Gepost door: WTC De Palingrijders | 5 augustus, 2011

Joris Van Eetvelde voor …… Flandrien 2011???


Beste Palingrijders, beste blogvrienden,

Onze Flandrien 2010 is eindelijk weer herenigd met zijn “kasseisteen”. Zijn felbegeerde kassei was kort na de kampioenenviering van 2010 losgekomen van zijn voetstuk en pas nu is de herstelde trofee terug bij zijn rechtmatige eigenaar geraakt. Ditmaal zal hij niet zo vlug meer loskomen van zijn sokkel want de kassei staat nu echt vast 🙂

Eindelijk terug bij de "eigenaar", de trotse 🙂 eigenaar

Het was een fijne avond ten huize van Joris Van Eetvelde. Hij vertelde honderduit over zijn wedervaren in de bergen, zijn geliefkoosd vakantieterrein. Maar er vielen ook enkele wetenswaardigheden te rapen ivm De Palingrijders.

Zo gaat het wat te vlug voor de Flandrien 2010 in groep één. Hij kan het tempo nog met moeite volgen : “Ik hang steeds achteraan en ik heb er dan ook geen plezier meer aan. Daarom is het beter om bij de B-groep mee te fietsen. Die mannen van groep A zijn echt sterk en komt daarbij dat Jan Moreel dit jaar echt is ontbolsterd. Hij geeft er soms echt lappen op !”.

Hij start wel komende zaterdag in Vielsalm voor de Sean Kelly. De zenuwen stonden gisterenavond dan ook al wat gespannen want het gaat over een 170 km lastig Ardennenparcours!! Maar daar ziet Joris niet tegenop. Het regenweer daarentegen baart hem iets meer zorgen, maar voor een echte Flandrien als Joris zal dat evenwel geen probleem zijn 😉

Joris, een prachtige persoonlijkheid !

Zijn ambities voor de Flandrientrofee 2011 zijn dit jaar niet zo hoog. Hij heeft (mede door zijn Himalayatocht van om en bij de drie weken en de daaropvolgende aanslepende verkoudheden) niet zoveel klassiekers meegereden. En daar knelt hem volgens Joris het schoentje : een Flandrien verdient maar de trofee als hij echt iets heeft laten zien tijdens het wielerseizoen. Daarom heeft hij zijn ambities voor een nieuwe Flandrientrofee blijkbaar  opgeborgen.

Wat Joris daarentegen niet heeft opgeborgen is zijn idee om volgend jaar met De Palingrijders mee te doen aan de actie Kom Op Tegen Kanker. Hij hoopt dat de Palingrijders zullen meewerken en dat het een boost aan de club zal geven om allemaal samen de broodnodige 5000 euro op te halen. Naar verluid is Joris naarstig bezig om alles mooi op papier te zetten en zo vanaf de kampioenenviering het startschot te geven voor de fietscampagne van Kom Op Tegen Kanker. Dat belooft !!

Ten slotte werd ook al overlegd om een datum vast te leggen voor de huttentocht in de Alpen, waarbij we twaalf Palingrijders zoeken om gedurende acht dagen op stap te gaan met de rugzak. Joris vindt het een prachtig initiatief van Wim Nica om met hem als gids met de makkers van de fietsclub door de Alpen te trekken. Maar meer info volgt eerstdaags via de blog en mail!!

Het werd daar een aangename avond in het verre Wichelen. Bij een lekker schuimend biertje en de lekkere hapjes werd er nog wat nagepraat over de lokgroep van de bergen, het fietsplezier bij De Palingrijders en de sportieve ambities van de Joris. Een prachtig en warm mens toch die Joris !

Kamiel Vélo

Webstek van De Palingrijders
Filmpagina De Palingrijders
Facebook Fanpagina De Palingrijders

depaling@gmail.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: