Gepost door: WTC De Palingrijders | 18 januari, 2011

Verslag winterrit dd zondag 16/01/2011


Talrijke opkomst !!

Voor de tweede keer op rij stond er een winterrit op het programma. Zachte temperaturen, geen regen en relatief weinig wind ….. de ideale ingrediënten om een fietstcochtje te doen met De Palingrijders. Desondanks mijn goede voornemens was ik evenwel maar op het nippertje aan het lokaal.

Er stonden al een aantal fietsen tegen de gevel van ons estaminet en wat verder was Bart Vral nog bezig met de fiets in orde te zetten. Ietsje later arriveerde ook de “witte brigade “ met Steven, Mario, Dino, Peter Vidts en Eddy. Allen met de mountain bike !! Hun groepje werd al snel aangevuld met De Plakker, Marc VDB, lokomotief Marc, Peter Schollaert en Joris G. Met maar liefst 12 wielertoeristen waren we present! Reken daarbij de 13 palingrijders die een half uurtje vroeger gestart waren en dat geeft een vertegenwoordiging van maar liefst 25 (!!) actieve Wielerfanaten 🙂

zes wit- en zes blauwhemden

We startten onder de leiding van de “witte brigade” met Eddy als koptrekker. Het ging windafwaarts richting Herzele. Op de Herzeleberg was er al een eerste afscheiding : de getrainde mountainbikers reden daar al een 50 meter voorop. Het was duidelijk : die mannen hebben al een ganse winter gefietst in vooral barre weersomstandigheden. Ze zullen waarschijnlijk al veel kou geleden hebben, maar hun fysieke paraatheid mag er dan ook best wezen. Ze kunnen gerust de volledige RVV aan !!

Marc is er vroeg bij dit jaar !

Zij aan zij, de twee sterkhouders van groep 3 !

Van Herzele ging het naar de nijdig hellende pastoriestraat te Borsbeke. Telkenmale heb ik het daar moeilijk, want het is een lange helling en het venijn zit hem daar in de staart. Ook hier zat ik gans achteraan met Joris G. en Marc VDB. De toon van de dag was gezet  😉

Via Borsbeke reden we naar Sint-Lievens-Houtem en Bavegem. Onderweg kwamen we vele wielertoeristen tegen, ook grote groepen. Het is duidelijk : het zachte winterweer van de laatste paar weken heeft de mensen wakker gemaakt en naar de fiets gedreven. Een wielertoerist moet zeker nu profiteren van deze gelegenheden, want het kan nog winteren in februari!

Eddy Goemans deed dat weeral voortreffelijk zondag !

Peter en Joris verbroederden 🙂

Onderweg vond ik evenwel mijn tweede adem terug en zo kon ik toch wat plaatjes schieten voor het verslag. In eerste instantie bleef het bij fototjes van de mannen achteraan, wat later kon ik de mountainbikers ook op de gevoelige plaat vastleggen. Want wat er ook gebeurde, de mannen van de “witte brigade” wachtten ons steeds op. Er werd wel eens gegrapt met de rode kop onder de dikke muts van Kamiel, maar als het er op aan kwam kreeg ik toch het nodige duwtje op een aantal nijdige stroken. Ook Joris G. en Marc VDB lieten hun die duwtjes welgevallen 🙂

Feit was dat we toch de tijd hadden om af en toe een babbeltje te slaan . Genieten van het landschap was er echter niet bij …. Daarvoor ging het iets te vlug. Maar goed, we waren aan het fietsen en dat zal ons alleen maar ten goede komen tijdens het seizoen.

Tiens waar zit Mario?

Vanuit Bavegem reden we verder naar de N42 om zo naar Zottegem te bollen. In Strijpen was Marc VDB de wanhoop nabij toen weer nog een lus bijnamen via het Eeckhout. Dat is de zijbeklimming van De vlamme en voorwaar het stukje tot aan de brug is bijzonder lastig. Je wielen plakken daar als het ware aan het beton. Wie echter denkt dat hij aan de brug boven !is, is eraan voor de moeite. Want het gaat nog een eind door tot aan de spoorbaan te Erwetegem. Pas vanaf daar is het ergste leed geleden en is het relatief vlak tot aan het lokaal.

De Joris hield zich bij de "Peters" vandaag 🙂

Op Gaverland werd dan een viteske hoger geschakeld. In groep reden we aan een goed tempo door naar het Luiveld en in deze open vlakte werd er goed doorgevlamd. Ik liet de bende rijden bij het kruisen van de N42 aan De Kalvaar. Vandaar reed ik met Joris en Marc VDB rustig naar ons estamineke. Tijd alleszins voor een gezellige babbel en een lekkere Orval.

Na een uitputtende race volgt een oververdiende pint bier !

Veel wielervolk in Zuren Taur zijnen estaminet !

Ik vond het alleszins een leuke rit.  Met de drie musketiers valt er altijd lol te beleven onderweg. En met 12 Palingrijders zo vroeg op de baan is ook plezant! Dank aan iedereen om te wachten en om af en toe een duwke te geven aan de mindere goden. Dank aan de wielergoden om ons van alle onheil, als lekke banden en valpartijen, te behoeden!

Het is een mooie uitstap geweest !!!

Vele wielergroeten,

Kamiel Vélo

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com


Responses

  1. Ik vond het ook een leuke rit, en ook de moppen achteraf! :p


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: