Gepost door: WTC De Palingrijders | 25 december, 2010

Kerstverhaal 2010 (epiloog)


De mooiste Kerstmis voor Nicolae

 

 

Terwijl de kerstcross in alle hevigheid bezig was, werd op het dorpsplein alles in gereedheid gebracht voor de avondkerstmarkt. Ook hier werd een massa volk verwacht, want het was traditie dat alle Palingrijders met hun uitgebreide schare supporters afzakten naar de Kerstmarkt.  Over naar het allerlaatste stukje van Het Kerstverhaal 2010 ….. 🙂

Er heerst een vrolijke drukte op het Sint-Lievensplein van Eske Merdjië.  Alle Palingrijders  en hun supporters zijn gearriveerd op het dorpsplein. Ze hebben hun overwinnaar Bart op hun schouders de markt opgebracht en de sfeer zit er daar direct in.  Maar ook De Pruine Proeken zijn aanwezig en verbroederen volop met De Palingrijders.

Pastoor Cas ziet het met pretoogjes aan want zijn parochiekas zal er wel bij varen. Al een geluk dat hij voldoende drank en eten voorzien heeft om zoveel hongerigen en dorstigen te spijzen. Feit is dat Meester Beerens met zijn muzikanten van Kunst & Broedermin meer dan de handen vol heeft om iedereen op tijd te bedienen. 

In de Kerststal zijn de plaasteren beelden vervangen door  echte figuranten. Ditmaal staan Joris B. en zijn Tinneke er als het gelukkig ouderpaar met hun mooie kerstekind TIM. De drie musketiers, Steve en Mario en Gino, spelen de rol van de herders …. alleen de drie Koningen zijn nog niet op de afspraak.

Tot er plots een gejuich ontstaat …. de Drie Koningen zijn er eindelijk. Eric DC en zijn twee makkers (Eric Cnijfken en Bart) komen in vol ornaat  op hun kameel het dorpsplein opgewandeld. Eenmaal aan de kerststal springen ze behendig van hun dier en overladen Maria en Jozef met Goud en Mirre. Het plaatje is nu compleet … of toch niet want in een hoekje staat een diepongelukkige Nicolae. Hij mist zijn ouders en zus. Aan het ganse feestgebeuren heeft hij niets.

Tot hij plots de Cas ziet in het bijzijn van zijn familie. Hij stormt regelrecht op zijn mama en papa en zus af. Tranen rollen over zijn wangen, hij schreeuwt zijn vreugde uit en omknelt ze zo stevig als wil hij hen nooit meer kwijt. En deze plotse reunie heeft Nicolae te danken aan Peggy van Steve Prilmans. Het was Peggy die de Cas er op attent had gemaakt dat er een zigeunerkindje werd gezocht door Child Focus. En hierop was Peggy in gang geschoten om de zigeunerjongen met zijn familie te herenigen.

En zo werd het een mooie Kerst voor Nicolae en zijn familie. Ze kregen daarenboven ook nog een heus kerstmenu aangeboden door Stong Gedong. Zij mochten samen met de bende van Zuren Taur aanschuiven aan een uitgebreide feestdis en Maître Marianne leidde  alles in goede banen. 

Het is daar heel laat geworden op dat dorpsplein te Eske Medjië. Het bier en de glühwein stroomde overvloedig en Meester beerens zat al vrij vroeg door zijn voorraad eten. Gelukkig had Cas voldoende drank voorzien ….

Vele Kerstgroeten,

Tommeken en Kamiel Vélo

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com


Responses

 1. Dikke vette pluimen voor deze literaire duizendpoot, Kamiel Velo, en de regiseur, Tommeken. Doe zo verder mannen!

  de Peet

 2. Mooi!
  Een gouden pluim voor Danny in de catergorie beste kortverhaal en een gouden palm voor Tornado Tom voor beste telenovelle.

 3. Prachtige verhaal* Danny je schrijverskwaliteiten overtreffen onze stoutste dromen.

  “Dat Zijn liefde mag geboren worden in de Kerststal van jouw hart en van vele anderen”

  Zalig Kerstfeest aan alle Palingrijders en familie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: