Gepost door: gpske | 10 april, 2012

verslag groep C dd zondag 08 april 2012


Een rit van weinig woorden


 


Brrrr, het is precies koud …. zal mijn dikke kousen, goeie muts en wanten maar aandoen. Denk dat de paaseieren niet zullen smelten vandaag. Alle gpssen zijn opgeladen-check, drank-check, energierepen-check …. yep we zijn er klaar voor. Alhoewel, vorige week niet gefietst en van het lopen is er de laatste 2 weken ook al niet veel in huis gekomen. Bij het opendoen van de garage passeert de voorzitter al. Snel vertrekken is dus de boodschap maar na het opdraaien van de Schonenberg merk  ik dat ik mijn helm niet op. Dus snel terug naar huis om een boete te vermijden en ondertussen de banden ook nog eens goed oppompen. Yihaa nu zijn we er helemaal klaar voor.

Eenmaal aangekomen aan het lokaal staat er al 4 palingen te wachten: de plakker, Geert, Kris & de voorzitter. Blijkbaar zijn er vandaag  veel die paaseieren moeten rapen want meer volk komt er precies niet opdagen, ook de jeugd is nergens te bespeuren.

De Plakker stond al paraat !

Net zoals de rest van de Palingrijders verkiezen ook wij om naar het Buitenbeentje te fietsen. Het tempo zit er van in het begin al goed in. Kris trekt  kop, amai wat rijdt die sterk. Hij  staat precies elke week scherper. Denk dat die serieus traint de laatste tijd, op wat dat weet ik nog niet ;-).
De Plakker daarentegen begint al te klagen dat het te snel gaat. Geen medelijden plakker!! Ge zijt kampioen en ge moet u maar bewijzen man.

De Kris wordt week per week sterker en sterker !!

Eenmaal aangekomen te Ophasselt heb ik reeds het gevoel dat het niet zo vlot zal gaan vandaag. En het parcours is precies ook niet van het makkelijkste, geen vlakke rit precies. Het tempo blijft hoog voor onze groep maar we plooien niet. Plotseling herinner ik mij de woorden van dikke Jeff, onze leraar wiskunde :  “Spaar uw krachten voor het einde van de les, misschien doen we nog een testje“. Maar deze raad zit er precies niet in voor vandaag. Ik krijg het moeilijk. Excuses worden gezocht, samen met de voorzitter begin ik mij te begeven aan de staart van het peletonnetje. En de plakker, man man man. Hij zou beter bij die Bronne gaan spelen. Komedie ja, elke helling gaat hij gewoon versnellen, samen met Kris.

De Kris was op iedere helling vooraan te vinden !

Normaal gezien slaan we regelmatig een goeie babbel met elkaar maar dit zit er echt niet in vandaag, afzien ja en ik niet alleen. Het enigste wat ik hoor tijdens deze rit is mijn ketting die regelmatig eens overslaat. We moeten toch naar de 60km  van de plakker. Er wordt zelfs nog een extra toertje gedaan na enige discussie of we al dan niet naar huis rijden. Hierdoor kiezen de plakker, Geert & Kris plotseling het hazepad op de Groenlaan en we zien ze pas terug bij Patricia. De voorzitter en ikzelf beslissen om rustig uit te rijden

Maar al bij al was iedereen toch tevreden van deze rit al hebben sommige van ons, vooral ik, serieus afgezien.

Van uw reporter ter plaatse,

GPSken


Responses

  1. Bedankt beste Iwan voor je verslag. Blijkbaar is er snel gefietst …
    En hopelijk ben ik zondag weer paraat. Heb mijn zondagrit gemist !


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: