Gepost door: WTC De Palingrijders | 3 december, 2010

Brief aan Stong Gedong !


Aan de heer Stong Gedong,

Uit goede bron hebben wij, de klandieze van Estaminet De Paling, vernomen dat u de eerste stappen gezet heeft naar een professionele carriere als kok. Verder hebben wij ook nog vernomen dat u zich in eerste instantie gespecialiseerd heeft in het bereiden van allerhande pastasoorten, wat dat ook mag zijn. Er gaan echter ook kwade geruchten de ronde dat u zoveel pasta bereid heeft dat het langs uw vrouw haar oren uitkwam. Daarentegen beweren die zelfde kwatongen dat uzelf niet van uw eigenbereide pasta geproefd hebt, dan wel elke dag een restaurant gefrequenteerd heeft.  Verder zou uw jongste zoon veertien dagen in het ziekenhuis zijn opgenomen met voedselvergiftiging na het eten van uw maaltijden. 

Maar wij hechten hieraan geen geloof . Meer zelfs,  we beloven dat de eerstvolgende persoon die ook nog maar één kwaad woord over u spreekt, zijn laatste woord zal gezegd hebben. Hiervoor staan Zotten Twin en Nazère garant!!

Intussen naderen de feestdagen met rasse schreden. Aangezien Rang zijnen Jef niet meer wenst te koken voor ons, zijn we naarstig op zoek naar een kok en een locatie. En hierbij was het Géken Norre die ons op het idee bracht om u te contacteren teneinde een feestmaal te bereiden.

De mogelijkheden zijn legio. Zo is er de vraag van Zotten Twin en Eddyken om ons allemaal te vergasten op een door u bereide feestmaaltijd in ons Estaminet. Maar aangezien Lucie van Gomar daar andere plannen heeft en geen pottenkijkers wil, moeten we dit voorstel noodgewongen schrappen. Dat Lucie haar kalkoen zelf opfret!

Een ander idee kwam van Nazère !  Aangezien hij nog aan het revalideren is van zijn zware val, zou hij ons allen uitnodigen bij hem thuis. Hierbij is hij wel vergeten dat hij over geen keuken en aanhorigheden beschikt. Dus geen feestmaal bij Nazère!

Maar het ultieme idee kwam van uw echtgenote, Marjan! Terwijl u onlangs in Italië vertoefde voor uw werk (waar wij, klanten van Estaminet De Paling niets van geloven, want U kunt helemaal geen Italiaans), zaten wij met z’n allen verzameld aan de Ronde Tafel, naast den bak van de bakschieters. En ja, de lustige weduwe Marjan zat daar in ons midden. Waar dat vrouwtje eerst zat te treuren rond uw afwezigheid, was er alras veel ambiance toen wij haar vervoegden. En ja, daar kwam Géken Norre met het luminueze idee om ons allen op Kerstavond uit te nodigen ten huize van Stong Gedong.

U Marjan knapte daarmee volledig op en we hebben dan maar de koe bij de horens gevat. Zo zijn we al beginnen brainstormen over de menu :

Aperitief Stongsken met versnaperingen (liefst geen goedkope brol met chips en nootjes!!)

Tomatensoep met room (verse tomaten, niet uit blik!)

Kalkoen met truffels (u weet wel, geen chocolat he!)

Sorbet met Balegemsen Jenever (Veel jenever graag)

Zwarte Prins (Er mag ook hier een Jenever bij, als er nog over zal zijn tenminste)

Aangepaste wijnen en vooral veel bier!

We zijn er ten stelligste van overtuigd dat u deze menu kan klaarmaken en we voelen ons dan ook vereerd om als eersten bij aan aan de feestdis aan te schuiven.  Marjan ziet uit naar onze komst en ze ziet nog meer uit naar uw kookkunsten.

Gelieve  zo snel mogelijk contact op te nemen opdat we de nodige voorbereidingen kunnen treffen. We beloven dat we ons gaan gedragen en dat we alles netjes gaan houden.  Momenteel zijn er 21 inschrijvingen, maar dat kan best oplopen tot 50 man, want Zotten Twin en Géken Norre zijn hun familie aan het bevragen of ze meekomen.

Tenslotte is er echter een hardnekkig gerucht als zou u elke dag seldersoep klaarmaken. Gezien de meesten onder ons zich geen zorgen meer maken over hun potentie, vragen wij u ten stelligste om de tomatensoep te behouden en in geen enkel geval te vervangen door seldersoep.  We vragen ons dan ook terloops af of dit werkelijk nodig is om elke dag seldersoep klaar te maken !! 

In de hoop om op kerstavond bij u aan de feestdis te mogen aanschuiven, tekenen wij in volle verwachting van het vele lekkers,

Voor de klandizie van Estaminet De Paling,

Zuren Taur


Responses

 1. Stong, ik ben nog vergeten te vermelden dat de meesten onder ons al sedert geruime tijd over geen tanden meer beschikken. Gelieve het kalkoenvlees goed gaar te koken . Dit om genante taferelen uit de weg te gaan.

  Zuren taur

 2. A s de cuison moar goed es!!!!!! mmmmmm

 3. As aperitiefhapje liesft een schelle van den balk van de verkens op t’hof.Dammen der goe tegen kunnen,en der sterk op stoan veur nadien een danske te kunnen placeren!

 4. Van mij meugen der ballekes in de soepe zijn zalle! En koetonge in de madeirasause zik uuk waa zitten! En es de sander ten garsong?

  de stillen

 5. Zever in pakskes want waar zou Stong leren koken hebben. Een geluk dat hij zijn marianne heeft of hij zou verhongeren. En ik ga even de punten op de i zetten : de ronde tafel behoort toe aan plakbozze en zijn kornuiten.

 6. Stong, ga je eens een kookavond organiseren in De Paling voor de palingrijders?

 7. Nen bierproefavond?

 8. ja noel je zal toch iets moeten doen
  bierproefavond ziet er goed uit

  • Een bieravond vind ik best OK!

 9. ze mogen der nog eens zo nen pollendinges van maken ze. en een bierproefdinges geniet ook mijn voorkeur.

 10. ja, zo een degustatie van lekkere streekbiertjes sla ik zeker niet af.

  skoll
  zatte pulle

 11. Plakbozze en de zijnen komen ook Stong !!!!!!!!

 12. awaa tes proper! Stong en ee allesj nog ne kir ni gereageerd! properen tip!
  ik moe da waa weten of datta deur goat e, want anders moek bij mijn skuunoukes gon eten!
  de stillen

 13. Geachte klandizie van café De Paling,

  Met grote belangstelling las ik jullie artikel op de blog van de Palingrijders.
  Dat ik mij de edele kunst van het koken wil eigen maken, is blijkbaar een publiek geheim.
  Ik had het moeten weten toen ik met mijn Marjan begon aan te pappen; ze is niet alleen extreem curieus maar daarenboven zeer loslippig. Vooral als ze met Zuren Taur zit te konkelfoezen.

  Maar Taur, ik moet toch een paar puntjes op de i zetten: dat die pasta onze oren uitkwam is juist, maar vertel aan Uw collegas klandizie van het estaminet maar eens hoe dat komt.
  Als ik mij goed herinner, en dat doe ik, had ik U en een deel van Uw kompanen uitgenodigd op het pastabuffet. Jullie gingen er binnen het half uur zijn, en ik heb mij de ziel uit lijf gewerkt om een copieuze maaltijd op tafel te krijgen. Zelfs de whisky (een single malt Glenfarclas van 21 jaar) stond klaar om in stijl af te sluiten. Daar kan uwen Balegemsen niet aan rieken!
  Maar wie stuurde zijn kat? Inderdaad, de heren klandizie van het estaminet.

  Dat ik dan nog eens -uitgerekend op kerstavond dan nog- mijn goed hart zou moeten tonen, dat is toch teveel gevraagd van een brave ziel!

  Met (geen al te grote) hoogachting,
  Stong

  PS:
  No hard Feelings. Trouwens, met Nazeir wil ik het nog wel eens hebben over die affaire van groep2. Dat hij maar eens binnenspringt.

 14. awaa Kamil, wad aaje gij ier opt antwoorden e? Es da woar damme wuir daddier deur onzen neuze gebuurd zin omdaggegij en ou moaten em passeerde kiejr mee zijn eten loaten zitten edj? proper zaa maaneken! allei stong, paaster toch nog ne kiejr over e seg, want anders zittek dur weer gielegans alliejn op kestouved…

  de stillen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: