Gepost door: gpske | 7 maart, 2011

De Plakker kampioen of toch niet …


Beste Palingen,

“Oei het is al tijd om op te staan!!”, even kijken naar buiten, het ziet er frisjes uit ,op de auto voor de deur staat precies wat ijs. Een goeie muts en handschoenen zullen dus nodig zijn vandaag. De korte broek mag nog eventjes blijven hangen in de kast.

Net voor 9u een bericht van Danny dat hij nog steeds sukkelt met de gezondheid en het niet ziet zitten om mee te rijden.

Aan het lokaal aangekomen staat er reeds een mooie groep verzameld, 16 man sterk!!! We zijn voltallig zeker? Of toch niet? Nee, enkele B-rijders zijn ons komen vergezellen, Bartolli, Eddy Goessens, Tim Herman, de nieuwkomer Guy Rottiers, Timothy & de Pat.  Hopelijk gaat het niet te snel vandaag. Wie niet te bespeuren is, is Marc Van Den Bossche, niet uit zijn bed geraakt ???

onze nieuwkomer Guy

Eenmaal vertrokken valt het mij op dat de plakker resoluut de kop trekt, hij bepaalt het tempo samen met Eddy. We rijden samen richting Erwetegem, Sint-Goriks om daar het Mijnwerkerspad te nemen tot in Michelbeke. De Berendries laten we links liggen. Nochthans iedereen wil die beklimmen maar helaas zijn er nog steeds werkzaamheden aan de gang. 😉 Dan maar richting Valkenberg maar ook deze wordt niet beklommen. Ofwel laten we de vlaamse heuvels links liggen of rijden we ze naar beneden ipv boven. Zit de plakker dan toch niet zo goed als hij laat blijken? Iedereen vraagt zich af wat hij allemaal uitgespookt heeft deze winter? In het geniep gaan mountainbiken? Uren op de rollen gezeten? In het donker gaan trainen als niemand het ziet? Niemand twijfelt aan zijn ambities voor dit jaar maar toch. Vorig jaar beloofde hij te starten met een nieuwe fiets maar zijn gele ros zit nog steeds tussen de benen. Wil hij zichzelf een fiets cadeau doen als hij kampioen wordt? Ik hou me een beetje op de achtergrond en beslis om alles vandaag van achteraan te bekijken.

Iedereen heeft het toch nog wat moeilijk als het bergop gaat

Het is toch wel leuk om terug het wekelijkse praatte te kunnen doen met de vele vrienden. “Hoe zou het staan met VT4 trouwens?” is een vraag die mij verschillende keren gesteld werd. Blijkbaar zijn er toch wel een aantal die droomde van een nieuwe carriere. Onze Marc droomde er al van om de nieuw Jeff Hoeybergs te worden onder de tandartsen. Onze andere zelfstandigen uit de groep zagen hun omzet al vertienvoudigen. Andere dachten aan al de gratis pinten of de aandacht van de schoonheden die naar onze sexy benen zouden komen kijken. Maar tijdens het schrijven van het verslag kreeg ik de melding dat we er niet bijzijn. Niet getreurd, we maken zonder VT4 genoeg plezier.

 

De Pat & zoon Timothy

Terug naar de rit. Via Flobecq,  bovenkant Ten bossestraat (terug een heuvel links laten liggen), Lierde, Smissenhoek, Gaverland terug naar het lokaal. Allez dat dacht ik toch want op een gegeven moment komt de plakker langs om te zeggen dat we via Steenhuize rijden omdat hij nog een toerke bij wil doen. Een beetje bij trainen want 50km was hem te weinig. Aan de kerk van Steenhuize splitst de groep. Eddy, Tom VH., de Plakker, Guy, Tim, Tom G en mezelf rijden de extra kilometers. Het moment is gekomen om eens te testen hoe goed hij zit. Op de Ransbeekstraat gaat hij goed mee, ik bekijk alles als laatste. Eenmaal de Sint-Antelinksstraat wordt het tempo opgedreven door Eddy, we flirten met de 40km/u met een dipje in de Molenstraat maar erna terug volle bak vooruit. De Arestraat vliegt voorbij. Ik zet me in 2e positie achter Eddy en probeer het wiel niet te lossen, kijken wat de plakker gaat die. Met een hartslag van 190 naar de finish. De plakker mag mij hier niet voorbij steken. Toch nog even snel onder de armen kijken maar geen plakker meer te zien. hmmm. Is hij dan toch niet zo goed als hij laat uitschijnen? Alhoewel dat ik hem vandaag steeds voorop heb zien rijden, te veel energie verspeeld?

Iemand wordt geduwd en rijdt met een gele fiets. rarara wie is het?

Op naar de volgende rit maar deze zal maar voor binnen 3 weken zijn. De volgende 2 zondagen zit ik in de USA. Het was alvast een mooie rit maar er is voor iedereen nog veel werk aan de boeg denk ik.

Gegroet,

Gpsken

De rit van vandaag

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Advertenties

Responses

  1. Dat ge mooie verhalen kunt schrijven Gpsken dat wisten we al maar dat ge foto’s kon bewerken was nog nie geweten.I.v.m de laatste km ga ik u nu ook nie met rode kaken zetten als we voor u thuis passeren anders kon ik dat al vanaf Steenhuize doen.Tot binnen 3 weken.

  2. Jammer dat ik er niet bij was. Misschien zondag want ik heb beetje schrik als ik het parcours en het opgelegde tempo zie. Beter dat ik eerst nog wat alleen fiets wil ik meekunnen.

  3. En GPS-ken : mooi verslag !!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: