Gepost door: WTC De Palingrijders | 26 mei, 2013

Verslag Joris Van Eetvelde


 

 

Met 459 ploegen staan we op Hemelvaartsdag aan de start van de vierde editie van de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Samen verzamelden we een kleine 2.300.000,00 €  (2 miljoen driehonderd duizend euro !!!) dat besteed zal worden om onderzoek naar weefsel- en orgaanbesparende therapieën te stimuleren. In de vaste overtuiging dat dit een en ander in beweging kan zetten voor zij die door kanker getroffen worden beginnen we met 62 die de volle 1000 km voor hun rekening nemen. Andere ploegen zullen het traject in estafettevorm fietsen.

Mechelen is al voor de derde maal gaststad van de 1000 km en bovendien is het prachtig wat de stad doet voor Kom op tegen Kanker. Ook is het fantastisch om bij mijn gastgezin te kunnen vertoeven, gewoon super.

De dagindeling is zoals vanouds: ’s voormiddags 2 etappes van een goeie 60 km, na een deugddoende pasta-maaltijd malen we er nog 3 etappes door van een goeie 40 km: 250 km per dag. Tot mijn grote verbazing mag ik heel wat deelnemers van vorig jaar ontmoeten en is het heerlijk vertoeven in dat peloton van 30 km/u. In de kop van het peloton nestelen we ons met degenen die de vier volle dagen fietsen en vormen al snel een (h)echte vriendengoep met dezelfde passie en eenzelfde engagement: HEERLIJK!

Ook heerlijk was vast te stellen dat in Roeselare liefst 3 palingrijders van de partij waren! Allé mannen volgend jaar met een ganse ploeg?

Door het succes is ons peloton zo groot geworden dat er elke dag wel enkelen tegen de grond gaan. In Wichelen vlak voor de bevoorrading moet er zelf eentje naar de kliniek gevoerd worden met een paar gebroken ribben!

Joris

Zoals het weer al de hele voorbereiding stokken in de wielen stak zo ook mogen we het ervaren gedurende de vierdaagse: de openingsdag was het heerlijk weer om fietsen maar wel met iets te veel wind om ideaal te zijn. Vrijdag verschuilt de zon zich en waait de wind zeker even sterk en moeten we de volle 125 km naar Roeselare tegen de wind vechten. Zaterdagvoormiddag worden we getrakteerd op een heus front dat we door moeten en fietsen zeker 2 uur door ermbarmlijk regenweer bij een temperatuur van 7°C, Brrr… Gelukkig krijgen we nog voor de middag wat zon zodat we toch redelijk droog Deinze bereiken. De felle tegenwind laat zich echter sterk voelen! Gelukkig dat we de vlaamse ardennen en het Pajottenland mogen doorkruisen met de wind in de rug. Ook op de slotdag krijgen we een heus onweer over ons heen, nog kouder en feller dan de dag ervoor maar gelukkig minder lang. En de zon: die is onze voorzitter (Frank Deboosere) zeker vergeten bestellen, neen we krijgen ze niet echt te zien en de ganse dag dreigt het te regenen echter zonder erg.

Maar geen nood : in Mechelen wacht ons op de Grote Markt een hartelijke ontvangst! Best emotioneel. Meteen worden al afspraken voor volgend jaar gemaakt en beginnen we al na te denken hoe we de volgende 5000 EURO bijeen moeten krijgen. ’t Is wel verslavend dat fietsen maar we beseffen maar al te goed dat op vier dagen de strijd niet gestreden is voor degenen die met kanker krijgen af te rekenen.

Natuurlijk is dit alles niet mogelijk zonder de steun van de vele sponsors, vrienden en familie die me op allerlei manieren steunden. Mag ik ook met jullie afspraak maken voor de volgende editie?

logo

Meer foto’s en verslagen op http://www.1000km.be/

Joris VE


Responses

  1. Knappe prestatie en ieder jaar opnieuw, mijn bewondering voor u en uw prestatie(s) groeit nog elke week. Proficiat Joris.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: