Gepost door: bartoli | 22 april, 2012

DE PECHVOGEL VAN HET JAAR


Beste palingvrienden,

ik heb zonet Joris Van Eetvelde aan de lijn gehad en dit is zijn verhaal van zaterdag 21 april 2012.

Thuis vertrokken voor een tocht van pakweg 230 km, 25 naar en van de paling plus de 180 km van de rally “de parel” in Haaltert. Een goede lange afstands training voor zijn prachtig project binnen enkele weken.
Nog maar goed en wel vertrokken aan de paling richting St Ankelinks gaan ze het parcours op van de rally en na 250 meter op het parcours slaat het noodlot de eerste keer toe in de lichte vorm van een lekke band, eens deze herstelt zetten ze hun rally verder en nog voor de bosberg (en niet ver dus) nogmaals een lekke band te hebben.
Joris heeft het moeilijk om het moordende tempo van die “palingschumachers” te volgen en laat verstaan aan enkele leden dat als hij de volgende keer moet lossen zij niet meer op hem moeten wachten en hij zijn plan wel trekt, voor hem gaat het om de km’s en niet om de snelheid. Uiteindelijk is zijn doel om de 1000km mee te rijden in de groep die een gemiddelde van 30 km/u vooropstelt.

Maar hij reed nog niet lang alleen als hij valt over bladeren die op de weg liggen, Joris heeft pijn maar zet zijn weg verder naar huis. Bijna thuis doet hij een manoeuvre aan of op een kruispunt met het gevolg dat hij aangereden, van zijn fiets gereden wordt door een auto. Bij zijn thuiskomst beslist hij om op onderzoek te gaan naar het ziekenhuis te Dendermonde St Blasius via spoed. Dit bezoekje zou uiteindelijk  meer dan 5 uur in beslag nemen met als besluit “meneer Van Eetvelde, jij hebt een gebroken sleutelbeen”.

Daarbovenop blijkt het nog een redelijk complexe breuk te zijn waardoor een operatie zich opdrong, Joris heeft zoals we hem kennen de koe bij de horens gevat en afgesproken met het ziekenhuis dat hij vanmorgen al geopereerd zou worden. De operatie is geslaagd en Joris mag 4 weken niet fietsen op de weg.
Moedig als hij is gaat hij zijn conditie onderhouden op zijn rollen en zijn doelen lichtjes aanpassen, zijnde hij denkt eraan om mee te rijden met de groep van 27km/u gemiddeld.  Heel knap Joris dat je ondanks je enorme pechdag van gisteren er zo de moed inhoudt, echt mijn hoed af voor je doorzetting en volharding.

Ik denk dat ik mag spreken uit naam van heel de club als ik hem heel veel sterkte, veel moed en een heel spoedig herstel toe wens.

sportieve groeten,
Michele


Responses

 1. Auw wat een pech, ook van mij veel sterkte en een spoedig herstel gewenst.

 2. Wat een tegenslag kan je hebben.
  4 weken niet fietsen … dan is de 4-daagse van 17-20 mei al voorbij.
  Gezondheid vóór alles Joris, geen zotte dingen doen.
  Alleszins spoedig herstel !

 3. spoedig herstel he

 4. Wa ne pechdag,spoedig herstel Joris!!!!

 5. Joris, wat een pechdag! Alvast veel beterschap gewenst en hoed af voor je doorzettingsvermogen. Groeten, Yvan en Jan.

 6. Joris,

  Het is niet leuk om dit te moeten vernemen. Murphy was blijkbaar aan zet gisteren… Hopelijk herstel je heel vlot en komt je hoofddoel waar je al een volledig jaar naartoe gewerkt hebt niet ik gevaar. Nogmaals respekt voor wat je allemaal op je eentje al verwezenlijkt hebt!
  Ik wens je een heel spoedig herstel toe!!

  Wim

 7. Beste Joris,
  Heel spijtig dat het zo moeten lopen is.
  Als je u conditie een klein beetje op peil kan houden zie ik het zeker lukken hoor. Je bent een hele harde hé. Kop op en veel sterkte.
  Groeten Stefaan

 8. Ai Joris! Zo veel al voor die 1000 km gedaan en dan zo een tegenslag! Ik hoop dat het je toch lukt!

 9. Bedankt om de vele vele reacties… Het gaat vandaag al iets beter: goed slapen is wel een probleem. Gisteren met mij huisdokter nog overlegd: als alles meezit moet het nog kunnen!!! morgen doe ik al een test op de rollen en als dat meevalt zijn we vertrokken. In het andere geval reken ik op vervangers om toch maar die duivelse 1000 km te rijden…
  Wordt vervolgd…
  Joris VE

 10. Veel beterschap gewenst Joris!!

 11. veel beterschap en waar een wil is is ook een weg go for it


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: