuis gebleven zijn. Maar nu scheen de zon, enkel de temperatuur liet het afweten. Maar geen nood, want een goed warm onderlijfje, een T-shirt met lange mouwen, een dikke thermovest, de lange koersbroek, winterbotjes en dikke wanten moesten volstaan om niet te verkleumen op de fiets.

Met vier Palingrijders vatten we de tocht aan : Bart Vral, Joris Goossens, Jurgen Van Den Bossche en ikzelf.  De Jurgen reed met de mountainbike, want hij was in eerste instantie van zin om met Wim een tocht door de velden van Eske te maken. Evenwel was Wim niet van de partij en moest Jurgen dan maar noodgewongen  verder met ons.

Het weer was ons, buiten de frisse temperatuur,  wel goedgezind. De zon was prominent aanwezig en dat leverde mooie vergezichten op. We fietsten immers naar Twee-Akren en dat is gegarandeerd via wegeltjes in de prachtige natuur.  De zijflanken van de Bosberg, het Bois de Lessines, ….  mooie beeldjes alleszins …… tenzij voor de Joris. Het was een aantal weken geleden dat hij zijn fiets nog eens gezien had en dat brak hem zuur op!

Het was vooral Jurgen die in de eerste “koers”helft 😉 de leiding nam. Hij vloog met zijn mountain-bike over de baan, zo een sterke start.  Voor Bart was dat geen noemenswaardig probleem, maar voor mij en Joris was het soms harken om bij te blijven. 

Eenmaal Twee-Akren doorkruist, kwamen we in het heuvelende Overboelare en Zarlardinge aan. Daar is het steevast bergop en ik wachtte daar Joris op.  Samen vormden we het busje en via Goeferdinge reden we naar Deftinge. Daar was het ergste achter de rug.  Restte nog een moeilijk stukje te Martens-Lierde om zo koers te zetten naar de potaardestraat te Erwetegem.  Daar nam Bart afscheid van ons en met ons gedrieën reden we de nijdige helling, die de verduivelde Potaardestraat is,  naar boven.   

Aan de kerk van Wijnhuize besloot Jurgen ook huiswaards te keren en dat was het verhaal van de tien kleine negertjes … er bleven er nog twee over 🙂

Hoedanook, het was een mooie rit met relatief  veel wind en een zon die in de loop van de voormiddag toch wat aan kracht won.  De Joris zal volgende zondag ook weeral meer kracht hebben! Goed gereden beste Joris. En de Jurgen, ja die zal snel een goede conditie terugvinden als hij zo blijft rijden. Den bart, ja dat is klasse he 🙂 😉 En ikzelf ben al blij dat ik kan meefietsen.

Hopelijk kan er komende zondag terug gefietst worden!

Vele wielergroeten,

Kamiel Vélo

Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders


Responses

 1. O ja, er waren ook VIER mountainbikers op pad gisteren : Steven, Dino, Eddy en Peter Vidts ……. misschien dat daar een klein verslagje kan van geschreven worden ….. 😉 🙂

  • ik zal het nooit leren !

  • Het klein verslagje laat precies op zich wachten Kamiel ,de vier mountenbikers durven zeker niet .Want er zou’van horen zeggen’teen en tander gebeurd zijn ,tijdens de rit maar zeker ook NA de rit.Is de blog hiervan al op de hoogte ?Zoniet gelieve dit te onderzoeken tot op het bot.

   • Zuren Taur zou zeggen : I kill Nazeir 🙂

    Onderzoek volgt, maar er volgt een dezer dagen nog een verslag van een bepaald onderzoek naar aanleiding van de kroegentocht. Zou Nazeir daar iets van weten?

 2. Van de ontelbare orvals die jullie achter de kiezen gegoten hebben, wordt er hier nie van gesproken heeeee.

  zuren taur


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: