Gepost door: WTC De Palingrijders | 23 maart, 2011

Verslag groep 3 dd 20/03/2011


Eerste lenterit

 

Het seizoen is nog maar pas op gang geschoten of de lente is al van de partij. Het was dan ook een schitterende zondagmorgen met de zon die alleenheerser was.

Ik besloot dan maar met de fiets naar het lokaal te rijden.  Zo was ik al wat ingereden en kon ik direct met de groep mee. Eerlijk gezegd had ik wat schrik om mee te rijden, want de vorige ritten had ik gemist en mijn fysiek is ook niet zoals hij moet.

Uiteindelijk kwam ik twee minuten te laat aan het lokaal.  11 Palingrijders stonden me op te wachten, met dank aan de Jonas 🙂
Waren van de partij : Locomotief Marc, Vino, Peter Schollaert, Voorzitter Peter, Geert Wattez, Marc T., Flandrien Andre, jeugdrenners Jonas en Tom, Jris G. en De Plakker.

De eerste tien kilometer reed ik met Vino aan kop. Op de Herzeleberg voelde ik mijn adem branden in mijn borst en ik denk dat Sander dat ook wel hoorde 🙂 Maar eenmaal deze puist boven recupereerde ik snel en ging het alvast weer beter.

Na een tien kilometer nam Marc Van Droogenbroek de rol vooraan over. Samen met onze Flandrien Andre stippelde hij het parcours uit en gaf hij het tempo aan. De rit verliep langs golvende wegen : Herzele, Ressegem, Burst …

Onderweg was er dan ook tijd voor een babbel. Jammer dat ik mijn fototoestel niet mee had. Dus ditmaal geen foto’s mannen! 😦
Wat ook opviel was de massale aanwezighied van wielertoeristen op Vlaanderens wegen. Overal doken groepen op. De zon werkte blijkbaar aanstekelijk.

Van Burst ging de rit verder naar Letterhoutem om via Sint-Lievens-Houtem naar Balegem te fietsen. Het moet gezegd, het tempo lag aan de goede kant en er werd veel gepraat en gelachen. Ik was echt blij dat ik zo mee kon fietsen.

Ook zijn we gespaard gebleven van pech. Geen enkele lekke band, ondanks de soms slechte staat van het wegdek. Hopelijk blijft het zo een gans seizoen.

Ter hoogte van Balegem kwam kampioen Tom me even vragen hoe ver het nog was. De jonge doorbijter kreeg immers last van de benen, want de dag ervoor had hij samen met De Plakker bijna 100 km gefietst in de Ename-Classic. Alleszins veel respect voor Tom en De Plakker. Ze zullen er een spannende kampioenenstrijd van maken denk ik 🙂

We kwamen terug via Elene om zo via Leeuwergem naar de Pardassenhoek te fietsen. Van een finale heb ik geen weet, alleen dat Sander die finale uiteindelijk won. Ikzelf sloot de deur, samen met Marc T. die me begeleidde in de laatste lastige kilometers 🙂

Het was dan ook een mooie uitstap aan een goed gemiddelde. Ik moet bekennen dat ik met veel schrik gestart was, gezien de twee vorige ritten bijzonder zwaar en snel waren verlopen. Desondanks heb ik goed standgehouden en had ik een mooie zondagnamiddaguitstap. Ditmaal dus geen zetel!

Hopelijk mag ik volgende zondag terug meefietsen.

 

Van uw reporter ter plaatse,

 

Kamiel Vélo

 

 

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: