Gepost door: WTC De Palingrijders | 28 april, 2011

Verslag groep 3 : Rally De Parel


31ste De Parel (70 km)

.

Half acht : een ideaal uur voor een zomerse zaterdag. Heldere hemel, eerder wat fris en vooral  bijzonder rustig.  Er is nog geen kat te bespeuren op De Schonenberg …. alhoewel …. aan estaminet De Paling is er al wat commotie te bespeuren …. een bende wielertoeristen troept samen aan Gomar. Het zijn wel 20 palingrijders die ongeduldig  staan te wachten op een sein van kapitein Vervoort om met de fiets aan te zetten.

Vandaag staat” De Parel” op het programma van wielerclub De Trekvogels Haaltert.  Drie afstanden zijn mogelijk : 180 km , 100 km en 70 km. We hebben ook het geluk dat we iets verderop ter hoogte van de kerk van Eske Merdjië op het parcours van De Parel kunnen. Dankzij Peter Bartoli want hij is ons de dag ervoor gaan inschrijven zodat we met een gerust geweten aan de tocht kunnen beginnen.

Met drie Palingrijders rijden we het parcours van de 70 km : Marc VDB, Locomotief Marc en ondergetekende Kamiel Vélo. De andere Palingrijders kiezen massaal voor de 100 km. Een handvol andere moedigen gaan alsnog voor de 180 km. De Palingrijders zijn aldus op alle fronten vertegenwoordigd.

Voor het parcours van de 70 km moeten we aan De Steenhuizestraat zijn. Daar nemen we al afscheid van onze andere palingrijders en we fietsen direct richting Bosberg. Ja, dit wordt onze eerste helling van de dag. We doorkruisen een nog ingedommeld Steenhuize én Smeerebbe-Vloerzegem (wat een prachtige naam toch !).  Zo gaan we verder via Schendelbeke en Onkerzele richting Bosberg. En hier toont het landschap zich op zijn mooist. Er hangt een weinig nevel over de pas gemaaide weilanden.  Hier en daar is er al gras gemaaid en de geur van het verse hooi slaat me in de neus. Ik moet terugdenken aan de tijd toen ik met mijn vader het hooi bewerkte. Blijdschap vervult me met zo’n herinneringen.

En dan begint de beklimming van de aartsmoeilijke Bosberg. Ik  vind het een moeilijke beklimming, temeer hij een lange aanloop heeft. Ik schakel niet te groot en roep mijn makkers toe dat ze op mij boven moeten wachten. Maar eenmaal aan de kasseien begonnen, lukt het me wonderwel om stand te houden. Enkel Locomotief Marc moet ik laten gaan. Naar het eind toe begint het moeilijker te gaan. Mijn véloken dokkert over de laatste bijzonder steile kasseien en ik ben maar al te blij dat ik op de laatste betonstrook kom. Ik moet diep ademhalen, iedere brijzel lucht heb ik nu nodig. Maar ik haal het ! De eerste klepper zit erop voor vandaag 🙂

Marc VDB komt iets later boven en we besluiten aan Café El Faro halt te houden. Ik laat onze controlekaarten afstempelen en na het nuttigen van een cola zetten we onze tocht verder richting Roosdaal. Nu ontvouwt zich een prachtig landschap : we naderen immers het Pajottenland! Een heel mooie streek!

Via allerlei kleine binnenwegen passeren we in Galmaarden, Waarbeke, Nieuwenhove en Meerbeke. En hier hebben we een probleem. Een pijltje duidt de weg naar rechts aan en we rijden Denderwindeke door.  Tot we op een aantal kilometer van Edingen zitten. Hier komen we tot de vaststelling dat er iets niet klopt en we maken rechtsomkeer.

En op onze terugweg richting Denderwindeke komen we nog een drietal tegen. Ook deze wielertoeristen zijn op zoek naar de volgende pijl 🙂 We verwittigen ze dat ze net als ons rechtsomkeer moeten maken en ons volgen. Tot ik bemerk dat het Arne De Winter is. Samen met zijn broer Lance en zijn grootvader nemen ze ook deel aan De Parel.  Tof! Van gemotiveerde jonge kerels gesproken!!! De Arne zal zeker een aanwinst zijn voor onze club. Hopelijk zal zijn broer Lance ook eens komen proeven van de goede sfeer bij De Palingrijders deze zomer.

Uiteindelijk komen we dan toch weer op het parcours terecht.  Blijkt dat een pijltje naar rechts is geplaatst terwijl we rechtdoor moesten. Leuk is anders! Maar geen nood, want veel tijd om na te denken hebben we niet. In aanloop naar de tweede helling van de dag, de Nellekensberg, gaat het niet bepaald bergaf. Integendeel, het gaat bijwijlen goed naar omhoog. En intussen heeft grootvader De Winter het commando vooraan overgenomen. Op een kleine helling fiets hij ons deftig uit de wielen. Maar Lance en Arne volgen bijzonder goed mee. Ze rijden er ons verdorie af 🙂

En dan is de Nellekensberg er plots. Ik schakel bij en samen met Marc VDB rijd ik op een goed tempo naar boven. Het is een lange helling en eenmaal boven kunnen we genieten van een wijds uitzicht over Meerbeke en Ninove! We zitten midden de wijdse velden en weiden.

Zo komen we in Roosdaal, pal in het Pajottenland. Via Pamel en Okegem rijden we naar Denderhoutem en Iddergem. Het gaat heel goed met de benen. Ik voel me op en top, blij dat het zo goed gaat. Blij dat ik met mijn twee makkers mee kan draaien.

Na een kleine tussenstop te Haaltert fietsen we dan maar huiswaarts via het bijzonder mooie en landelijke Aaigem.  Een laatste helling nog en zo naar Eske Merdjië. Op naar het lokaal waar we uitzien naar een lekkere ORVAL.

We zijn natuurlijk de eerste Palingrijders die terug aan het lokaal zijn. Het terras is voor ons alleen en we ploffen ons zelfvoldaan op een terrasstoel. De koude en heerlijk schuimende Orval smaakt weldadig.  Wat kan het leven toch mooi zijn 🙂

Een half uur later komt plots een zegevierende Plakker over de meet gebold : hevig zwaaiend en ietwat rood aangelopen 🙂 Hij heeft zijn makkers in een bloedstollende finale ruim achter zich gelaten. Het is duidelijk : De Plakker verkeert in bloedvorm en hij doet zelfs de mannen van groep B een poepje ruiken. Hij droomt al volop van de kampioenstitel in groep drie.

Een dikke vijf minuten later arriveren de anderen. Met hun hoofd gebogen, moeten ze zich neerleggen bij het meesterschap van hun nieuwe kopman. De Plakker heeft de puntjes op de ï gezet 🙂

Het is aldus een mooie uitstap geworden. Met ons drie hebben we er een heerlijke fietsuitstap van gemaakt. En zo hebben we toch alweer 70 km op ons konto bijgeschreven.  Een mens zou voor minder een overheerlijke Orval drinken 🙂

Vele wielergroeten

Kamiel Vélo

PS : een dikke proficiat aan Arne en Lance De Winter. Het gaan echte sportmannen worden! Eigenlijk zijn ze het al !! 😉 🙂

Filmpagina De Palingrijders

Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com

Webstek van De Palingrijders


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: