Gepost door: WTC De Palingrijders | 27 maart, 2012

Brief aan De Palingrijders (van groep B)


Brief aan De Palingrijders van groep B

Het is weeral zover: sedert enige weken worden wij, clandiezie van Estaminet De Paling,  te pas en te onpas geconfronteerd met Palingrijders van alle maten en gewichten, met  licht transpirerende tot overmatig zwetende blauwjassen en  licht hijgende tot bijna kunstmatig  te beademen wielerterroristen.

Ieder jaar is dat hetzelfde liedje, ieder jaar worden we bij het begin van de lente opgeschrokken door zoveel wielergeweld. Nazère weet er intussen al alles van, want vorige zondag werd hij bij het binnenkomen bijna omvergereden door twee zwalpende achterblijvers. Bijna werd hij in zijn kruis aangereden, wat waarschijnlijk tot schrijnende toestanden zou geleid hebben.

Maar goed, wat ons tijdens de eerste maand van het prille seizoen opvalt, is dat een groot aantal Palingrijders van vooral groep B de pleuris nabij zijn bij het betreden van onzen estaminet. Van roodopgeblazen koppen, tot piepende borstkassen en fluimenspuwende wrakken, …. allen passeren de revue.  Zelfs  Zotten Twin is er na een dranknoveen van acht dagen zo erg niet aan toe.

Inderdaad, het is nog nooit zo erg geweest. Zo erg dat wij, clandizie van estaminet De Paling, besloten hebben om Gèken Norre en Nazère aan te duiden om een cursus EHBO  te volgen. Zo kunnen wij onmiddellijk inspelen op  inelkaarstuikende Palingrijders, want die dag is niet ver meer af. Beste Palingrijders, we vragen wel om het nog een paar weken vol te houden want de eerstkomende week is er geen plaats meer vrij in de cursus.

Intussen hebben wij met de supportersclub van De Plakker een wedstrijd op poten gezet.  Wie als eerste vóór maandag 9 april kan voorspellen wie de eerste palingrijder van groep B zal zijn die de definitieve overstap naar groep C zet, krijgt van De Plakker himself een bak Jupiler. De plechtige overhandiging zal gebeuren ten laatste op de kampioenenviering.

Daar wij als ouderlingen van het estaminet nu eenmaal niet mee zijn met het internet en consoorten, vragen wij uw antwoorden te mailen naar depaling@gmail.com.

U kan kiezen uit volgende namen :De Groot Mario, De Pril Steven, De Winter Arne, De Winter Dirk, Goessens Eddy, Goossens Tom, Leus Rudy, Van Kerckhove Sander, Van Keymeulen Koen, Vidts Peter, Van Kerckhove Noel, De Durpel Philip, Bernagie Joris, Mons Dirk, Blondeel Bart, Vervoort Peter, Rottiers Guy, Rottiers Laurens, Peter Schollaert, Wim Nica,  Lucas Vervenne, Kenny Van Cauter.
Den Tim hebben we niet weerhouden daar hij al goed ingeburgerd is bij de C-groep !

We hebben onder de clandizie zelf al een pronostiek ingericht. De eerste prijs is een busreis voor vijf dagen naar de oktober-bierfeesten in Duitsland. De deelnames stromen massaal binnen. De topfavoriet is ene PV, die vorige zondag met zogezegde materiaalpech al om tien na negen op de Schonenberg werd gesignaleerd. Diezelfde persoon werd de nacht ervoor echter nog om 4h aan zijn voordeur op diezelfde schonenberg opgemerkt door Charel van Bertha. Hij kon met moeite het sleutelgat vinden. Het is dan ook zo dat PV met stip genoteerd staat als eerste B-renner die  definitief naar de C’s zal verhuizen.

Mogen wij tenslotte aan alle wielerterroristen van De Paling vragen om op kermiszondag 29  april pas na twaalf uur te arriveren. Ook wij zouden graag eens een kippeboutje en een stuk mattentaart krijgen.

Veel dank bij voorbaat,

Zuren Taur


Responses

  1. jongens de PV is nog gespot met zijne gele velo mee dikke bannen,zijne kop zag noga rood zulle, van den drank of wast er den drank a uit,ge moeit hem moar vroagen

    wielekeszuiger

  2. Naar verluid zouden Géken Norre en Nazére uit de cursus EHBO geweerd zijn wegens het te letterlijk nemen van de mond-op-mondbeademing van enkele vrouwelijke lesgeefsters ……


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: