Gepost door: bartoli | 15 augustus, 2013

Mont ventoux dag 1


PAS OP!!! Niet voor gevoelige(lees jaloerse) lezers.

Gisteren woensdag rond 17u vertrokken volgens plan bij ons Patricia en na een goede 700 km net iets voor 24 uur veilig aangekomen op ons eerste slaapplaats. Het probleem was dan “hoe geraken we hier binnen”.
IMG_5180

Vanmorgen om 06u30 stond iedereen of toch bijna iedereen volgens afspraak op de parking en konden we onze reis verder zetten met als gevolg dat we om 11u20 reeds veilig en wel aangekomen zijn aan ons hotel te Aurel. Hier had onze organisator van dienst Noël ervoor gezorgd dat we een spaghetti als middagmaal geserveerd kregen.
Niet veel later zaten we allen op onze fiets voor ons eerste verkenningsritje, een “ritje” van 73km inclusief 3 colletjes.

Buiten het feit dat het hier heel warm is, dat het hier nooit echt vlak is, dat we allen nog moe waren van de reis en dat we ons allen nog moesten aanpassen aan de hoogte verliep de rit voor iedereen vrij goed. Na een helling van 3 km met een gemiddelde stijgingspercentage van 4% namen we een afslag naar rechts alwaar we een helling voorgeschoteld kregen van een 4 km met een gemiddelde stijgingspercentage van 8%. Dit was een mooi voorproefje voor morgen kregen we te horen als excuus om ons zo hard te laten afzien.

Maar na een klim komt een afdaling en dit was dan ons dessertje in de vorm van een zeer lange, geleidelijke en ongevaarlijke afdaling die we dan in groep namen aan een tempo van om en bij de 50 km/u. Op de terugweg naar het hotel besloten we in groep om in Sault nog een terrasje te gaan doen, de cola’s en ice tea’s verkoop in de regio maken een piek mee in hun verkoopcijfers :-).

Eens terug in het hotel konden we genieten van voor sommige het mooie zicht vanop hun terras(zie foto hieronder), voor andere een rustgevende jacuzzi(zie foto hieronder) met aansluitend een uitgebreid diner. Een verrassingssalade, parelhoen als hoofdgerecht, een kaasschotel en een keuze uit verschillende desserten(zie foto’s hieronder).
IMG_5189

IMG_5193

IMG_5208

IMG_5206  Het gespreksonderwerp aan tafel was uiteraard onze uitdaging die we morgen aangaan en dat is voor de eerste keer DE Mont Ventoux beklimmen, geloof me als ik zeg dat de zenuwen bij vele onder ons hoog gespannen staan. Verslag van deze memorabele rit krijgen jullie morgenavond als de verslaggever van dienst nog rechtop kan zitten in zijn bed.

Zonnige groeten vanuit la douce france.
Michele


Responses

 1. Prachtig verslagje en leuk voor de thuisblijvers te horen dat jullie het goed stellen. We kijken uit naar jullie belevenissen van vandaag en morgen.
  Succes aan allen en een dikke knuffel voor de jarige van de dag ginder.

 2. Leuk om het verslag te lezen van jullie dag. Alles ziet er prima uit,inclusief
  de desserts waar de verslaggever niet zal om treuren.
  hopelijk zal jullie dag terug vlot verlopen,en geef er allen maar een lap op,ook de genen die zich niet getraind hebben
  Veel succes!!

 3. Inderdaad, een vlekkeloze heenreis en een prachtig hotel met lekker eten, en jullie fiets, meer moet er niet zijn. Nu kunnen jullie zich uitleven rond en op de Ventoux, veel fietsgenot ! Groetjes uit Hillegem , Marie-jeanne , André en kleinzoon Cédric.

 4. Veel plezier daar! En succes op de Mont Ventoux!!

 5. De laatsten boven trakteert volgende zondag… ??? 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: