Gepost door: WTC De Palingrijders | 8 november, 2010

Persbericht


Beste Palingrijders, beste blogbezoeker,

Vandaag viel ons oog op een persbericht, verschenen op de internetsite van De Beiaard. We geven het hier integraal terug :

” Sint-Lievens-Esse, maandag 8 november 2010.
Deze morgen deed zich een merkwaardig incident voor in Cafe De Paling te Sint-Lievens-Esse. De politie kreeg immers een melding binnen voor een interventie en stormde met drie combi’s richting De Paling.

Ter plaatse werd vastgesteld dat een tiental personen slaags geraakt waren en met veel moeite werden de vechtende kemphanen uit elkaar gehaald. Hierbij werden de grote middelen ingezet : traangas, het waterkanon en gevechtshonden waren nodig om het zootje ongeregeld uit elkaar te houden.

Aanleiding voor de onlusten was het feit dat de cafébazin zonder porto zat. Hierbij werden een aantal klanten zo  driest dat er direct een paar stoelen sneuvelden. In een mum van tijd gingen hierop alle klanten op de vuist. Enkel een bejaard manspersoon, ene Zuren Taur, wist de kalmte te bewaren en kon ons het relaas van de feiten weergeven :

Ja ik was juist gezeten aan de ronde tafel, toen Zotten Twin zijn dagelijkse porto bestelde. Maar de cafebazin moest hierbij meedelen dat er geen porto meer was. Naar het schijnt zouden die verrekte palingrijders gisterenmiddag alle porto opgedronken hebben. Die mannen kennen werkelijk geen maat!  En ja, als Zotten Twin zijne porto niet op tijd krijgt, wordt hij driest en klopt hij heel den boel kapot. Het gevolg was dat Celleken Wemmer en Géken Norre ook hun zelfbeheersing verloren zijn en ze zijn op hun beurt beginnen smijten met lege glazen. Gelukkig heb ik mijn zelfbeheersing behouden en kon ik alle acties van nabij volgen zonder zelf in de brokken te delen. Ik moet evenwel bekennen dat ik toch eenmaal van de gelegenheid gebruik heb gemaakt om mijn staprek op de dikke pens van Jules Botte te kloppen. Hij had dat nog tegoed van mij omdat hij met zijn fikken niet van mijn Bertha kan blijven.

Dus zouden de Palingrijders aan de basis liggen van de onlusten in De paling. Er werd intussen een onderzoeksrechter aangesteld om verder uit te zoeken hoe het mogelijk is dat er geen porto meer was. De redactie kon uit goede bron vernemen dat ene DDR   uit Sint-Lievens-Esse meer zou weten. Ook SDP en MDG zouden ondervraagd worden. Er zou zelfs al een bekentenis zijn van PV en EG dat  De palingrijders inderdaad aan de basis zouden liggen van de Portodrooglegging.  Later meer!!”

Bron : De Beiaard

Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders

 

 

 Responses

  1. hmmm, het is nt de eerste keer dat er in de porto gevlogen word(t) , ene IVH weet er meer over

  2. …. en ene Julien Borloo was de maandag ook niet content 🙂 🙂 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: