Gepost door: WTC De Palingrijders | 20 maart, 2012

verslag groep C dd zondag 18 maart 2012


Eerste Mio-uitstap

Geen al te best weer deze keer. Weliswaar droog, maar dreigende regenwolken waren langs alle zijden van de hemel te bespeuren. Maar goed, het regende niet en dan geeft het op om te gaan fietsen met de makkers.

Deze keer zijn we met 11 Palingrijders aan de start : Voorzitter Peter, GPS-ken, Tim, Coureur Alleene, Kamiel, Flandrien Andre, Locomotief Marc; de Plakker, Marc VDB, schatbewaarder Geert en nieuwkomer  Chris Vidts.

Aangezien er geen rally op het programma stond, besloten we om GPS-ken zijn zin te laten doen : namelijk een eerste “verras-mij-toer” met zijn nieuwste speelgoed. De Mio-cycle, het nieuwste Mio navigatiesysteem, werd geprogrammeerd op 50 km ! Een ideale afstand voor zo vroeg op het seizoen. En weg waren we!

De Mio-cycle ingesteld op een tocht van 50 km richting Munte

En het moet gezegd : het werd een mooie tocht langsheen kleine wegen en langs verschillende kasseistroken, want dat had den Iwan blijkbaar ook ingecalculeerd 🙂 Maar soms kwamen we op plaatsen waarvan je het bestaan niet afweet, ook dicht bij huis 🙂

Het tempo werd aangegeven door Iwan en Geert. Doch er stond een strakke wind en het is dan ook niet zo makkelijk om constant tegen de wind in te beuken. Daarom was er ook aflossing vooraan door Coureur Alleene, Locomotief Marc en de Voorzitter Peter.  Grote afwezige vooraan was De Plakker. Hij had een zwaar nachtje achter de rug en dat speelde hem parten.

Iwan en Peter trekken de kop ....

Iets meer achteraan bevonden zich de strijders van het tweede plan : Kamiel, Chris en Marc VDB. Maar veel respect voor de Chris, want hij doet het zeer goed na zo een lange afwezigheid. Een maand verder en hij zal zeker meefietsen vooraan!Wie ook goed meereed was onze Flandrien Andre. Hij verkeert al in vorm. Hij traint dan ook bij in de week, maar toch hoed af voor zijn prestatie.

Via Balegem en Wetteren reden we naar Munte. We reden vandaag dus in het Land van Rode, een prachtige streek. Intussen was het zonnetje er doorgekomen en op een paar druppels na, bleven we gespaard van de nattigheid. We hadden geluk 🙂

In het Land van Rhode, tussen de druppels regen door ....

En via de Mio-cycle reden we naar Lede en Oordegem. Hier en daar bekende wegen, maar evenzeer onbekende paden. Iedereen was vol lof over het “verras-mij”-parcours van den Iwan.  Ter hoogte van Oordegem kwam onze Plakker weer boven water. Geprikkeld door een paar opmerkingen van zijn makkers, als was hij vandaag niet in orde, ging hij ostentatief aan de kop fietsen. Het tempo werd de hoogte ingejaagd. En ter hoogte van de Arestraat gaf de Plakker er een lap op door een gat te slaan.

Hij werd echter bijgehaald door Coureur Alleene en Tim. De Plakker werd nijdig omdat Coureur Alleene niet wou overnemen en zo ongewild het bedje spreidde voor Tim, die op zijn één been de finale won. Achteraf werd er nog een aardig woordje gepraat tussen De Plakker en een aantal andere Palingrijders. Zeker de houding van een afwachtende Coureur Alleene was in het verkeerde keelgat gesprongen bij De Plakker. Wordt ongetwijfeld vervolgd 🙂

We hadden alsnog een tocht van 51 km bij elkaar gefietst over een vrij vlak parcours. De sterke wind zorgde ervoor dat we een gemiddelde hadden van 23,5 km/h, toch nog verdienstelijk!!

Bedankt beste Iwan (GPS-ken) voor de mooie rit. Volgende zondag een vervolg ….

Van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: