Gepost door: WTC De Palingrijders | 7 februari, 2011

Verslag voorbereidingsrit RVV 06/02/2011


Koersvelo – Wind: 1 – 0

Zondag 6 februari werd de voorbereiding voor Vlaanderens mooiste verdergezet bij de Palingrijders. Met zes waren we deze keer: de jonge(re) en de ‘iets’ oudere Joris (alles is relatief natuurlijk 😉 ), Dirk De Winter (die zijn familienaam vorige zondag al alle eer aandeed), Phille, Pat van Ezel (voor ’t eerst toch met de koersvelo) en de jonge Timo (die niet wil plooien voor zijn vader natuurlijk). Vaste waarden bij deze voorbereidingsritten Tornado Tom (hoogtestage) en Peter (ziek) waren er jammer genoeg niet bij. Bartje Vral zou zich volgens goed ingelichte bronnen ook willen voorbereiden op de 260km, maar tot op heden heeft hij zijn karretje nog niet aangehangen bij de vroege starters: zou de motivatie bij onze revelatie van 2010 wat weggeëbd zijn na het winnen van de Kerstcross?

Joris en Joris, beide voorzien van een GPS, namen de groep op sleeptouw voor een ritje van exact 100km (want met ne GPS kan je dat nu eenmaal gemakkelijk berekenen 😉 ). De Badisco-rit stond op het programma: een licht heuvelachtig parcours doorheen Zuid-Oost-Vlaanderen, flirtend met de Vlaamse Ardennen en de Scheldevallei, ideaal voor de geoefende niet klimmer (zo staat te lezen op de website van de Wijngaardvrienden). De aanvangsfase verliep voor ons via Outer en Mere om zo opnieuw Herzele binnen te rijden. Van daaruit bolden we over glooiende wegen doorheen de Leie- en Scheldestreek en flirten we met de West-Vlaamse grens (Kruihoutem), om vervolgens opnieuw de Vlaamse Ardennen binnen te rijden. Via de Zwalmstreek en Zottegem bereikten we uiteindelijk opnieuw onze thuisbasis.

De eerste kilometers werden vlot afgehaspeld, met de wind in de rug leek het wel of we superbenen hadden. Het gevoel zat meteen goed…. tot we in Outer rechtsomkeer maakten en pal met de wind in de neus met diezelfde neus op de feiten gedrukt werden: de benen waren toch niet zó super (en als ze al super waren had ondergetekende ze alleszins thuis vergeten). De voorspelde windsnelheden van 65km/u waren duidelijk niet overdreven. Gezien we vanaf nu vooral in westelijke richting moesten fietsen, zou het wel eens een heel lastig ritje kunnen worden. En zo geschiedde,… het was echt beuken tegen de wind in. En het venijn zat dan nog eens in de staart ook: de Vlaamse Ardennen doorkruisen zonder op en af te rijden blijft immers moeilijk ook al werden de bekende kuitenbijters nog ontweken. Met al 80 km in benen – die met grotendeels wind op kop toch dubbel tellen – deden deze molshopen bij iedereen zeer.

De gegevens die niet liegen 🙂

Uiteindelijk klokten we moe maar tevreden af op 103 km (dankzij een wegomlegging en enkele misinterpretaties van de GPS 😉 ).

Uw reporter ter plaatse,

Joris B.

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Advertenties

Responses

 1. Tegen welk gemiddelde 😉 en hoeveel hoogtemeters?

  de curieuzeneuzemosterdpot

 2. eke stoeffe ni dekwels op mijne kleinen maure gesteren hemek hem toch bewondert goe gereden mijne vent

 3. 27 gemiddeld , hoogtemeters weet ikkke nient

 4. Een paar cijfers ivm zondag 6 feb:
  636 hoogte meters
  3559 kCal (hoeveel pintjes zijn dat ?)
  27,2 km/u gemiddeld

  Voor komende zondag moet ik passen wegens wandelen in de Vogezen als voorbereiding op Nepal. Mannen voor de Ronde goe bezig!! Doe zo voort …

  Flandrien 2010

 5. Ja Joris, ik ga u missen in de RVV!! Maar ik zie wel al uit naar de verhalen die je gaat meebrengen uit Nepal !!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: