Gepost door: WTC De Palingrijders | 20 februari, 2012

Timo tweede in openingskoers te Bottelare !


Verslag openingskoers te Bottelare

 

Eerste koers in Bottelare , het belooft een koers te zijn met veel gedrum en geduwwerk zoals men vooraf voorspelde … Zelf verwacht ik er veel van : ik wil zeker bij de 5 beste zijn !!

Een half uur voor de start maak ik altijd nog eens mijn rondje , voor te zien vanwaar de wind komt en hoe het parcours erbij ligt , bv gevaarlijke putten enz.. Maar dan is het al bijna radijs : ‘k lag der bekanst al op mijn gezicht! Die ene bocht naar rechts met kasseitjes is precies heel glad …. oke goed , nog wat showen aan de streep en dan afwachten tot het startschot wordt gegeven !

De eerste 3 ronden moeten achter de veiligheidswagen .. wat ik eerlijk gezegd jammer vind .. juist voor de 4de ronde van start gaat laten ze ons los , zelf laat ik alles maar begaan en zet mij ik ongeveer 7de positie , wat blijkbaar goed uitgedacht is. Want bij den eerst beste volgenden bocht ligt er al enen op de grond van de ploeg Isorex …

Ale goed, we naderen den berg en ik schuif op in het wiel van de provinciale kampioen , Arno Vanderbeken ( VREJE keirel ze ! ). Ik wist dat hij hier iets ging proberen .. en wat ik dacht komt in werkelijkheid uit , poef hij springt weg … ik meteen naar het wiel!!

Boven op den berg heeft hij ongeveer 25 meter voorsprong , maar ik weet dat het een lastige opgave gaat worden. Nu volgt er een straat van zeker 1.5 km : wind pal links van op kop in open veld !! Ik moet het u niet vertellen zeker ? ik kan volluit maar amper 30 km per uur rijden, de provinciale kampioen is er duidelijk niet gerust in dat ik tot op zijn wiel zou komen …

Maar hij is vandaag dag gewoon de sterkste en dat voel ik! Ik weet dat ik er mij geen 2 volle ronden mag achter kapot rijden dus laat ik mij afzakken tot het peloton. Zzelf probeer ik de voorlaatste ronde nog eens … maar nu is het peloton ineens wel attent : POEF direct 2 man in mijn wiel , en daar ben ik niet akkoord mee !

Ik zet mij in ongeveer 6de positie ondertussen is er van de 44 man (het peloton ) nog maar 14 man over ! Ik schakel 2 tanden lichter, de laatse ronde .. nu MOET het gebeuren, ik moet 2de worden denk ik in mezelf ! Nu moet het , nu of nooit ..

LAATSTE KILOMETER

laatste 700 meter

laatste 500 meter ,

BAM ze beginnen te sprinten langs de 2 kanten , ik voel dat ik gewoon al doorrijden nog mee kan , schakel 2 tanden op en zet mij recht. Ik besef pas aan de mete hoeveel ik nog over heb! Mijn 2de plaats is dan ruim verzekerd !

Uiteindelijk wint Arno Vanderbeken met 2.04 minuten voorsprong , ik vind nog altijd dat ik juist gekozen heb !

Timo


Responses

  1. Prioficiat Timo! En hopelijk krijgen we af en toe nog een verslag binnen! Ge wordt een echte Flandrien maat! 🙂

  2. niceee!! 😀 Veel succes dit seizoen 😉

  3. Proficiat Timo! Dit is een mooie start van het seizoen.De klare kijk op de wedstrijd dat ik kan afleiden uit uw verslag en de wijze waarop je tweede wordt ,laat vermoeden dat er nog overschot was op het laatste.Prima ,doe zo verder en veel succes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: