Gepost door: bartoli | 28 juli, 2013

Vallen en opblazen!!


zondag 28 juli 2013 : a ride to remember.

na wat er vandaag allemaal gebeurd is kan ondergetekende niet anders dan hier een verslag van maken zodat iedereen(ook diegene die mee waren!!) op de hoogte is van de gebeurtenissen van deze zeer uitzonderlijke rit.
Opnieuw stonden we met vele(zie aantal en deelnemers op klassementspagina site) vanmorgen bij Patricia, het goede weer zal hier zeker mee te maken hebben maar ook onze toekomstige uitstap naar de Mont Ventoux. De grote afwezige was zeker mijn buurman Dirk maar naar ik vernomen heb zou hij wel volgende week zaterdag present zijn voor onze uitstap naar de “Sean Kelly”.
Het eerste feit van de dag waren twee fietsende heren in een truitje van de palingrijders die me aanspraken op weg naar Patricia, na het wegblazen van het stof op hun helm en fiets zag ik dat het ging over de huidige(Danny) en ex kampioen(de plakker) van onze fel geteisterde C groep.
Gekozen werd er voor de kastelentocht van Idegem te rijden. Nog voor we Steenhuize bereikte hadden we al te maken met pech, Filip De Durpel met nieuwe Trek fiets onder de poep had vooraan een lekke band.
De eerste platte band van onze “ride to remember”. 

Eens dit opgelost ging het richting Onkerzele met de Onkerzelestraat als eerste helling de naam waardig.
Vanaf dan hebben we veel mooie kronkelende baantjes genomen die ons in Deux Acren brachtte, die mooie kronkelende baantjes hadden wel geleden onder het onweer van zaterdagavond en dit in de vorm van mini tsunami’s die de baantjes voorzien hadden van een tapijt aarde en steentjes afkomstig van de velden met de nodige risico’s vandien.
Van daar ging het richting Silly door nog meer kronkelende baantjes met onderweg een platte band(ook vooraan) voor Mario.
De tweede platte band van onze “ride to remember”.

Tijdens het wachten kregen we te horen dat er een nieuw product te koop is op de markt waardoor je niet meer kunt plat rijden en er zou daarover een filmpje bestaan op de internet alwaar ze nagels in een band steken en die band gaat niet plat. Voor de geïnteresseerde ziehier de link van het bewuste filmpje http://www.youtube.com/watch?v=4f67Ok_OcDs.
Niet veel verder draaien we een grotere weg op en ondergetekende zit met een vijftal wat achterop en op het moment dat Igor zich op kop zet van ons achtergebleven groepje om “het gat” toe te rijden horen we vooraan gekraak en geroep, zien we iemand vallen en iemand anders een imitatie doen van Sven Nijs door over die persoon te willen springen.
Laten we eerlijk zijn en zeggen dat dat springen niet zo goed lukte maar gelukkig bleef de Nijs imitator nog recht in tegenstelling tot de grote ongelukkige van de dag Noël, Noël bleef liggen op zijn buik met zijn gezicht naar het asfalt gericht. Toen hij uiteindelijk recht kwam was zijn gezicht, zijn knie en arm bebloed. Zijn bril kapot, zijn zadel afgebroken, zijn helm gebarsten en naar ik vernomen heb zag zijn stuur er ook niet meer zo katholiek uit.
De eerste valpartij van onze “ride to remember”.

noel na zijn val
Enkele onder ons bleven bij Noël terwijl hij wachtte op zijn taxi om naar huis gebracht te worden. De andere reden verder en onder die andere zat een zekere Filip De Durpel die ik niet veel later hoorde vloeken omdat hij vooraan opnieuw platte band had. Igor voorzag hem van een bandje en een bommetje en we waren weer weg.
De derde platte band van onze “ride to remember”

Diezelfde Igor vond een beetje verder dat zijn moment gekomen was om pech te hebben en ging aan de kant met ook een platte band en je raadt het nooit, jawel vooraan!!
De vierde platte band van onze “ride to remember” en alle vier vooraan!!!

Maar met dit heuvel had Wouter de “pluszoon ” van Kris Vidts geen rekening gehouden waardoor hij het achterwiel van Rudy aantikte en ook besloot om er gaan bij te liggen. Gelukkig kon die jongen zijn rit verder zetten met als extratje enkele schaafwonden aan knie, arm en pols.
De tweede valpartij van onze “ride to remember”.

We besloten om de korste weg naar huis te nemen en vooral om voorzichtig te zijn want er was al genoeg gebeurd vandaag, het was duidelijk zo een dag dat alles tegen zit.
We reden via Viaene naar Moerbeke richting gavers maar onze nieuwkomer Wouter had teveel last van zijn geschaafde knie om het tempo bij te houden en dus besloten Kris en ikzelf om op een gezapig tempo hem te (rugge)steunen naar huis.
Aangekomen aan het kruispunt van de N460 besluit Kris om van betonvak te veranderen maar had het hoogteverschil tussen de twee vakken niet opgemerkt en/of onderschat met een valpartij als gevolg.
De derde valpartij van onze “ride to remember”.

Met pijn aan de schouder en ook wat schaafwonden hebben we gelukkig toch onze weg naar huis kunnen verder zetten.

Besluit van de dag is dat er veel gevallen is en veel banden opgeblazen zijn maar het aller belangrijkste is dat :
Noël intussen op controle is geweest via spoed met als diagnose “een genaaide lip, een zwelling van het kaakbeen door de slag en vele schaafwonden”.
Wouter en Kris een palet isobetadine aangekocht hebben, zich overal een beetje stijf en stram voelen.
maar dat het voor iedereen op termijn allemaal terug goed komt en Kris zelfs ons telefoongesprek afsluit met “tot zondag Peter”.

Laten we deze rit asap vergeten ook al zal dat heel moeilijk zijn en uitkijken naar de ritten die volgen en hopen dat deze rustiger mogen verlopen.

saluti
Michele


Responses

 1. Inderdaad, wat een rit!
  Spoedig herstel Noël!

 2. Merci.
  Mijn madam is bezig mij te verzorgen. Comprekes en gellekes en van die dingen.
  Komt wel goed.
  Intussen ook gezien dat de kader gescheurd is.
  Nog snel op zoek want over 2 weken zitten we op de Ventoux.
  Ofwel zal het als volger zijn … .

 3. Lek rijden en vallen horen bij deze hobby. Toch een spoedig herstel voor Noel en Kris zodat zij zonder handicap kunnen meefietsen op de Mont Ventoux.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: