Gepost door: gpske | 21 februari, 2011

VT4 Update: En nu maar wachten …


Beste Paling sympathisanten,

Het nieuws gaat rond zoals een lopend vuurtje. Toen ik zondagochtend nog snel naar de beenhouwer ging, vroeg deze of VT4 kwam filmen. Ze hadden het nieuws via via vernomen. Allez wat gaat dat worden met het eens waarheid worden. Wat zou er ons te wachten staan moesten we nu eens echt geselecteerd worden. Geen tijd meer om na te denken, snel naar huis alles in de frigo, koerskledij aan en naar de Paling want het is al 8u45.

En ja ietsje voor 9 stopte er al een auto met 2 jonge kerels in. De ploeg van VT4 was aangekomen, nu nog de ploeg van de Palingrijders en meer in het bijzonder groep 3 en we zijn er klaar voor. Maar in het cafe bleef het allezins zeer rustig, dus snel die mannen maar een koffie toestoppen om de tijd te rekken. De grote vraag was vooral of de mannen die naar het trouwfeest moesten gaan zouden komen omdagen. Op de plakker konden we alvast rekenen, die was ruim op tijd en zag er vrij goed uit. Volgens hem had hij dan ook van de ganse avond niets gedronken. ???? Wat met Marc VDB, Joris, Danny, André zullen zij aanwezig zijn, de rest van de groep had alvast toegezegd. Op Marc Van Droogenbroeck moesten we zeker niet rekenen die had waarschijnlijk wel andere dingen aan zijn hoofd. Na enige tijd wachten zonk de moed in mijn schoenen. Niemand kwam verder opdagen behalve Tom, de Plakker, Jonas, Noel, de voorzitter die efkes polshoogte kwam nemen en mezelf was er niemand te bespeuren. Tot …

We plots buiten keken. Amai wat was me dat, zo’n bende, met zeker 25 man stonden ze ons buiten op te wachten en vooral iedereen van groep 3 was aanwezig behalve de feestvierders. Mooi, mooi, leuk begin zou ik zeggen. Dat kan niet meer foutlopen. Na een toespraakje van de mannen van VT4 met wat uitleg van wat er allemaal te gebeuren stond, vertrokken we met ons stalen, aluminium of carbonnen ros richting Congoberg. Het was de bedoeling dat de mensen van groep 3 zich tijdens de rit in groepjes van 2 zich even zouden voorstellen. Rustig fietsen achter de wagen, niet te veel wind pakken en een interviewke doen, de omstandigheden konden niet beter zijn. Alleen was er een klein probleemke  de lekkere uitlaatgassen kregen we er gratis bij. Wat de mannen zochten kregen ze zeker te zien, de leukste verhalen werden verteld. De camera man liet me zelfs verstaan dat ze al een gans seizoen zouden kunnen vullen. Maar ze zagen ook de andere kant. Mannen van groep 3 die verre van klaar waren voor het seizoen, de ene had nog niet gefietst, de andere te moe of een paar kilo-tjes te veel. De Onkerzeleberg was het eerste bewijs ervan, gevolgd door de achterkant van de Congoberg. Tijdens de vlakke stukken nog wat sfeerbeelden pakken en dan vlug naar Patricia voor nog wat interviews en papierwerk.

De cameraman doet zijn werk, hoop dat ze nog een andere camera hebben ook ze 😉

En nu… wachten zoals op de duiven zeker. Tijdens het fietsen was iedereen zeer enthousiast, zouden we gekozen worden? Hebben ze al een goeie ploeg gevonden? Wat zouden we allemaal meemaken? Worden we wereldberoemd? Worden we binnenkort overal getrakteerd. Vallen de vrouwen als vliegen voor onze prachtige gladgeschoren benen? Niemand kan er op antwoorden, behalve de redactie van het VT4 programma.

Nog even wachten, hopelijk krijgen we snel antwoord…

En het antwoord op de vraag “Hoe zijn ze tot bij ons gekomen?” Wel blijkbaar zit onze peter “Sven Pichal” hier voor iets tussen. Bedankt Sven ge hebt er nog enen te goed.

Wordt vervolgd

Gpsken

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com


Responses

  1. Enne, ni te vergeten, de poalengrijjers emmen nog altijd it tegoed van metjen Annemie Peeters uuk e? Wannier goat dedie eure kop ne kir loaten zin in de Poaleng e? Klapt dur ne kiejr af!

    de stillen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: