Gepost door: WTC De Palingrijders | 29 maart, 2011

Verslag groep C zondag 27 maart.


Winter/zomeruur

Wat gaat mijn gsm doen? Gaat hij automatisch het uur aanpassen? Om welk uur moet ik nu mijn wekker zetten? De ochtend zal raad brengen en ik zet hem om 08 uur.


Te laat evenwel om met onze B-boys mee te rijden maar dat is een bewuste keuze en heeft niets met de verandering van het uur te maken. Eens wakker even checken of Nathan er zin in heeft: uit zijn eerste reactie kan ik afleiden dat blijven liggen hem evenveel en misschien wel meer zegt dan opstaan en gaan fietsen. Maar hij staat toch op en vertrekt samen met mij naar het clublokaal.

Vertrekken doen we in een andere richting dan alle voorgaande keren, dit heeft te maken met de hond van enkele buren verder die achter alle fietsende kuiten zit. De twee roepende en heel snel fietsende toeristen die hier net gepasseerd zijn kunnen hiervan meespreken.

Aan het lokaal was er even twijfel of dit nu groep C, groep B en/of beide was. Aanwezigen van groep B waren buiten mezelf : Joris Bernagie, Kenny Van Cauter, Jurgen vdb en Sander. Van groep C was aanwezig: Danny, Jonas, Tom VH, Tom G, Peter VG, Andre V, Marc VDB, Joris G, Dirk VDH, Peter S, Marc VD en Nathan. 17 fietsende leden dus.

Op verzoek werd er gekozen voor een vlak parcours en dus ging het richting Donkmeer. Door de publicaties op onze blog over de snelheden in de verschillende groepen ging het de eerste km’s aan een heel rustig tempo en was dit onderwerp dan ook het gespreksonderwerp bij uitstek. Was dit de reden waarom de plakker steeds achteraan te vinden was? Of is hij zich aan het sparen voor volgende zaterdag?


Net voor het Donkmeer vond Tom VH het moment rijp om de grond te kussen, op papa’s advies had hij zich niet te warm gekleed met het gevolg dat hij niet uit zijn pedalen geraakte wegens te koude voeten. De gulden middenweg vinden is nooit evident. Gelukkig kon hij zijn weg verder zetten zonder kleerscheuren. 🙂

Terug op weg naar Essche kreeg Nathan het plots moeilijk met het tempo ( terug thuis stond er 72 km op onze teller wat voor zijn eerste ritje van dit jaar al bij al niet slecht is).  Gelukkig kon hij rekenen op de ruggesteun van enkele onder ons en op weg naar huis van het lokaal toonde hij Dirk en ondergetekende dat zijn pijp nog niet volledig uit was. Of kwam dit door de kippensoep? 🙂 😉

De finale werd gekleurd door de jongeren onder ons (Tom VH en Jonas) maar zij werden geklopt door de van ziekte herstellende Joris B.  Sander had ook plannen voor de finale maar die reikte net niet ver genoeg.

Wat mij betreft kijk ik terug op een zeer leuke en aangename rit, fris maar zonnig en droog weer.


sportieve groeten,
Michele


p.s. als slot zou ik toch willen vragen aan iedereen om het reglement te respecteren!! welke zin heeft een reglement als we het “bewust” naast ons neerleggen? Dus liefst geen oortjes tijdens de rit!


Responses

 1. Michele,

  Mooi verslag man. Wel vergeten te vermelden dat we een goede gangmaker hadden in de finale, i.e. de verslagschrijver himself en dat ook Jurgen VdB mee de finale kleurde.
  Voor wat mij betreft vond ik het eveneens een leuke en aangename rit.

 2. Bartoli,

  Bedankt voor het voortreffelijke verslag. Ik ben blij dat het zondag aan een goed tempo verlopen is. Maar ja, we moeten dat nu ook niet allemaal overdrijven blijkbaar.

  Hoe dan ook, zondag kom ik terug met veel goesting meefietsen.

  Danny


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: