Gepost door: WTC De Palingrijders | 24 april, 2012

Verslag De Parel groep C


De drie musketiers

De eerste zaterdagrit zit erop !

Net als vorig jaar stonden we met drie C-rijders aan de start voor De Parel te Haaltert. Ditmaal geen Locomotief Marc, dan wel een waardige opvolger : De Plakker. Voor Marc VDB en mezelf was het een blij weerzien met deze tocht. Alleen was het vorig jaar prachtig weer en deze keer was het contrast groot : Koud, gure noordwestenwind, regenachtig en forse tegenwind.

De Palingrijders van groep B waren al talrijk aanwezig!

Maar dat schrok ons zeker niet af. De Plakker stond dan ook al vroeg aan mijn deur om me op te halen. Hij verschoot dan ook dat ik al paraat was 🙂 Aan ons lokaal was er al enige bedrijvigheid te bespeuren met de mannen van de B-groep! Ook Bettini was weer paraat. Het doet plezier hem terug in ons midden te hebben. Met zijn humor en soms rake opmerkingen hebben we er weer een echte Palingrijder bij ! Goed Dirk!

Wijs om Bettini weer in ons midden te hebben !!

Aangezien wij het parcours van de 70 km wilden afmalen, dit in tegenstelling tot de andere Palingrijders die er 100 wilden rijden, vertrokken wij iets vroeger.  We wilden alleszins op het gemak starten. Een eerste kuitenbijter hadden we in Sint-Antelinks met de Luikenberg. Vandaar zetten we al koers naar Atembeke waar de Bosberg ons opwachtte.

Zoals gezegd waren de weergoden ons niet gunstig gestemd. Vooral de forse tegenwind en de koude deden ons geen goed. Gelukkig regende het niet.  Maar het was dan ook schuilen achter de rug van De Plakker, de man in vorm! En wie weet de grootste kanshebber om kampioen te worden, een verlenging van zijn titel.

Koud, forse tegenwind en net geen regen op ons dak !

Zoals gezegd reden we dus via Schendelbeke en Onkerzele richting Atembeke en De Bosberg. De lange stijgende aanloop naar de kasseien was voor ons al een taaie brok. Marc zette zich in ons wiel en met een klein hartje begonnen we dan aan die olijkaard. De kasseien lagen er nat bij! Ik reed naar het midden van de weg want daar liggen de kinderkoppen beter. Trekken en sleuren aan dat stuur, de tanden op elkaar, schokschouderend mijn breed lijf naar boven sleuren, niet naar voor zien, dan wel naar mijn voorwiel en dan eindelijk de laatste 50 meter. Wel het steilste stukje, maar het gaf toch de moed om nog een tandje bij te steken! Afzien op die verdomde bosberg 🙂

De verdomd natte kasseien van De Bosberg !

Eenmaal boven wachtten we nog even op de Marc en reden dan onmiddellijk de diepte in, richting Waarbeke. Via Nieuwenhove en Denderwindeke vatten we dan maar de derde helling van de dag aan : de Nellekensberg te Meerbeke, op de grens met Roosdaal! Nog zo een verraderlijke helling.  Eerst vrij steil omhoog om dan nog een vrij lange uitloper te hebben. Er kwam maar geen eind aan die helling.  Maar gelukkig was dat de laatste helling van de dag.

Afzien op de Nellekensberg !

Wel een mooie uitzicht vanop de Nellekensberg !

Het moet wel gezegd, De Parel is een mooie fietstocht in een mooie omgeving : Het Pajottenland ! Een beetje afzien mag er dan gerust bijzijn 🙂 Nietwaar beste Marc 😉

Eenmaal de top bereikt gaat het dan de dieperik in  richting Roosdaal en Pamel. Ook hier een aantal steile stukjes die niet als helling doorgaan, dan wel in de kuiten bijten. Via een mooi fietspad ging het dan naar Okegem. Eenmaal daar de drukke expressweg overgestoken waren we snel in Haaltert.

Ingebunseld als was het winter !!

Afzien in de kou en de wind!

Rap ons kaartje gaan ophalen en iets minder rap een bruine Ename verteerd 🙂 In feite was die bruine Ename de broodnodige brandstof om het laatste stukje aan te vatten richting lokaal. En daar verbroederden we al rap met de mannen van de B-groep die wat later aankwamen bij Patricia.

Alles bij elkaar een straf ritje, bijna 75 km en goed om de conditie aan te scherpen. Tot volgend jaar vrienden van De Parel 🙂

Van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo


Responses

  1. goe bezig zou ik zeggen jongens en ikke ook content da den dirk weer gaat meerijden en dan nog wachten op onze mega mindy


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: