Gepost door: WTC De Palingrijders | 14 maart, 2012

Verslag groep A en B dd zondag 11 maart 2012


Rally WTC Den Hert

 

 

Zondagmorgen 7.00h. Nog bewolkt buiten maar er wordt mooi weer voorspeld. Na de inwijdingsrit (35km) en de rit van vorige week (63km) zullen we er vandaag nog een schepje bij doen want er staan 85km op de kalender. Vandaag rijden we de rally van WTC De Hert.

 

Bij het aankomen bij Patricia zijn reeds enige Palingen hun zegje aan het doen. Na een paar minuten wordt het groepje aangedikt tot 20 man en zo vertrekken we richting Erwetegem waar dit jaar de rit start. Een bonte mengeling, waarvan een paar nog steeds in wintertenue gekleed maar ook al iemand in korte broek en korte mouwen.

 

Na vlug inschrijven vertrekken we rond 9.00h en beginnen we aan de tocht die ons via St-Goriks-Oudenhove, Rozebeke, Zwalm, Welden, Nederename en de spoorwegbedding in Leupegem naar Ruien leidt. Dit met een hoge snelheid wat deels te verklaren is door het windvoordeel langs dit traject. Na een kleine versnapering halverwege wordt de terugtocht aangevat.

 

Via Oudenaarde, Eine, Munkzwalm, Strijpen terug huiswaarts. Onderweg 2 lekke banden. De eerste in Oudenaarde voor Sander, de tweede voor Tom in Zingem. Telkens wordt dit oponthoud als een welgekomen verpozing ervaren. Eens de fiets van Tom hersteld is, begint men reeds aan de finale.

 

De groep wordt nu in meerdere stukken gereden. Vanuit de achterste gelederen kan je merken dat bij sommigen het vat ver af is en er op karakter wordt verder gereden. De snelheid en de afstand van het anders wel vlakke parcours zal hierin wel een rol spelen.

 

Naarmate de geleverde inspanningen wordt het verlangen om iets fris naar binnen te gieten groter. Hoe de finale zich afspeelt weet ik niet. Wel dat Steven en Tommy hierin een hoofdrol hebbenIk denk dat iedereen tevreden is met zijn geleverde prestatie waarbij mag gezegd worden dat bij een gemiddelde van 30.3km/h over 85km de jongste van de groep (Arne) goed stand heeft gehouden. Chapeau!

 

Van uw reporter ter plaatse,

Free Bracquee

 

 

Advertenties

Responses

  1. Arne, ge zijt ne kei vent!

    • ik ad et wel moeilijk ze, beste wast eraf.

  2. Mijn bewondering voor den Arne is tijdens de rit alleen maar groter geworden… zo jong en zo al kunnen ‘per velo’ rijden. Chapeau… en niet te vergeten: het respect dat hij toonde voor zijn vader (die nota bene al bewezen heeft een meer dan degelijke toerist te zijn) door hem de volledige vernedering te besparen en hem op te wachten op ’t einde 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: