Gepost door: WTC De Palingrijders | 9 januari, 2011

Verslag winterrit 09/01/2011


Nieuwjaarsrit !


Om zeven uur deze morgen sprong ondergetekende uit bed. Ik gaf graag present rond half negen aan het lokaal voor de eerste uitstap in 2011. Vol  verwachting over de opkomst spoedde ik me naar De Paling.

Verzamelen aan het lokaal om half negen!

Enkel Joris B. was daar van de partij, wat later gevolgd door zijn makker Philippe De Durpel.  De aanstoker van dienst, Tornado Tom, lag ziek te bed en moest dan ook noodgewongen afzeggen voor de eerste rit van het nieuwe jaar. De twee moedige Palingrijders kregen op het laatste nippertje nog versterking van De Pat Van Ezel en den Timothy. Dit viertal kreeg ook nog de versterking van Philip’s schoonvader. Ik schoot nog  snel een plaatje van deze vroege fietsvogels en daarna zetten ze vaart richting Twee-Akren.

De Flandriens van de dag !

Rond negenen had ik dan afgesproken met Joris B. en Marc Van Droogenbroek.  Enkel Marc was daar op het afgesproken uur. Tot plots mijn GSM overging  …. De Plakker aan de lijn …. dat we subito presto naar het Spei moesten want dat  Joris met een lekke band aan De Plakker zijn deur stond!

Wij dan maar naar De Plakker! En inderdaad, de Joris stond zijn binnenband uit zijn achterwiel te sleuren. Marc sprong direct van zijn fiets en stak de handen uit de mouwen.

Geamputeerde fiets 🙂

Locomotief Marc depanneerde Joris!

De Plakker kwam met een brede glimlach zijn fietspomp overhandigen en scheurde wat later met de wagen weg.  Joris bekloeg zich ondertussen van de putten in het wegdek. De ongelukkige Palingrijder had De Plakker begroet met opgestoken hand en was zo in een diepe put gesukkeld. Wordt vervolgd !!!!

de put ! (van de plakker?)

Na een goed kwartier konden we dan toch vertrekken.  We beslisten geen al te zwaar parcours te nemen en koers te zetten naar Oosterzele.  We reden de Pijpketel naar beneden en daar moesten we al een aantal diepe putten ontwijken.  Het zou een dag van opletten geblazen worden, want overal is er schade aan het wegdek door de vroege winter. Er lagen ook veel steentjes op het wegdek.  Gelukkig is het tijdens onze rit bij die ene lekke band van de Joris gebleven!

Op weg naar Oosterzele !

Naar Scheldewindeke !

Via Strijpen en Velzeke reden we naar Scheldewindeke. Daar stopten we even voor de obligate foto met Marc en Joris. We moesten toch enig bewijs van onze tocht aanvoeren, was de redenering van onze locomotief Marc!

Nog slechts twee kilometer te gaan!

Na deze korte tussenstop waren we al snel in het centrum van Oosterzele. Vandaar ging het richting Sint-Lievens-Houtem. Onderweg werden we ook nog uitgebreid vergezeld door de nieuwjaarszon. Het was plezant, want je voelt dat de zon al een beetje aan kracht begint te winnen. Het werd een paar graden warmer.  En dat dit weertje aanstekelijk werkte, getuigde het feit dat er vandaag veel wielertoeristen hun fiets van stal gehaald hadden. We kregen vaak een vriendelijk opgestoken hand te zien ! Of hoe het zonnetje aanstekelijk kan werken!

De zon fietste mee !

De laatste loodjes wogen natuurlijk het zwaarst : eerst moesten we nog de trambaan naar omhoog tot aan de lichten te Herzele en dan de stationstraat naar boven. Twee licht hellende stroken die voor de eerste rit evenwel hellingen werden! En dan volgde nog de laatste berg in de Arestraat! Hier vroeg Joris zich hardop af of het op deze berg was dat Iwan af en toe naar beneden skiedde … 🙂

Aan het lokaal stonden al een aantal koersfietsen gestald. Het waren de mannen die om half negen vertrokken waren.  Ze zaten al volop te genieten van een welverdiend JUPILLEKEN 🙂 😉

Een Jupilleken kan smaken !

Maar er zaten ook een aantal Palingrijders die het jaar minder sportief ingezet hebben ….

De Plakker en Marc VDB met een .... spaatje in de hand .....

En Gruute Plateau .... op de dool .... of gaat hij zich nog herpakken 🙂

Wat later kwamen ook de mannen van Steve Prilmans ons nog vervoegen. Met z’n vijven waren ze ook met de mountainbike gaan fietsen. Steven en zijn makkers hadden ons rond negenen op een paar minuten na gemist  aan het lokaal en waren dan maar zelf verder gefietst.  😦

Eddy, Steven, Peter, Dino en onze nieuwe Palingrijder !!!

 

 

 

Alle gas open !!!

Hoe dan ook, het was een fijne winterse zondagrit. Maar liefst 12 Palingrijders waren vandaag op pad! Het belooft een helse start van het seizoen te worden. Laat het ons alvast hopen!

Vele wielergroeten,

van uw reporter ter plaatse

Kamiel Vélo

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

 


Responses

 1. Zouden de heren De Plakker en Marc en Jurgen VDB in het vervolg willen plaatsnemen in het zaaltje van het cafe in de plaats van onze kaarterstafel? HOOLIGANS!

  vriendelijke groeten,
  Zuren Taur

 2. “Tornado Tom”… volgens bepaalde bronnen was het de zaterdag veel Tornado, maar was het de zondag al maar een klein briesje nie meer.

  • Elaba gastos 😉

   Was zaterdag ook geen Tornado hoor, ik had me wel degelijk gespaard met frisdrankjes! Was echt te ziek om te rijden. Maar ik voelde me zó schuldig dat ik vandaag de training van gisteren al ingehaald heb 😉 Bij leven en welzijn rij ik volgend weekend mee!

   Sp gr

   Tommeke

 3. Inderdaad, leuke voormiddag en volgende week wa meer volk?

 4. as de keisboer nimmer plat wiltj rijjen in de putten, vrougd em of dattij die putten ni wiltj toegitten mee zijne keis da overtijd es… da goat dur toch nog n tijken duren op’t spaai ier datta tur af es…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: