Gepost door: WTC De Palingrijders | 13 november, 2012

Eerste herfsttocht


Prachtig uitstapke

 

Vorige zondag is het dan toch gelukt. Met vijf Palingrijders verzamelden we aan ons lokaal : De Plakker, Locomotief Marc, Arne, Joris B. en ikzelf.  Met een 10 graden waren we allemaal goed ingeduffeld. Maar des te vastberaden om te vertrekken.

Bij een aantal was het een leuk weerzien met de fiets. Voor De Plakker en Marc was het alweer geleden van de laatste rit begin oktober. Ikzelf had al sedert half september geen fiets meer gezien! Joris B. daarentegen had nog niet stil gelegen! En den Arne, wel ja die jonge kerel heeft fysiek teveel 🙂

Een goed ingeduffelde Plakker !

Het was Locomotief Marc die het parcours en het tempo aangaf.  Gelukkig lagen de wegen er redelijk goed bij, ondanks de regenval van de voorbije weken! Marc wist ze dan ook goed uit te kiezen. Ik had hem gevraagd om een vlak parcours uit te stippelen. En dan weet je dat hij de kanten van Balegem en Oosterzele opzoekt.

Het was alleszins aangenaam fietsen. Met een onderlijfke, een trui en een dikke thermovest hadden we geen kou. Integendeel, de zon deed ons zelfs vermoeden dat de lente in aantocht was 🙂

Locomotief Marc was de patron van de groep!

Aan een tempo van om en bij de 22 km/h reden we van Oosterzele naar Bavegem en Burst.  Onderweg kwamen we  veel wielertoeristen tegen. We waren duidelijk niet de enigen die deze mooie herfstdag uitgekozen hadden.  En gezien het wijze tempo hadden we alle tijd om te praten en te lachen. Ik wou dat het seizoen 2013 al bezig was 🙂

Vanuit Burst reden we naar Aaigem en Woubrechtegem, de enige echte bergop van de dag. Hier werd ik wel gewaar dat ik al veel beter gereden heb. De conditie is diep gezakt! Ik haalde daar al snel een hartslag van om en bij de 160! Er is dus werk aan de winkel. De rollen zullen hierbij wel soelaas brengen.

 

Afzien na twee maanden stilzitten …

Desondanks was ik blij met de uitstap, met de makkers die meefietsten, met de babbels en de grappen en met het gezellig samenzitten achteraf in het café.  Het was dan ook hilarisch toen Steve Prilmans, Wielekeszuiger en Eddy Goemans binnenkwamen. Die drie kerels hadden er een mooie mountainbike tocht opzitten. De modder maakte hen bijna onherkenbaar 🙂 Straffe gasten toch !!

Volgende zondag staat er terug een rit geprogrammeerd. Vertrek om 9 h aan De Paling. Er is echter ook een wandeling voorzien in het natuurreservaat Het Burreken. Vertrek om half acht op de parking van ons lokaal. De wandeling duurt 3 uur en brengt ons doorheen het natuurschoon rond Brakel. Een mooie herfstwandeling dus. Zeker welkom!

 

Vele groeten,

 

Kamiel Vélo


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: