Gepost door: WTC De Palingrijders | 14 mei, 2013

Mont-Ventoux


Beste Palingrijders, beste vrienden-supporters,

 

We zijn aan ons 24 ste seizoen bezig bij WTC De Palingrijders. Het is evident dat we als sportvereniging in die lange tijdspanne al veel meegemaakt hebben. Hoeveel kilometers zouden we al niet op de WTC-teller staan hebben? Hoeveel pintjes zou Patricia ons al niet verkocht hebben? Hoeveel stukken taart en kippenboutjes zouden er al niet de revue gepasseerd zijn? Hoeveel lekke banden hebben we al niet gehad? Hoeveel ……

Feit is dat onze club door de jaren heen uitgegroeid is tot een sportvereniging met meer dan 40 leden.  Een club die in onze eigenste gemeente Sint-Lievens-Esse een vaste waarde is geworden.  Een vereniging van jong en oud waar over gesproken wordt.

 

Ik herinner me nog hoe we in 1989  heel bescheiden begonnen zijn. Een eerste deelname aan de “8 uren van Herzele”, om daarna  nog een aantal zondagen samen te gaan fietsen. Mijn eerste fiets was een zware koersfiets met amper wat versnellingen. En onze fietstenuetjes sloegen alle kleuren uit. Pas in 1991 waren we aan een eerste uniforme uitrusting toe. In datzelfde  jaar gaven we ons eerste eetfestijn met op het menu : Steak met keuze uit vier sauzen, dit voor de prijs van 320 BEF (ongeveer 8 €).

 

Onze eerste grote uitstap was een dagje naar zee. Daar werd wekenlang over gepalaverd, een paar mensen trokken er een dag op uit om wat tussenstops te voorzien en om een goed restaurant uit te kiezen. Een bus werd gereserveerd om toch naar huis te kunnen terugkeren, … Een dag naar zee …. De Palingrijders verlegden grenzen 🙂  Later volgden tweedaagsen naar de Ardennen, de Moesel, Nederland, …  Nog later volgden meerdaagsen naar de Vogezen en de Alpen.  Steeds ietsje meer.

 

En nu in 2013 staat een prestigeproject in de steigers : vier dagen op en rond de mythische Mont Ventoux. Maar liefst 17 Palingrijders tekenen paraat voor deze prachtige meerdaagse.  Zeventien ….. dat zijn er meer dan er Palingrijders waren bij het ontstaan van de club. Daar kan ik alleen maar gelukkig om zijn. Dat doet deugd !

 

De blog gaat dan ook de voorbereiding volop volgen en actief verslag uitbrengen over de aanloop naar deze meerdaagse. Schrijven over de mythische berg, over de fysieke conditie van onze jongens, over de verwachtingen van de deelnemers, ……

 

Vele groeten,

 

Kamiel Vélo

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: