Gepost door: WTC De Palingrijders | 4 december, 2011

Op zoek naar …. (4)


Bart Vral

De verschijning van Bart Vral bij De Palingrijders was er een om u tegen te zeggen.  Bart kocht een fiets via internet, werkte hem wat bij en hij kon starten bij De Palingrijders.  Wat me aan deze kerel vooral opviel was zijn timide karakter en vooral zijn doorzetting. Ik denk dat Bart de eerste ritten serieus moet hebben afgezien.

Maar Vral is een doorbijter en hij was iedere week trouw aanwezig op de wekelijkse uitstappen. Ook zijn deelname aan de zaterdagse uitstappen bleef niet onopgemerkt. Een doorbijter, een niet aflatende jonge coureur die zijn eigen lijf niet spaarde.

Enkel zijn studies hadden voorrang op zijn fiets. Zijn afwezigheid tijdens de blok- en examenperiode weerhield hem er uiteindelijk van om kampioen te worden bij de B-groep van De Palingrijders. Maar hij putte vooral genoegen uit het feit dat hij alsnog zijn familielid Noël van het podium kon houden. Ja, als Bart iets in zijn hoofd had/heeft ……

Het seizoen 2011 begon goed voor Bart : hij ging voor de volledige RVV ! Op zijn Flandrienkoersfiets maalde hij er dan ook de 265 km’s door. Ondanks de mechanische beperkingen (zijn verzet deed het niet zo goed die dag) hield hij stand en kwam hij met zijn makkers-Palingrijders  over de meet. Maar het was ook het sein voor hem om toch maar een nieuwe fiets aan te kopen : een Cube van een dikke 3.000,00 € !

Was het nu door die nieuwe fiets of door de boost die hij kreeg van de RVV-prestatie,  maar om de een of andere reden besloot Bart om de stap te zetten naar het wielrennen.  Blijkbaar waren De Palingrijders een tussenstap om zich te ontplooien als wielrenner.

Het was dan ook geen groot nieuws toen Bart me vorige week toevertrouwde dat hij waarschijnlijk niet mee zou meerijden met De Palingrijders. Misschien wel nog de RVV en tussendoor nog eens een of ander ritje, maar hij wil vooral koersen rijden bij ……. de beloften! Het signaal voor ondergetekende om Bart eens uit te nodigen voor een gesprek ….

Beste Bart, hoever sta je al in je beslissing om voortaan nog enkel te koersen, dan nog wel bij de beloften !?

De formulieren zijn al binnen bij de bond. Enkel nog een verplicht doktersbezoek en dan is het een feit : ik ga bij de beloften koersen dit jaar. Ik heb wel geen ploeg. De reden daarvan is dat mijn toekomst nog onzeker oogt want het kan best zijn dat ik in september 2012 alsnog aan mijn masteropleiding begin.  In dat geval zal ik mijn koersambities terug een paar jaar moeten opbergen. Maar de toekomst zal raad brengen.

Hoe ben je tot deze beslissing gekomen?

In de paasvakantie had ik al eens geproefd van een beloftewedstrijd te Wetteren – Ten Eede.  Ik eindigde daar 41 ste. Daar heb ik eigenlijk al de beslissing genomen om het in 2012 bij de beloften te proberen.

Wat zijn je ambities dan bij de beloften?

Goh, ik hoop om af en toe eens top 20 te rijden. Maar ik besef dat dat niet makkelijk zal worden.

Wat waren je resultaten in 2011?

Ik heb bij drie verschillende bonden gereden dit jaar : de WAOD, de VWF en de Gentlemen.  Het ging telkens om wedstrijden van een 60 a 70 km. De zwaarste ritten waren bij de VWF waar gemiddelden van 43 km/h niet ongewoon zijn.

In Hamme werd ik tweede. Dat was een wedstrijd van de Gentlemen reeks. ik moet wel bekennen dat het gemiddelde daar wat lager ligt dan bij de VWF. De deelnemers daar zijn ook niet zo sterk als bij de kleppers van de VWF.

Voor het overige heb ik bij de WAOD eens een zevende en een tiende plaats behaald. Bij de VWF haalde ik regelmatig de top 20!

En in Wetteren heb ik deze zomer meegereden in een plaatselijke koers. Daar eindigde ik in de kopgroep en heb ik vooral ten dienste van een makker gereden.

Hoe ziet je training er nu uit?

Momenteel rij ik ritten van om en bij de 80 km. Komende zaterdag drijf ik op naar 100 ! Samen met mijn vrienden uit de Wetterse wielerclub is die voorbereiding plezant!

En is  je eetpatroon veranderd?

Ik moet bekennen dat ik nog geen vast eetpatroon heb momenteel. Ik ga er wel degelijk meer beginnen op letten hoor.

Sedert ik bij De Palingrijders begonnen ben, heb ik 15 kg minder mee te sleuren. Alleen ga ik nu bij de beloften beginnen en besef ik dat mijn voeding heel belangrijk gaat worden.

Wat zegt je familie van je voornemen?

Tja, in heb begin toen ik bij de VWF begon, was er bijzonder weinig animo bij mijn ouders te bespeuren. Pas na een vijftal wedstrijden heb ik hen opgebiecht dat ik meekoerste bij de vrije amateurs.  Daar mijn schoolresultaten goed waren, konden ze er niet veel op inbrengen. Maar ze zijn vooral bang voor lelijke valpartijen. Ik begrijp hen wel daarin.

Waarvoor heb je schrik bij de beloften?

Het tempo en vooral de langere afstand. Wedstrijden van 150 km zijn daar geen rariteit en neem daarbij een tempo van meer dan 40 km/h …. Voor de afstand op zich heb ik niet danig schrik. Alleen heb ik in de ene wedstrijd in de paasvakantie gemerkt dat ik het vooral lastig heb op lange stukken. Daar wordt het tempo de hoogte ingedreven en dat kan fameus pijn doen.

Nog een slotvraagje Bart :  Zien we je nog terug bij De Palingrijders?

Ik denk niet dat het een definitief afscheid is beste Kamiel! Ik ga alleszins de voorbereiding meedoen voor de RVV en ik ga ze meerijden ook …. als voorbereiding op het beloftenseizoen.  En misschien dat ik tussendoor nog wat ritten ga meerijden bij jullie.

Feit is dat ik veel te danken heb aan De Palingrijders : bij jullie heb ik de fietsmicrobe te pakken gekregen. Ook de vriendschap vond ik daar belangrijk.
De begintechnieken  en het in groep fietsen heb ik daar aangeleerd.

Ik wil ook een bedankje richten aan Timothy. Want mede door hem zet ik de stap naar de beloften. Een wijze kerel die Timo!

Ik hoop ook dat de blog blijft bestaan want die zorgt voor de nodige sfeer binnen  de club. Dit jaar was de blog minder en ook de sfeer vond ik.  Dus voortdoen Kamiel!

En zo eindigde het interview met Bart Vral. Ik wens hem alleszins het beste toe. Hopelijk haalt hij regelmatig de top 20 en blijft hij gespaard van valpartijen. Feit is dat we Bart op de blog gaan blijven volgen. Zijn uitslagen en af en toe een verslag van zijn wedstrijden zal u hier alvast terugvinden.

Het ga je goed beste Bart! Je blijft een Palingrijder hoe dan ook !

Kamiel Vélo


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: