Gepost door: WTC De Palingrijders | 27 april, 2011

De renners hebben gekoerst (1)


Verslag Koers 3 te Aalst


Vorig weekend stonden er maar liefst 2 koersen gepland. De zondag VWF te Aalst (75km) en maandag was er dan een koers van de WAOD te Oostakker (57.5km).

Voor de aanvang van de koers te Aalst waren mijn gedachten vooral gevestigd op uitrijden, daar mijn 2de koers tegenviel (opgave in de 3de ronde door materiaalpech). Maar deze koers was wel de zwaarste van de 2 qua afstand en deelnemersveld. Dus het was zeker geen makkelijke opgave.

Na de nodige inschrijvingen, opwarming, peptalk,… was het tijd om te starten. Ik en mijn ploegmaat hadden ruim op tijd post gevat aan de meet, zodat we bij de eerste weg konden rijden en dus niet achteraan het peloton reden. Van de eerste ronde wist ik al dat de benen redelijk waren, ik kon zowaar enkele malen meegaan in een ontsnapping, op kop van het peloton rijden om ontsnapte groepen terug te halen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, begon ik te beseffen dat het zeker niet gemakkelijk ging zijn.

Op de lange rechte stukken werd er gevlogen tegen 50km/uur, positie kiezen was dus de boodschap. Dit deed ik dan vrij goed, en posteerde steeds midden het pak. Maar in ronde 8, zag ik mijn ploegmaat in de aanval gaan. Ik dacht, dit is mijn kans, ik ging naar links en haalde hem in. Niemand kon in eerste instantie mij en mijn ploegmaat volgen. Maar na enkele tientallen meters organiseerde zich een groep van 15 man die ons inhaalde.

Samen met deze groep gingen we achter de 10 leiders jagen. Iedereen werkte mee in deze groep. Maar mijn vroege werk in de Koers eiste zijn tol, en de laatste 3 ronden waren te veel. Wijselijk besloot ik dan maar, om af te zakken naar een 3de groepje dat zich van het peloton had afgescheiden. Hier ging het iets trager en kon ik makkelijk recupereren en later meehelpen om tempo te maken. Maar tevergeeefs : vooraan was de kopgroep samengesmolten, en werd er stevig doorgereden. Gelukkig zat mijn ploegmaat hier bij.

In de kopgroep werd er gesprint, mijn ploegmaat werd 17de, ikzelf kwam in een 2de groepje binnen, rond een 30-40ste positie. Al bij al was ik tevreden over deze eerste zwaardere wedstrijd. De ontgoocheling na mijn 2de wedstrijd was weg, en ik kon met een opgeheven hoofd naar huis gaan, en met volle moed ( en hopelijk gerecupereerde benen) naar Oostakker gaan.

Later deze week volgt dan ook een verslag van mijn koers te Oostakker.

Bart Vral

Filmpagina De Palingrijders

Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders


Responses

  1. Bart, prachtig hoe jij dat klaarspeelt. Hoop alleen dat je deze wedstrijden rijdt in de tenu van de Palingrijders

    Succes nog.

    Gpsken

  2. Prachtig gedaan Vralletje!
    Blijven geven man!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: