Gepost door: WTC De Palingrijders | 15 februari, 2011

Verslag RVV-groep dd zondag 13/2/2011


Waar is dat goed gevoel nu?

 


Zondagmorgen 13 februari : nog6 weken voor de grote dag.  Het was ietwat mistig maar niet koud en er was geen regen voorspeld. Net toen ik mijn fiets uit de berging ging halen kwam Lucas aangereden. Toen wist ik meteen dat Peter V. er terug niet bij zou zijn. Hij had me daags voordien al laten weten dat de kans klein was er bij te zijn daar hij zich echt moe voelt, en maar niet recupereert. Vandaar dat bij hem de gedachte al opsteekt om voor de ronde te passen. Toch spoedige beterschap gewenst van je trainingsmakker.

 

Dan maar met ons tweeën naar het lokaal waar de Pat, Timothy en Bart Vral reeds aanwezig waren. In laatste instatie kwam ook nog Philip de Durpel aanrijden. Het doel was vandaag een rit te rijden van om en bij de 110km. Daarom 2 voorstellen: ofwel een tour naar het hellend vlak van Ronquières (118km) ofwel de blauwe lus van de Ronde Van Vlaanderen fietsroute (80km) met nog wat km’s erbij. De keuze viel op deze laatste.

 

Eerst reden wij naar de Luchtbal in Zottegem om daar op het parcours te komen. In de volgende 80km werd achtereenvolgens de Molenberg,  de Wolvenberg, , de Nokereberg en Den Ast beklommen met daartussenin de kasseistroken van Kerkgate, de kassei-afdaling van de kattenberg , de kasseistroken Huisepontweg en Doorn, en als afsluiter de Paddestraat. Hierna had iedereen nu wel genoeg van de kasseien waardoor beslist werd de Lippenhovenstraat links te laten liggen en in Velzeke het parcours te verlaten. Zo zouden we over een vlak parcour via Balegem terug naar huis rijden.

 

Het dient onderstreept te worden met welke sterke conditie onze Bart rond rijdt. Groot trappend, zelf tussensprinten bergop inlassend, steeds met overschot rijdend ,ongelooflijk. Ook de jongste van de groep reed meer dan goed. Hij voelde zich nog zo goed dat hij het aandurfde in de finale te duelleren met Bart. Philip die zich al voor de rit geen 100% voelde en toch nog zo’n parcours  aflegt  (chapeau) had ons in Herzele verlaten om tijdig thuis te raken. De Pat, Lucas en ondergetekende hadden gedacht dat deze rit vlotter zou verlopen, maar nee dus. De spieren die zich laten voelen op onze dijen verraden dat we onze trainingsinspanningen serieus zullen moeten opdrijven om toch voldoende getraind in Brugge te kunnen vertrekken. Daarom de km’s in de volgende ritten opschroeven (130,160,180,200,210,220km)?

 

Van uw reporter ter plaatse,

 

Dirk De Winter

 

PS. Voortaan zullen de trainingsritten op zaterdag gereden worden vertrekkend om 08.30h. Voor zij die maar een deel van de rit willen meerijden en besluiten onderweg rechtsomkeer te maken, jullie zijn welkom.

PS. Voor de geïnterresseerden: er bestaat naast de blauwe lus ook nog een groene(114km) en een orange lus (72km). Google anders eens op “Ronde van Vlaanderen fietstour” om te weten welke hellingen en kasseistroken op deze route op je liggen te wachten. Veel fietsplezier.

 

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

 

 

Advertenties

Responses

 1. Jawadden, da’s al een serieus deftig ritjen. Zaterdag sluiten we ook weer aan bij de groep. De Supercompensatie zullen we dan al gehad hebben, de rode bloedlichaampjes zijn ook aangevuld op de hoogtestage,… alleen jammer genoeg wel rechtevenredig met de extra grammen 😉

 2. proficat aan de Flandriens.

  Joris

 3. mooi verslag dirk,

  was idd een lastige rit.
  zondag ga ik er niet bij kunnen zijn , ik hoop dat ik de week erna mijn karretje weer kan aanpikken !

  pozzato

 4. Ja ons Palingrijders voor de RVV raken stilaan op dreef! Jullie hebben veel moed en lef! Chapeau !!!

 5. Zal normaal gezien ook zaterdag van de partij zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: