Gepost door: WTC De Palingrijders | 1 maart, 2011

Voorbereidende rit RVV dd zaterdag 26/2/2011


Paling in’t nat

 

Het weer zag er niet veelbelovend uit maar het was toch nog droog, en met een beetje geluk…. Na een ganse week zonder fysieke inspanningen was het parcours die we vandaag zouden afleggen waarschijnlijk wel te doen.

Via G-mail waren er wel een aantal afmeldingen maar ik verwachtte Bart Vral, Timothy en onze gids De Pat. Om 8.00 uur stipt kwam Bart de parking opgevlogen maar van De Pat & zoon geen spoor. Later vertelde hij me dat hij me heeft trachtten te bereiken maar dat was dan wel via het nr op mijn werk.

Dan maar met ons tweeën, maar… hoe raken wij in Roubaix? Door het vertrouwen van de wederzijdse geografische kennis durfden we hier niet aan beginnen. We opteerden dan maar om de Ronde van Vlaanderen-tour, van 14 dagen terug, opnieuw te rijden met daarop aansluitend de kleine tour van onze Rally.

Nog maar pas vertrokken of we maakten al kennis met de regen die ons de ganse rit vergezelde. Ik verteerde de hellingen beter dan vorige keer, ging vlot over de kasseien maar door die constante wind was het wel labeur. En wat Bart betreft, tja… ‘tis ne crack hé.

Ik had het gevoel dat hij twee à drie km/h sneller kon. Een fysiek om jaloers op te worden. Ze zullen er bij de A’s wel hun werk mee hebben. Onderschat hem maar niet.

Na de RVV-tour reden we samen de kleine rit van onze rally dewelke niet zo zwaar was dan hetgeen we reeds al hadden afgelegd. Gelukkig waren de Paling-tekens op de straat nog duidelijk zichtbaar, op sommige plaatsen zelfs nog de blauwe van twee jaar geleden. Terug aan de Schonenberg opteerden we meteen naar huis te gaan. We hadden niet onze beoogde 150 km vandaag, waardoor ik nog een kleine omweg maakte, maar ik voelde me nat worden op mijn lijf waardoor het beter was zo snel mogelijk in een warm bad te springen. Hopelijk volgende week met beter weer en meer volk en meer km’s (+/- 170km).

vele wielergroeten van uw reporter ter plaatse,

DDW

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com


Responses

  1. Sterk jongens! Dit is trainen voor de RVV, in barre weersomstandigheden, regen en wind, de koude trotseren. Knappe prestatie en dan op zondag weer op post, jullie staan er zeker tegen “De Ronde”

    Veel succes met jullie trainingen,
    Dino


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: