Gepost door: WTC De Palingrijders | 17 januari, 2011

Verslag trainingsrit RVV 16/01/2011


Verslag groep 8u30

Zondag 16 januari en 13 ambitieuze renners aan de start om 8u30 aan ons lokaal. Over een voltreffer gesproken. 11 Palingrijders (Joris VE, Jors B, Wim Nica, Jurgen VDS, Lucas Vervenne, Peter Vervoort, Dirk De Winter, Jurgen VDB, Timo VDB en Pat Van Ezel en Philip De Durpel) en twee gastrijders (Freddy Ponnet, de schoonvader van Philip en Andy Scheerlink, een goede vriend van Joris en Philip). Onderweg werden we nog vergezeld door een eenzame fietser die zijn wagonnetje in Sint-Lievens-Houtem had aangepikt. Een schone bende zo vroeg op het jaar.

Op het programma: een vlakke rit van om en bij de 75 km richting Donkmeer, uitgestippeld door Joris B, die van de gelegenheid wilde gebruik maken om zijn GPS aan een test te onderwerpen. De weg naar het Donkmeer verliep over doorgaans rustige binnenwegen via Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Oosterzele, Wetteren, Kalken en Berlare tot het Donkmeer om vervolgens terug te keren langs Schoonaarde, Wichelen, Lede, Papegem, Vlierzele enz.

route 16/01/2011

In Kalken werden we even met beide voeten op de grond gedrukt… een zwaar ongeval, met dodelijke afloop voor twee veel te jonge snaken had zich enkele uren voor onze passage
voorgedaan. Het wrak van de weggetakelde auto voorspelde al niet veel goeds en later kregen we bevestiging via de diverse nieuwskanalen http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1208766/2011/01/16/Twee-jongeren-21-komen-om-bij-zwaar-ongeval-in-Kalken.dhtml)… het werd even stil in de groep.

Even verder, in datzelfde Kalken, stonden we dan letterlijk met beide voeten op de grond: lekke band voor Jurgen. Geen nood, het euvel was snel opgelost en we zetten snel onze weg verder richting eindpunt van de rit… niet voor lang helaas. Wat verderop opnieuw voet aan grond. Deze keer was Peter het slachtoffer en mocht hij aan de slag met bandenlichters en bommeke.

 

Joris Van Eetvelde, een blij weerzien met de Flandrien 2010.

Tot aan het Donkmeer hadden we doorgaans wind in de rug en werd er hier en daar wat gespeeld (met de pedalen). Vooral de jonge Timo toonde dat hij al in een vrij goede vorm verkeert.
Maar ook vader VDB, nam af en toe het voortouw om samen met ‘de kleinen’ wat voorsprong te pakken. Het verschil met de week ervoor was groot: Pat Van Ezel had duidelijk bijgetraind, of den dag ervoor wa minder Jupillekes gedronken…

Philip De Durpel gaat voor zijn tweede RVV op een rij !

Eens het eindpunt bereikt en de weg terug ingezet bleek de wind toch harder te blazen dan we dachten. Lichtoplopend richting Lede en wind op kop maakten deze vlakke rit toch verdomd lastig. Ondanks de forse weerstand van beide factoren bleef het tempo strak,… te strak zo zou later blijken. Eens we Burst bereikten en dus bijna onze thuisbasis, was bij enkelen toch de pijp uit. Zelfs bij de Pat, die eerder in de rit toch met de krachten woekerde. Dat van die minder Jupillekes konden we dus al schrappen 😉 Verwoede pogingen om het tempo te drukken haalden maar weinig meer uit… de fietssport liegt niet en de regels zijn simpel: op is op.

 

Een lekker pintje na deze uitstap .... het smaakte !

Een duidelijke les wel voor de volgende ritten… het tempo moet zeker iets zakken zodat we met iedereen kunnen doorgaan met onze voorbereiding voor de RVV, zij het nu de 150km of de 260km.

Afspraak volgende week 8u30 aan ons lokaal voor opnieuw een vlakke rit aan een iets gezapiger tempo.


Sportieve groeten vanwege uw gelegenheidsreporter


Joris B (of was het super gps’ken 😉 )

 

 

 

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com


Responses

 1. Bedankt voor je uitgebreide verslag Joris! Fijn om lezen en klaar om opgenomen te worden in de annalen van de Palingrijders 😉
  Wat ik zelf ook nog de moeite waard vond om te vermelden: de pat was er wel afgereden, maar feit is dat hij als enige wel met de MTB onderweg was, met extra dikke banden! Doe zijn training dus maar x 2!!! 😉

  Sportieve groeten,

  Tommeke

  • De Pat Van Ezel zal er wel staan met de RVV. Die man trekt toch weeral mee “de kar” !!!

 2. Binnen 2 weken mag je mij er ook bij rekenen. Vlgde week eerst ng een rustige training.
  Over dat ongeluk, 1 van de slachtoffers was een kameraad van een vriendin van mij, triestige zaak op zo een jonge leeftijd.

  • Je examens gaan voor alles Bart. Wel goed dat je met de trage mannen al meerijdt! Tof!

   • nja, met jullie kan ik wat ontspannen, en ben ik nt te laat en te moe thuis :p

 3. Joris B. , bedankt maat voor het mooie verslag … je geeft me nu wat tijd om mijn verslag te schrijven 🙂

 4. Graag gedaan mannen. ’t Was in ieder geval een tof ritje zo vroeg op ’t jaar. Volgende week zijn we weer van de partij voor opnieuw een gesellig ritje, maar wel op een iets rustiger tempo zodat we met deze bende kunnen verder trainen en we ons aan elkaar kunnen optrekken.

  • Jos, kwist nie dat je gij zulke schone verslagen kost schrijven. We houden dit uiteraard in ons memory voor ons komende zomerseizoen van de HF-ers. 😉

 5. wa zegge ze inne amerika nou were ze isda nie YES WE CAN ?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: